un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat HTC Sensation la Vodafone

17 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Şi eu am fost acolo. Pentru Vodafone, este “următorul” smartphone de top de la HTC, după o evoluţie ce a început cu Diamond şi a continuat să crească prin Magic, Desire şi acum acest model. Undeva pe parcurs s-a strecurat şi Wildfire ca model entry-level. Ştiu că Vodafone vinde toate modelele HTC, dar pe cele de mai sus le consideră pietre de hotar.

Sensation face senzaţie, ca să folosesc o glumă destul de slabă. E un concurent direct pentru Samsung Galaxy S II, alergându-l şi ţinându-l aproape pe circuit, ca să folosesc şi o glumă din Formula 1. Sensation se remarcă prin design elegant, finuţ, procesor dual-core la 1,2 GHz, un ecran de 4,3 inci foarte bun, foarte luminos şi viu în culorile afişate, cu rezoluție 960 x 540 (qHD sau quarter-HD), plus o versiune nouă a interfeţei Sense UI peste Android 2.3. E mare, dar subţire şi uşor şi la o primă vedere nu are nici un neajuns, ba chiar vine şi cu o baterie generoasă de 1520 mAh. Îl am în buzunar chiar acum, îl voi folosi ca telefon principal câteva zile şi bineînţeles că veţi găsi aici un review gigantic şi un clip de prezentare a noii interfeţe.

O frază am reţinut din discursurile de ieri: HTC insistă nu doar pe hardware, ci şi pe software. E perfect adevărat. Sunt al doilea producător care face asta, celălalt fiind Apple, care periodic vine cu mari îmbunătăţiri în softul telefonului şi uite-i ce succes au cu această formulă. HTC face la fel. Ştiu că mulţi nu vedeţi utilitatea interfeţei Sense UI, dar adevărul simplu este că eu nu m-aş descurca fără ea, iar nouă versiune, 3.0, este magică. Orice părere aţi avea despre Sense, interfeţele cu care vin Samsung sau LG sunt mult, mult în urma ei şi de asta spun că doar HTC pune accentul şi pe software, dintre toţi producătorii de Android.

La Vodafone prețurile încep de la 139 de euro pentru telefon cu abonament cu de toate în el. Detalii găsiți pe vodafone.ro.

    13 comentarii

  1. Frumos, rapid, puternic, dotat etc.
    Dar prea mare pentru gusturile mele.

    Daca ti s-ar oferi la alegere, gratuit, un SGS II sau un Sensation, care l-ai alege?

      (Citează)

    • Momentan as prefera interfata Sense, chiar si in locul AMOLED-ului de pe SGS2, dar sa vedem daca nu-mi schimb parerea pana la sfarsit. Il am abia de o zi.

        (Citează)

  2. Asa mai Radule, asa mai merge. Sa ne zici si noua ce si cum…

      (Citează)

  3. Tocmai m-am uitat la un review video si intr-adevar interfata sense 3.0 este magnifica.

    Imi pusesem si eu pe Desire un ROM modificat cu ceva elemente din sense 3.0 si avea ceva in comun cu asta, dar nu se apropie de cel real.

    Daca ar anunta update la Sense pentru Desire S nu as mai sta pe ganduri. :)

      (Citează)

  4. Apropo de reviewuri gigant, poate ar fi o idee sa pui un review mai scurtut pe blogul asta si sa faci reviewuri gigant (‘mai gigant” decat pana acum) pe mobbi. Ziceai ca te intereseaza un ultraportabil de 13-14 inch, pe cand pui mana pe vreo 2-3 ca sa ma hotarasc si eu ce cumpar? :P

      (Citează)

    • @AdrianG: nu stiu sigur daca va fi si pe Desire S, dar ar fi cazul.

      @ipo: da, acesta era planul initial si nu l-am schimbat inca. Am facut un experiment cu Transformer deoarece vreau sa vad cata lume atrage un review facut din nou aici, iar mobbi sa devina doar un fel de arhiva a acestor lucruri. Pe viitor probabil voi reveni la sistemul cu review pe mobbi si anuntare aici.

        (Citează)

  5. @nwradu: recunoaste ca ti-e lene sa le scrii de doua ori! :)
    Acum serios, poate pe mobbi ai putea sa atragi si niste oameni care sa te ajute, sa devina un site de referinta in .ro de jucarii mobile. Asta daca nu vrei sa-l pastrezi cu opiniile tale personale exclusiv.

      (Citează)

    • Greu de atras oameni atata vreme cat nu ies bani din asta.

      Nu e vorba de scris de doua ori, ca in partea cealalta as pune doar un paragraf sau un copy-paste. Ma tot gandesc daca nu e mai sanatos un singur site cu de toate si brand cunoscut.

        (Citează)

  6. Merita sa dai pe un telefon multimedia probabil peste 2000 de ron, la liber ?
    Dilema: laptop sau un astfel de telefon ?

      (Citează)

  7. Laptop-ul e laptop si telefonul e telefon… nu prea se pot compara.

    Un laptop la 2000 de lei nu e prea grozav din cate am vazut eu, iar un telefon nu ii poate tine locul oricum ar fi.

      (Citează)

  8. Am cumparat un HTC Sensation acum 3 luni si aseara l-am dus a 3-a oara in garantie la Cordon Electronics(praf sub ecran,se inchidea de tot in convorbire,iar praf sub ecran,difuzor si microfon nefunctionale…). Este adevarat ca daca se strica si a 4 a oara telefonul trebuie schimbat? Cei de la Cordon spun ca nu (certificatul de garatie are 3 rubrici). Deci? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus