un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fondue de ciocolata la Haagen-Dazs

29 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Dacă doriţi un desert inedit mergeţi la Haagen-Dazs în mall-ul din Băneasa. Eu credeam că Haagen-Dazs sunt maeştri doar în îngheţată, fiind un lanţ gigantic, cunoscut în întreaga lume pentru sortimentele variate, dar m-au surprins cu acest desert de tip fondue, care nu se găseşte decât rar în ţara noastră.

Fondue este o specialitate elveţiană prin care caşcavalul este menţinut topit, în stare lichidă, într-un vas încălzit la flacără, şi mâncat cu bucăţele de pâine pe care le bagi în acest caşcaval topit cu ajutorul unor furculiţe speciale şi lungi. În loc de caşcaval se poate folosi şi ciocolată, ca fondue pentru desert, iar în loc de pâine se pot băga în ciocolata topită fructe şi bucăţi de negresă (prăjitura, nu femeie). Haagen-Dasz introduce suplimentar şi îngheţată în ecuație.

Porţia costă 59 de lei, dar este pentru minim 2 persoane. Eu aş zice că în trei este cea mai potrivită combinaţie, altfel ţi se apleacă de la atâta dulce şi ciocolată. Pe lângă vasul cu ciocolată, una de calitate, încălzită dedesubt de o lumânare de masă, mi-au dat bucăţele de fructe (căpşuni, banană şi măr, toate proaspete şi coapte), bucăţi de prăjitură (negresă moale şi un fel de cookie de culoare aurie), iar de partea cealaltă a vasului erau vreo 20 de cupe de îngheţată din trei feluri (ciocolată, fructe de pădure şi un fel de tiramisu, puse peste gheață ca să reziste cât mai mult). Pe lângă acestea mai poţi alege şi un topping suplimentar, eu alegând nuci caramelizate în locul fulgilor de migdale. Nucile au venit pisate, iar după ce luam în vârful “ţepuşei” o bucată de fruct sau de îngheţată o treceam prin ciocolată şi apoi prin aceste bucăţi de nuci, ca să se agaţe câteva de ciocolata topită.



Pe total e mega bun. Pe lângă vreo 20 de tipuri de alte deserturi, Haagen-Dazs serveşte şi cafea Illy, foarte bine preparată. Îi găsiţi în mall-ul Băneasa Shopping Center, în centrul unuia dintre cele două coridoare (cel dinspre est, pentru precizie).

    7 comentarii

  1. Heh, te-am vazut in Shopping Centre cand savurai asta si tocmai imi ziceam “Ia sa vezi ca in 2-3 zile o sa scrie despre Haagen-Dazs din nou” :P

      (Citează)

  2. Hai să te culturalizez (sau de ce detest eu brand-ul ăsta): «Häagen-Dazs ice-cream or Gü puddings, both of which are invented brand names with non-English spellings and diacritic marks intended to convey to English speakers the exotic sense of consuming a premium imported product.»

    Sursa: http://blog.oxforddictionaries.com/2011/03/diacritics-just-passe/

      (Citează)

    • Chiar exotica nu credeam ca este, desi recunosc ca aveam impresia ca a pornit din vest. Putea sa se cheme si Pupi-pupi din partea mea, cand am mancat prima oara in strainatate nu m-a atras la ea numele, ci faptul ca e inghetata foarte buna.

        (Citează)

  3. Păi la tine n-o fi avut efectul ăsta, dar nu tu erai publicul ţintă. Numele ciudate au fost inventate ca să boost sales, na. Chiar şi analfabetul occidental se aşteaptă ca un produs pe care scrie Kuruyemiş Lokum să fie turcesc, nu olandez, nu? Tu, în România, dacă ai vedea un săpun pe care scrie Ausgezeichnet Fritz Seife, ai spera că e nemţesc, nu? Şi el poate e turcesc toată ziua!

      (Citează)

  4. Ce ne povesteşti tu sună mortal, alt Haagen-Dazs mai e în afară de cel din Băneasa?

      (Citează)

  5. Din cate stiu eu nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus