un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reguli chinezesti in afaceri

26 Jun 2009  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

1 comentariu

Mă tot întreba un coleg dacă am văzut că o firmă chinezească s-a oferit să cumpere marca de maşini Hummer şi să o scoată astfel din faliment. Simbolul armatei americane, maşina off-road puternică a SUA, cumpărată de chinezi. Citisem şi eu ceva în treacăt, dar nu prea mă interesa subiectul.

Azi însă am citit o ştire cu adevărat interesantă. Citez de pe Hotnews:

Autorităţile chineze se opun tranzacţiei prin care compania locală producătoare de utilaje de construcţii Sichuan Tengzhong doreşte să cumpere marca Hummer de la General Motors. O agenţie economică importanta spune că firma nu are experienţa necesară pentru producţia de automobile, iar afacerea ar contrazice o nouă strategie economică de a încuraja reducerea poluării, notează BBC.

Cu alte cuvinte chinezii au zis următoarele:

  1. Voi, Sichuan Tengzhong, produceţi vehicule speciale şi componente pentru autostrăzi (care or fi şi alea?). Nu aveţi experienţă în făcut maşini de teren precum Hummer-ul şi probabil nu aveţi experienţă nici în a le vinde la nivel mondial. De ce vreţi să cheltuiţi banii pe aşa ceva, când e posibil să fie un eşec şi să daţi faliment?
  2. Avem destulă poluare în China şi în lume, iar Hummer-ul e printre cele mai poluante vehicule. Avem nişte legi privind poluarea, lumea nu ne va privi cu ochi buni, se merge spre consumuri mici şi motoare nepoluante. Stai în banca ta şi nu te mai gândi la Hummer.

Mi se pare că văd un stat capabil să îşi respecte legile şi principiile. Sau poate doar vor să-i privească pe americani dând faliment după faliment, în loc să-i salveze acolo unde e posibil. Cred că de fapt asta este.

Dacă ar da şi Hotnews un link către ştirea originală de pe BBC nu cred că ar pierde ceva. Aşa e frumos pe net.

    1 comentariu

  1. americanii foarte multe datorii chinezi, asa ca nu cred ca statul chinez doreste sa priveasca falimentele americane … just my 2 cents

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus