un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Castelul Cantacuzino din Bușteni

5 Oct 2012  ·

TURISM  ·

6 comentarii


Eu nu știam că există Castelul Cantacuzino în Bușteni până n-am trecut pe lângă el weekendul trecut, la Școala F64. Data viitoare când merg pe Valea Prahovei sigur opresc aici, mai ales că este în oraș pe strada Zamora, la câteva sute de metri de la DN1 (hartă).

Au și site oficial cantacuzinocastle.ro, iar imaginile de acolo arată superb, mai ales cu munții Bucegi vizavi, un loc perfect pentru a-i admira.

Frumoase pensiunile de pe partea aceea a văii, priveliștea face toți banii.

    6 comentarii

  1. Hmmm… locatie…

    Vreau sa fiu primul care iti ureaza “Casa de piatra!”

      (Citează)

  2. e absolut bestial locul :) uite niste poze facute de Bogdana anul trecut https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150320485077009.389721.654587008&type=1

    asa am aflat de castel si am oprit prin toamna. am scris si ceva detalii extra gen taxe si orele de vizitare.

    ps: recomand un ceai pe terasa

      (Citează)

  3. Am fost si eu acolo. Chiar de 2 ori anul acesta(cred ca a 2-a oara am fost pentru ca m-a convins la prima vizita). :)
    Pros: o poza interesanta si destul de detaliata cu arborele genealogic al familiei Cantacuzino..peisaj frumos..curtea este mare..si te poti plimba in liniste, terasa o gasesti placuta..daca nu ploua! :)
    Cons: Castelul..nu prea are ce sa-ti arate raportat la pretul platit pe intrare(acum nu mi-l amintesc)avand in vedere ca a functionat in trecut ca un spital de TBC(sper sa fi fost aceasta boala pe care ne-a prezentat-o ghidul si sa nu o incurc eu) si mare parte din mobilierul initial nu mai exista iar castelul este aproape gol! :)

      (Citează)

  4. Din cate am auzit a fost cumparat de un rus, ruda cu Roman Abramovich.
    Din pacate castelul este cam gol insa sunt interesante vitraliile cu imaginea voievozilor.
    Ultima data cand le-am calcat pragul am dat 25 de lei pe intrare plus taxa de fotografiat, pret cu mult peste ce ofera.

      (Citează)

  5. am fost de atatea ori in Busteni, dar nu cred ca am fost vreodata aici

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus