un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC Wildfire, in vizita pe la mine pentru un mini-review

17 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Wildfire

Wildfire

HTC Wildfire este nou venit în România, dar nu s-a făcut mare tam-tam pentru că face parte din gama entry-level, destinat începătorilor în ale Androidului şi celor care nu vor un smartphone scump. Are procesorul de pe Hero, Android 2.1, WiFi, GPS, 384 RAM, radio FM şi cameră foto de 5 MP. În afară de procesor, mai diferă de smartphone-urile de top prin ecranul de doar 3,2 inci şi de 240 x 320 pixeli. Poate fi găsit în maro, la fel ca Desire-ul, dar se vinde şi alb, negru şi roşu.

Un unboxing rapid găsiţi mai jos. În cutie are cablul micro-USB în vârful căruia se poate ataşa ştecherul pentru încărcarea de la priză şi handfree-ul pe cablu. Un card microSD este deja montat în aparat. Lipseşte o husă sau măcar o protecţie de ecran.

Wildfire in "cosciug"

Wildfire in "cosciug"

Accesorii: incarcator, cablu si handsfree

Accesorii: incarcator, cablu si handsfree

Construcţia pare foarte solidă şi îmi place mai mult decât Desire-ul la acest capitol. Treimea centrală de pe spatele telefonului este din metal și la fel îmi pare a fi și banda mai deschisă la culoare din jurul ecranului. Nu e vorba doar de rezistență, dar acest colorit în două nuanţe de pe spate mi se pare mai elegant. Tot pentru un pic de sclipici în plus, HTC a făcut foarte strălucitoare butonul de volum din lateral şi sigla de pe spate, plus conturul camerei foto.

Conturul ecranului pare a fi metalic

Conturul ecranului pare a fi metalic

Metal pe spate

Metal pe spate

Aspect mai shiny decat la Desire

Aspect mai shiny decat la Desire

Butoanele de sub ecran sunt capacitive, aşa că trebuie ceva timp să te obişnuieşti cu prezenţa lor acolo pentru a nu le apăsa din greşeală atunci când de fapt mişti degetul pe ecran. La o primă butonare nu mi s-a întâmplat asta, dar am experienţa altor telefoane cu aceeaşi construcţie şi ştiu că mai devreme sau mai târziu se întâmplă şi asta. Joystick-ul optic funcţionează bine, dar pare cam singuratic amplasat acolo jos. HTC a vrut un telefon ieftin şi pentru asta a micşorat dimensiunea ecranului, dar parcă nu a ales cea mai potrivită soluţie pentru amplasarea butoanelor de sub acesta.

Langa Desire

Langa Desire

Am apreciat mult şi faptul că memoria microSD poate fi extrasă fără a scoate şi bateria din telefon, doar cartela SIM fiind ascunsă sub aceasta. Aş vrea să fie aşa şi pe Desire, unde scoţi bateria pentru a ajunge la cardul de memorie. LED-ul camerei foto este mare şi puternic, iar telefonul include şi aplicaţia Flashlight, care îl aprinde în 2-3 trepte de intensitate, foarte util când cauţi cheile, nu merge lumină în lift sau vii târziu acasă şi vrei să te strecori la tine în cameră fără să calci pe pisica, jucăria ei zgomotoasă sau frunzele uscate de pe hol. Mufa de încărcare (şi conectare la PC) este pe partea stângă. Cea mai bună soluţie (cel puţin pentru mine, că îmi vine cablul de peste birou) ar fi fost în partea de sus, dar măcar nu e jos ca la Desire. Cred că e un compromis ok pentru majoritatea clienţilor.

Gama entry-level eMag EvoMAG PCfun Marketonline
HTC Wildfire 1.200 lei 1.191 lei 1.183 lei 1.136 lei

Continuarea review-ului, verdictul și comentariile le găsiți pe mobbi.ro >>

    1 comentariu

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus