un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cugetări de-ale șoferului

8 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

2012_09_30_autoportretAm trecut recent prin Bușteni și mi-am adus aminte de un episod amuzant de acum câteva luni.

Eram pe strada Zamora, pe sub Castelul Cantacuzino, într-un Jeep Wrangler. Eram în întârziere, așa că șoferul se grăbea pe diverse scurtături pe acea stradă spre “stația de betoane”.

Când zic grabă, mă refer că gonea cu 110 km/h în localitate, pe acea stradă lăturalnică, motorul turat și tot. Ne apropiem de un “speed bump”, un limitator de viteză din cauciuc montat pe stradă, frânează, trece cu atenție peste el, turează iarăși motorul și prinde viteza mare, peste 200 de metri alt speed bump, iarăși frână, viteză mică…

După al doilea speed bump îmi zice “Ce mă enervează dâmburile astea! Nu înțeleg de ce le-au montat!”.

Mă uit la el. Mă uit la acul kilometrajului, care se apropia deja de 100 km/h, apoi din nou la șofer. N-am știut ce să-i răspund…

    8 comentarii

  1. Ca sa stii de unde sa iei startul. :P

      (Citează)

  2. combustibil ars aiurea… atat.
    in rest… oamenii nu se schimba.

      (Citează)

  3. “Opreşte. Eu cobor aici.” cam asta era o reacţie normală pentru lejeritatea cu care “..mă refer că gonea cu 110 km/h în localitate..”.

      (Citează)

    • @Bogdan: nu pot, mă ducea undeva, deși nu-l rugasem eu să se grăbească. Strada era pustie, vizibilitatea bună, omul sofer profesionist de off-road. Nu era vreun pericol. Doar m-a distrat întrebarea lui retorică.

        (Citează)

  4. Buna ziua!
    Am alergat mult in tara siin Bucuresti in ultimii ani!Din fericire nu am avut incidente in trafic insa, chiar vreau sa va mentionez tuturor ca ȚnebuniiȚ precum cele descrise mai sus trebuie evitate atat pentru sanatatea noastra cat si pentru buzunarele noastre. De curand am observat ca noua tactica pentru cei cu radarele este postarea pe starzi la care nu te astepti, atat in capitala cat si in tara!(Atentie:au echipat si passaturile cu radare)!
    Toate cele bune!

      (Citează)

  5. eu trec cu skoda octavia peste speed bumps cu 50, ele sunt facute special sa reduci la 40, si ala cu wrangler se speria de ele? Eu acum ceva vreme cu un wrangler am sarit efectiv in aer o secunda dupa ce am luat un transeu, bine doar cu genul asta de masini se poate face asta :)

      (Citează)

    • @Bluehand: erau speed bumps destul de mari, trecea foarte încet peste ele. De asemenea, un Wrangler este rezistent, dar nu foarte confortabil, și preferam să nu simțim șocurile respective. Apoi, e ok să faci cascadorii o dată sau de două ori, dar când e mașina ta și știi cât te costă periodic întreținerea ei, o mai menajezi de câte ori ai ocazia.

        (Citează)

  6. Eu i-as fi raspuns: “Eu nu inteleg de ce franezi inainte de fiecare dâmb !” :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus