un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am saturat de perifericele HP

17 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

La muncă am o multifuncţională HP. Driverul este imens, dar fără el nici măcar nu merge scanner-ul. După instalare crapă când are el chef, de mereu îmi deschid calculatorul şi sunt întâmpinat cu mesajul că şi-a luat o pauză. Uneori îi dau Scan şi nu vrea, zice că n-a comunicat cu dispozitivul. Îi apăs din nou butonul şi comunică. Mă gândesc că poate vrea șpagă, să-i bag din când în când câte o bancnotă pe lângă tonerul de cerneală. Interfaţa e proastă, setările nu se menţin mereu şi culmea este că nu e prima variantă, ci a nu ştiu câtă ediţie a acestui multifuncţional. Aveau destul timp să remedieze problemele, dar în schimb HP se concentrează pe scos câte un model nou la fiecare 6 luni.

Acum sunt acasă şi încerc să instalez un scanner. L-am băgat în priză şi în USB, dar Windows-ul n-a mişcat nimic. Bun, poate nu merge fără driver. Iau de pe site-ul oficial acest driver. Doar 177 MB. La instalare îmi cere 690 MB. Ce naiba ocupă atât spaţiu pentru un simplu scanner? Nu instalez driverul de la nava spaţială aici, ci un scanner de birou. Are două butoane pe el şi e prezentat ca fiind “pentru idiotul din tine”, mai simplu de atât nefiind posibil. Şi totuşi are nevoie de mai mult spaţiu pe disc decât CorelDraw.

Nu mai zic de timp. Sunt deja mai mult de 30 de minute de când am pornit instalarea şi e la etapa Installing Software. Şi instalează… şi instalează… până când? Până când mai face  HP astfel de echipamente proaste, în loc să se concentreze pe mai puţine modele, dar stabile şi fiabile? La o bănuială, dau un alt+tab și descopăr că softul de instalare dăduse o mică eroare legată de Flash, dar ascunsese acea fereastră în spatele tuturor celorlalte și nici în taskbar nu apărea. N-aș fi găsit-o niciodată dacă nu mă așteptam la manevra asta urâtă.

    8 comentarii

  1. Damn, tocmai cand eram hotarat sa-mi comand asta :(

      (Citează)

    • @seba18: la aia cred ca e ok, bagi direct cardul si printezi. Si daca o folosesti toata ziua, da, merita instalarea driverului. Eu scannerul l-am folosit doar aseara.

      @Robert: de acord, acasa am avut doar imprimante Canon si am fost foarte multumit de ele.

        (Citează)

  2. :))) HP e de kko… cel putin la perifericele de generatie noua. La servici am o imprimanta HP Laserjet4 Plus, care cred ca are vreo 8-9 ani si inca mai functioneaza. Tragem de ea cat putem, o reparam, o curatam doar ca sa nu trebuiasca sa luam una noua. Dealungul timpului a trebuit sa cumparam altele noi, am luat pe cele mai ieftine din seria Laserjet pro p1000, ceva de genul asta.
    Vreau sa va zic ca functioneaza muuult mai prost decat vechitura de Laserjet4 si daca tin mai mult de un an, esti norocos. Nu mi-ar trebui impimanta HP noua nici gratuit! Insa mi-am luat pentru acasa o multifunctionala Canon Pixma MP250 si sunt super multumit de ea. Driverul s-a instalat fara probleme, bineinteles am instalat doar ce aveam nevoie, nu toate porcariile de softuri cu care a venit. Sa vedem pe parcurs cum se va comporta.

      (Citează)

  3. Mi-ai adus aminte de asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=pQGtucrJ8hM

      (Citează)

  4. Oh, da, confirm prezența draivărului de 200 MB și pentru imprimanta portabilă HP OfficeJet 470wbt. WTF???

      (Citează)

  5. Sa incerci un soft third party pentru scanare. Eu folosesc pentru scanerul meu canon care imi face acelasi tip de probleme softul VUESCAN…. si totul e din nou perfect…

      (Citează)

  6. cred că ar trebui să facem un club al celor nemulţumiţi de HP. pe cuvânt că suntem mulţi!

    Ah, am uitat să menţionez. singura dată când imprimanta mea HP s-a comportat exemplar a fost în Linux, unde softul necesar pentru utilizare e 3rd party. mă refer la serverul de printing.

      (Citează)

  7. mfp-urile profesionale pt firme sunt chiar bune dar astea pt acasa sunt invariabil cu cate o problema. am avut si eu un 3320 park si a tinut foarte bine pana cand s-a stricat o rotita la motor si dusa a fost.
    anyway fuck HP

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus