un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 25 aprilie 2024

25 Apr 2024  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    16 comentarii

  1. In SUA treaba este destul de naspa, economic vorbind. Deja consumatorii au cam atins plafoanele maxime de indatorare. Nu prea mai e loc decat in jos. Iar vanzarile de iphone, ca si vanzarile de fast food, sunt indicatori economici. Sigur ca la noi nu e cazul sa ne facem griji, duduie economia.

      (Citează)

  2. cam tarziu lansata tableta :(
    o asteptam de mult timp

      (Citează)

  3. Microsoft bagă reclame într-un produs pentru care ai plătit deja licența. Enshitification continues.

      (Citează)

    • Si cu toate astea, Uniunea Europeana nu ia nici o masura impotriva lor si a celorlalte companii care lanseaza servicii contra cost, dar cu reclame integrate.

        (Citează)

  4. eMag e puternic in orasele mari pentru ca putere de cumparare, pentru ca familiaritate cu magazinele fizice, pentru ca frica de platile online, pentru ca oamenii nu inteleg ce e ala un marketplace si pun toate comportamentele dubioase ale partenerilor pe seama emag, etc
    Altfel, toata lumea trebuie sa manance, brandingul glovo e foarte prezent pe strazi, s-a marit considerabil si cu importul de forta de munca ieftina, si probabil si alte motive care nu-mi vin acum in cap

      (Citează)

    • „toata lumea trebuie sa manance”

      Asta are doar o legătură vagă cu Glovo. Nu toată lumea comandă mâncarea în mod regulat (nici măcar majoritatea), iar din cei ce comandă nu toți folosesc Glovo.

      „pun toate comportamentele dubioase ale partenerilor pe seama emag”

      Păi, pe seama cui ar trebui să le pună? În definitiv Emag îi prezintă și îi girează.

        (Citează)

    • @tndb, Emag promoveaza Marketplace-ul si castiga un comision din toate vanzarile de acolo. Automat, ei sunt responsabili pentru atitudinea si tepele date de vanzatorii din platforma.

      Eu am inceput sa comand din ce in ce mai putin de la Emag tocmai din acest motiv. Daca ei nu incearca sa faca curatenie, nici eu nu am chef sa stau sa filtrez pe timpul si pe banii mei si aleg sa caut produse in magazine mai serioase.

        (Citează)

  5. Ma amuza cum Apple insista sa demonstreze ca trebuie sa fie reglementat din ce in ce mai mult. Good job Apple.

      (Citează)

    • Ai formulat greșit „acționează prioritar pentru a identifica și servi nevoile clienților ”. Clienți care oricum nu știu ce-i bun așa, de capul lor, și trebuie să li se indice clar.

        (Citează)

    • Neah, rahatul asta nu poate fi impachetat asa. Sa capturezi o piata, sa pui taxa de 30% pe absolut tot ce trece prin piata aia si apoi sa ignori o lege care nu iti interzice asta dar zice practic “boss, macar nu bloca comunicarea dintre vanzator si cumparator cu privire la alternative”, e ceva ce nici camatarii nu fac.

      Banene, pana acum ma amuza Apple, dar incet-incet ajung sa ii pun in categoria de gunoaie absolute. Bine plm ca firma la care m-am mutat nu ma mai obliga sa le folosesc mizeriile.

        (Citează)

    • Giani Mucea: Sa capturezi o piata

      Corect e “sa creezi o piata”.

        (Citează)

  6. Orange-ul are o viteza minima de 15/15 mbps, indiferent de abonamentul de fibra. Si de multe ori asa merge. :))

      (Citează)

  7. florin:
    cam tarziu lansata tableta :(
    o asteptam de mult timp

    Apare extrem de târziu la noi, dar de-abia acum câteva luni a fost lansată oficial în restul lumii. Eu aștept varianta cu SnapDragon Gen 2. Dacă va fi pe la același preț, cred că-mi voi cumpăra tabletă din nou pentru prima dată după 6-7 ani. Prețul de acum de la eMag este unul corect și apropiat de cel dat dacă ar fi cumpărată din China (unde e în jur de 400 de euro). Nu vreau SnapDragon Gen 1 pentru că SnapDragon Gen 2 e mai bun din toate punctele de vedere (mai ales stă mai bine cu consumul bateriei).

      (Citează)

  8. Iphone merge perfect 3-4-5 ani, nu exista motive de upgrade.

      (Citează)

  9. Cum sa lansezi o tableta de 500 de euro fara senzor de amprenta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus