un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O cititoare întreabă: cel mai bun laptop sub 2000 lei

10 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Te deranjez cu o mica intrebare/rugaminte: vreau sa ii cumpar tatalui meu un laptop, el nefiind nici pasionat si nici un utilizator inrait sau experimentat. In principal Office si Internet, nimic mai mult. Am gasit la Emag laptopul acesta: Samsung NP300E5X. Pare un pachet avantajos si as vrea sa il achizitionez impreuna cu Windows 8, asa cum este si sugerat. Poti te rog sa imi oferi o opinie, daca este bun laptopul asa cum este si mai ales daca impreuna cu sistemul de operare va merge bine?

Eu i-am spus deja că respectivul model este bun pentru suma de 1799 lei. O alternativă un pic mai bună ar fi Asus X55C la 1849 lei, cu o configurație foarte asemănătoare, dar procesor Core i3-2350M ce permite hyperthreading, adică are 4 nuclee virtuale în loc de 2. Totuși, nu-i mare spor.

Dacă aveți o altă opinie vă rog să comentați mai jos. Pentru acces rapid la eMAG secțiunea laptopuri sub 2000 lei faceți click aici.

    30 comentarii

  1. Eu recomand Samsung-ul pentru ecranul antireflexiv deoarece poate fi folosit afara fara probleme si nu este deranjant pentru ochi.

      (Citează)

    • @Alex C.: “computer pentru tata” cred ca este un fel de desktop totusi si ecranul n-ar fi un mare plus aici.

      @Rares: da, buna recomandarea

        (Citează)

    • @CM: îmi place prețul, dar nu mă pricep foarte bine la procesoarele AMD. Cred că acel procesor este un echivalent de Intel Atom, adică nu foarte performant, și calculatorul respectiv este recomandat pentru călătorii, când nu ai nevoie de performanță, ci doar trimiți câte un email sau pui o fotografie pe Facebook. Am presupus din start ca-si doreste 15 inci si nu m-am uitat pe modele de 13.

        (Citează)

  2. Ce chestie,chiar acum cautam un laptop sub 2000 lei pentru un coleg.Merci

      (Citează)

  3. Dual core, hdd de 5400 rpm, rezolutie sub orice critica. La ce exista acum pe piata valoarea reala a laptopului asta nu depaseste 1000 lei dar sincer n-as da nici 500 pe el.

      (Citează)

    • @roentgen: așa sunt toate în această gamă de preț. Dacă vrei quad-core (de ce ai vrea pentru aplicații simple) și SDD, dai dublu. Dar trebuie să înțelegem felul în care va fi utilizat calculatorul și bugetul disponibil, chiar dacă toți ne-am dori un Alienware.

        (Citează)

  4. o chestie care nu se ia in calcul la cumpararea unui laptop: driverele. Producatorii nu au chef sa updateze drivere pentru device-urile low end. E ok daca n-ai de gand sa updatezi windowsul la anul sau doamne fereste peste 2 ani.

      (Citează)

    • @add: nu-mi fac griji. Am pus Windows 7 pe un Acer vechi rău și ieftin la vremea lui și a mers perfect. Drivere am pus doar pentru cititorul de carduri și alte asemenea componente. Windows e tot mai bun la acest aspect.

        (Citează)

  5. (off-topic) @nwradu: să zicem că toate laptopurile dintre mărcile următoare au aceleaşi caracteristici. Pe care l-ai alege ţinând cont de marcă? Acer, Asus, Dell, Hp, Lenovo, Samsung, Sony Voio, Toshiba.

      (Citează)

    • @Darius: greu de spus. Diferențe trebuie să fie pe undeva… Aș merge pe Asus, până acum nu m-a dezamăgit nici un model, apoi Lenovo, HP, Samsung etc

        (Citează)

  6. Eu mi-am luat HP de curând (un model care nu mai e în stoc) și încă îmi bag unghia în gât că nu mi-am luat Lenovo care, pe lângă faptul că oferă performanțe similare, nici nu e lucios și nici nu pare așa fragil.

    Nu știu de ce sunt așa scumpe laptopurile Samsung. Chiar nu pot să înțeleg. În orice caz, aș recomanda asta: http://bit.ly/152XSKq (link afiliat)

      (Citează)

  7. @nwradu: bineînţeles că există diferenţe, doar că pot renunţa la un USB 3.0, un procesor i3 în loc de i5, webcam HD sau mai ştiu eu ce. Chestia e că nu sunt sigur ce marcă să aleg, care este mai OK din punt de vedere calitativ.
    De la Asus aş alege acest model. Vreu ceva mai slim(sunt student şi vreau să fie cât mai protabil), maxim 3000 lei şi să pot rula fără probleme Solidworks sau alte programe e acest gen.

      (Citează)

  8. Mai pui 100 de lei si iei un Dell Inspiron cu i5, Ivy Bridge. Ai un chip grafic integrat mult mai bun decat pe Sandy Bridge si memorie mai rapida.

    http://www.emag.ro/laptop-dell-inspiron-3520-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-3210m-2-50ghz-ivy-bridge-4gb-500gb-intel-174-hd-graphics-ubuntu-edition-version-11-10-black-dl-272142994/pd/E1MFKBBBM/?ref=list_p1_l4

    Nu lua acel Lenovo de la Emag pentru ca are tastatura UK si unele taste sunt schimbate.

      (Citează)

  9. Inca ceva: GPU-ul integrat pe Ivy Bridge (HD 4000) e mai bun decat Nvidia 610M de la Lenovo.

      (Citează)

  10. Multumesc Radu pentru ajutor si celorlalti pentru sugestii. Unele propuneri le luasem si eu in calcul.

    Momentan raman cred ca modelul sugerat de Radu, acel Asus, fiind tot in banii aia consider ca merita macar pentru i3, pentru monitor daca e deranjant pot sa ii cumpar folie, desi si eu am tot glare si sincer nu am probleme. Eram tare nehotarata intre modelul Samsung, Asus si acel Lenovo sugerat de Andrei Ionita la care ma tot uitasem si eu, dar ca vechi posesor de Lenovo… ma gandesc de doua ori inainte sa mai cumpar unul.

    In fine, ce trebuie inteles este ca nu am motive sa ii cumpar lui ceva mai performant de atat, cata vreme stiu ce foloseste. Sunt doar realista, fara sa arunc banii in lipsa unei justificari.

      (Citează)

  11. care-i experienta neplacuta cu lenovo?

      (Citează)

  12. @Darius – am luat pentru cineva acel model si il recomand din toate punctele de vedere, am incercat tot ce se putea pe el si merge admirabil, daca ar fi sa imi cumpar acum un laptop si ala ar fi bugetul nu as sta pe ganduri. In cazul in care bugetul ar fi mai mic as recomanda Asus U36SG – http://goo.gl/QI3dj care consider ca este cea mai buna alegere pentru un portabil cu o autonomie super buna( testat de mine 9 ore fara conexiune la net si folosit in office ) la acea categorie de pret.

      (Citează)

  13. Nu am incredere in branduri precum Assus … Acer

    As merge pe un Lennovo/Toshiba / Hp … sunt destule modele si sub 2000 …
    Desi e cu 99 lei in plus peste buget eu cred ca asta e ce tre mai primesti si HDD Extern Cadou + Win 7 pre instalat raportu pret/calitate este foarte bun : http://www.marketonline.ro/laptop/laptop-hp-630-intel-core-i3-2310m-320gb-hdd-4096mb-ddr3-intel-hd-graphics-3000-windows-7-professional-gri

      (Citează)

    • De ce nu ai? Adică atunci când scrii Assus în loc de Asus și Lennovo în loc de Lenovo mă întreb cât de bine le cunoști de fapt și n-ar strica să explici ce probleme ai avut cu ele, că mai citesc și alții.

        (Citează)

  14. @ Andrei Ionita – poate lui Radu ii este rusine sa te traga de maneca, dar eu o fac… Nu crezi ca denota o lipsa de respect comentariul tau cu link afiliat ? In fond, tocmai prin linkurile afiliate ale lui Radu incercam sa-l rasplatim pt. ce face ;)

      (Citează)

    • @Ovidiu: e ok, până la urmă cine dă un sfat bun merită comisionul în astfel de discuții.
      Aș aprecia totuși dacă lumea ar spune la ce duce respectivul link afiliat, ce configurații recomandă etc, nu să trebuiască să faci click pentru a participa în continuare la discuție.

        (Citează)

  15. @nwradu Ca tot vorbesti de asus, cum reusesti sa te intelegi cu tampenia aia de wireless console enspe. Un amic are un K53SC (i3, nvidia 525M, 4GB DRR3) si ii tot crapa wifi-ul cand ii e lumea mai draga (executabilul). Si nu e singuru’. Windowsu e 7 HP OEM, driverele sunt cele de pe site-ul Asus. Am mers pana ce am instalat (de test) o versiune entrprise trial de la Microsoft de pe site. Am incercat si cu driverii de la Intel… Nimic. La garantie spun ca e perfect functional…
    Thx!

      (Citează)

    • Wireless Console? Ce face aia? Eu activez și dezactivez wifi-ul din tastele Fn+ ce-o fi, îl conectez la o rețea cu iconița din Windows. Cred că am și dezinstalat orice utilitar care vrea să facă ceea ce face oricum Windows-ul.

      Dar că veni vorba, cred că am testat și folosit vreo 8 laptopuri Asus, cu wireless console sau nu, și n-am avut niciodată probleme.

        (Citează)

  16. Am sa incep cu o observatie.Laptopul il vrea cu Windows 8, iar cel din link nu are sistem de operare. Ceea ce voi recomanda este unul care, in aproape aceeasi bani, iti ofera Windows 8 si un router cadou. Link-ul (afiliat) este http://bit.ly/U2vnJz . Nu uita ca exista si alte magazine online in afara de emag care pot avea promotii mai bune, uneori. Diferenta dintre ce se propune (de la emag, fara sistem de operare) si ce iti propun eu este de 100 ron, destul de avantajoasa, zic eu. Configuratia este foarte asemanatoare. Daca vrei sa cumperi fara sistem de operare, in ideea ca il va instala mai tarziu cineva, mai pot sa iti recomand, mult mai ieftin si fara sistem de operare, (tot link afiliat) http://bit.ly/X0wCFP . Acelasi laptop il am la seviciu pe Windows 7 si functioneaza fara probleme. Scutesti destui bani, configuratia e un pic mai slaba, dar isi face treaba in sistem office si internet. Nu cred ca iti trebuie un i3 pentru asta, tatal tau nu va remarca in aplicatii gen office diferenta, tu insa vei aprecia diferenta de bani care iti va ramane in buzunar. Spor la cumparaturi!

      (Citează)

  17. @nwradu crezi ca nu am incercat? E primu care refuza cu desavarsire sa caute routerele (am testat cu 3 modele diferite) fara tampenia aia (placa e un intel centrino n100, daca nu ma insel). Pana la urma am gasit un adaptor wifi ala nano si l-am rezolvat. Probabil o fi gadit pentru windows 8 :P – ce nu eram eu marele lor fan (as putea scrie o carte cu patanii cu roti reinventate, numa’ca ma transform in hater).
    oricum faptul e consumat iar eu nu-l mai pot (fizic) ajuta :)
    Pacat totusi ca era o scula frumoasa ;)

      (Citează)

  18. Eu recomand Lenovo. Am in fata 20 asusuri din plastic ordinra cu feeling cheap, si tot atatea Hp.. care totusi sunt mai breze un pic. Au venit si vreo 10 bucati de Lenovo cu ecran mat plastic de calitate chiar daca nu atat de shiny si bling bling ca asus, softuri utile pe ele, management foarte bun al bateriei etc. Eu personal am luat 3 bucati in decembrie din categoria de pret sub 20 mil si sunt foarte bune.

      (Citează)

  19. Eu nu recomand Lenovo. Cel putin alea din gama low: plastic ieftin, se incing foarte tare, la 4 din 5 a sarit cel putin o tasta (dupa 1 an de utilizare). La astea de sub 2500 lei ai garantie 1 an.
    Postagarantie Lenovo nu mai exista in Romania! Dupa ce am contactat 6 service-uri din RO, nimeni nu mai repara asa ceva, lenovo le-a inchis contractele de sevice si nu se mai aduc piese. La Lenovo Ro mi-au zis ca ei se ocupa doar de garantii, iar postgarantiile se fac in service-uri…cu care nu mai au contracte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus