un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Argo

9 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Am văzut Argo, filmul cu Ben Affleck inspirat pe o parte din povestea ostatecilor americani din Iran 1980, dar spre deosebire de multe alte păreri văzute pe net despre film, nu m-a impresionat.

Poate pentru că Ben Affleck este cam apatic în acest film și nu pare niciodată marcat de importanța acțiunii pe care o conduce. Zici că a mers în vacanță în Iran și trebuie să se întoarcă de acolo și cu încă 6 oameni.

Apoi, filmul nu are o miză anume dacă șții istoria evenimentelor. Știam deja că 6 ostateci au fost extrași din Iran în urma unei acțiuni secrete, deci tot suspansul filmului, toate controalele și telefoanele primite fix la 2 secunde după ce ei trecuseră deja de punctul respectiv de control.

Dacă nu o știi, e interesant, iar după ce-l vedeți citiți mai multe despre ostatecii din Iran și despre cum faptul că englezii și rușii au ocupat Iranul în al doilea război mondial a dus la situația tensionată care este și astăzi între americani și iranieni.

    7 comentarii

  1. Aceasi parere o am si eu dupa ce am vizionat filmul. Prea putin interes din partea actorilor, parca se grabeau sa termine filmul.

      (Citează)

  2. Idem ! Oribil….

      (Citează)

  3. Mie mi s-a parut destul de bun.

      (Citează)

  4. 99% din filme au final previzibil. 99% din astea sunt facute dupa carti/benzi desenate. asta nu inseamna ca filmul nu te tine in tensiune. mi s-a parut la ani lumina fata de SLP de exemplu.

      (Citează)

  5. Mie nu mi-a placut cum au reactionat personajele, pareau mai interesate sa consume cat mai mult alcool dacat sa incerce sa scapa cu bine

      (Citează)

  6. Eu nu sunt fan teoria conspiratiei dar asta pur si simplu iti scoate ochii, la fel ca premierul copy/paste:
    Ia vedeti:
    ARGO (titlul vine de la Arrabs-Go Fuck Yourself): Regia și rolul principal: Ben Affleck (Benjamin Geza Affleck); Scenariul după un articol al lui Joshuah Bearman; În rolul secundar ”principal”: Alan Arkin (Alan Wolf Arkin); Printre producători îi întâlnim pe: Grant Heslov, David Klawans; Editor: William Goldenberg. Președintele Oscarurilor, Hawk Koch (Howard Winchel Koch, Jr.).
    Nu stiu daca ati citit despre seara decernarii premiilor dar tata Spielberg a fost “vizibil afectat” de rezultate. E si normal… o productie de o valoare cel mult medie a luat premiul in detrimentul unei capodopere cu mare dedicatie “Lincoln”.

      (Citează)

  7. Sincer, n-as fi dat banii pe bilet la filmul asta. Ben Affleck intotdeauna a avut o mutra plictisita, dar in filmul asta parea mai degraba un pedofil antrenor la Little League decat… am uitat ce meserie avea el de fapt. Filmul n-a avut suficiente momente tensionate (teoretic, era si un fel de thriller), desi subiectul ar fi trebuit sa fie mai mult decat generos. Nimeni n-a fost credibil in rolul sau, si actorii au parut usor derutati si parca abia asteptau sa plece acasa. All in all, nu-si merita banii. Si nici nominalizarile si/sau premiile. Mi se pare ultra-promovat doar pentru ca e un subiect sensibil pentru americani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus