un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dar niste aplicatii de prevenire, pe cand?

18 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Pornesc discuţia de la aplicaţia Trapster pentru Android, despre care am scris pe mobbi.ro. Trapster are un rol simplu: când treci pe lângă un radar sau un echipaj de poliţie sau o cameră de supraveghere a traficului, o marchezi pe harta din aplicaţie, iar alţi utilizatori ai serviciului vor fi avertizaţi de existenţa ei atunci când ajung prin zonă.

Toate bune şi frumoase, dar de ce există doar aplicaţii şi dispozitive care să te avertizeze de radare, echipaje ale poliţiei şi camere video? De ce nu se fac şi aplicaţii utile, care să te ajute prin prevenirea unor posibile accidente?

Uite eu aş vrea o aplicaţie în care utilizatorii să marcheze gropile alea babane care te iau prin surprindere pe unele străzi. Un soft în care şoferii să-şi indice unul altuia drumurile în lucru, accidentele, în care să fii avertizat că te apropii de curba în care mulţi şoferi ajung cu maşina în Dâmboviţa, de zona în care a murit Teo Peter sau de curba în care a avut Zoso accident, că tot zicea că se întâmplă frecvent acolo. Ştiţi reportajele acelea de la televizor în care câte o babă zice că are casa chiar lângă drum şi de aceea aproape în fiecare săptămână îi intră câte o maşină în gard? Eu aş vrea să ştiu unde anume este acea casa, pentru ca auzind avertizarea aplicației să circul mai încet. Aplicaţii din acestea, cu adevărat utile, nu scrie nimeni.

Întrebare: de ce nu face Poliţia Rutieră una?

Discutia continuă pe mobbi.ro, aici închid comentariile.

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus