un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Focul

3 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Acele linii frânte din imagini sunt particule strălucitoare de materie aruncate de focul imens de tabără. Cenuşă încă nestinsă. În realitate nu se văd aşa deoarece ochiul uman, spre deosebire de senzorul aparatului, nu poate face o integrare a imaginilor pe o perioadă de 2-4 secunde, aşa cum sunt făcute aceste fotografii.

Mi-a adus aminte de “Dust”, Praful din trilogia His Dark Materials a lui Pullman, din care primul film The Golden Compass (ÅŸi singurul, că n-a avut mare succes) a rulat recent la ProTV. Dupa ce am citit cele trei cărÈ›i am fost foarte mirat cum autorul n-a fost linÈ™at de Biserică, la cât de răi îi prezintă È™i după cum îl înfățiÈ™ează pe Dumnezeu È™i războiul îngerilor. “Praful” era de fapt format din particule invizibile oamenilor ce erau atrase de fiinÅ£ele dotate cu inteligenţă. ÃŽn efectele speciale din film cam aÅŸa arată.

    5 comentarii

  1. Cat conteaza un aparat… :) Mie pozele tale imi aduc aminte de primul (si singurul) foc de tabara din viata mea. :)

      (Citează)

    • @Andreea: pai si cand se intampla acest foc magic din viata ta? :P

      @ferike:in majoritatea cazurilor l-am pus pe o bancuta care era acolo, ca sa fie stabil. Trepied din acela micut e bun la K-x (si doar uneori), care e un aparat mai usor. La K-5-ul de acum si cu ditamai obiectivul in bot nu face fata, se rastoarna imediat. Nici macar trepiedul meu mare nu sta nemiscat ca e din ala ieftin si prost.

      @Revo: interesant, acum ma gandesc ca la reactii “explozive” ies mult mai bine imaginile, precum la grasime care se scurge sau cand faci vant deasupra focului.

        (Citează)

  2. poza “foc2”: ISO100, expunere 1,8 sec?! l-ai pus pe ceva sau l-ai tinut in mana? Oricum, cu un trepied micut (din ala super-usor, din aluminiu, care se impacheteaza si se face mic-mic :)), se fac niste poze super cool ;)

      (Citează)

  3. Focul magic s-a intamplat in 2008, eram intr-o tabara. Stiu, sa-mi fie rusine, nu le am cu focurile/excursiile la munte/stat la cort/etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus