un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scroll prea rapid sau prea lent cu mouse Microsoft

8 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

microsoft_mouseCine crede că un mouse este plug & play, se înșeală. Am un mic mouse Microsoft (Wireless 3000) pentru laptop (deh, n-am avut bani de Arc din acela plat) și sunt câteva programe în care scroll-ul din rotiță nu funcționează cum trebuie, adică:

  1. În Picasa scrollul funcționează foarte încet. Dai de rotiță de 20 de ori ca să miști un rând de fotografii. Mulți vor crede că nu funcționează deloc, pentru că răspunde foarte-foarte rar.
  2. În Tweetdeck acela nasol și albastru scroll-ul este foarte rapid. Dau o dată de rotiță și ajung de la cele mai recente tweet-uri la cele de acum o oră, practic sărind vreo 50 de linii dintr-o dată.

Soluția a fost să instalez Microsoft Mouse and Keyboard Center, un program care știe cum să traducă mai bine mișcarea mouse-ului către aplicațiile în care îl folosești. Nu am făcut nici o setare acolo, dar problemele s-au rezolvat în ambele exemple de mai sus.

    9 comentarii

  1. LOL. n00b!

      (Citează)

  2. Eu m-am jucat nitel cu un Arc Touch si mi s-a parut destul de incomod, mai ales la scroll. Tot rotita mecanica de la Logitech MX1100 imi place cel mai mult, avand doua pozitii, una cu click si una cu scroll liber (cand apesi pe ea), pentru liste lungi.

      (Citează)

  3. Trebuie să te contrazic, acel mouse a fost (ca majoritatea dealtfel) Plug & Play. Dacă nu era Plug & Play atunci nu funcţiona deloc.

    Normal, pentru funcţionarea diferitelor modele la parametrii şi cu toate caracteristicile active (vezi scroll) este necesară instalarea unor drivere sau soft-uri adiţionale.

      (Citează)

  4. @Bogdan: nu, am observat si eu: fara driverele originale, scroll-ul se comporta dubios la MS, iar la unele modele de la Logitech pointerul sare pe ecran pe anumite suprafete. Comunicatia o fi standard dar numai producatorii stiu cum se comporta dispozitivele lor in deiverse situatii “problematice”.

    PS: MS Arc e o prastie de mouse, bun doar sa iti ia ochii. Tastatura ARC e insa misto pentru un desktop.

      (Citează)

  5. Am MS Arc, foarte dragut din punct de vedere estetic si facut din material de calitate, il am de un an si inca mai are bateriile originale in el, singura problema din punctul meu de vedere este golul care ramane dedesubt, este destul de incomod sa iti scape degetul mic pe sub mouse.

      (Citează)

  6. @nashu_mare: comportament dubios (scroll) e la multe modele ceva mai rasarite de la majoritatea producatorilor. Nu e doar M$ sau Logitech. Altfel de ce mai avem software suplimentar?

    Uneori sunt suficiente optiunile din Windows Mouse Properties, alteori este nevoie fie de driverele speciale sau de un software suplimentar.

    PS – Singurii mouşi M$ ce ;i-au meritat banii au fost din seria Intellimouse Explorer. Fără fiţe, ergonomici, clasici, rezistenţi, precişi. :)

      (Citează)

  7. Razer power! Nu am avut niciodata probleme de genul iar driveul il instalez doar ca sa ma bucur de alte falicitati nu ca sa-mi mearga scrollul normal :D

      (Citează)

  8. aceeași probleme cu Logitech. dacă știam că e nevoie de soft suplimentar nu cred că aș mai fi luat acele produse.

      (Citează)

  9. @SirNeo: da, razer power pana iti mor clickurile. adica 1 an.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus