un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone lansat in SUA

29 Jun 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Ieri a fost iDay, ziua lansării telefonului. Engadget şi Gizmodo au o grămadă de articole, incluzând galerii foto cu despachetarea, demontarea şi utilizarea telefonului inclusiv pt a vedea filme de pe YouTube. Mi-a plăcut în special cel cu camera foto, în care se vede interfaţa touch-screen în acţiune, deşi după ce am văzut Microsoft Surface, nu mai pare aşa impresionant. Opinia generală este ca telefonul e super, rămâne de văzut în zilele următoare dacă se descoperă probleme sau limitări.

Ce nu prea înţeleg este planul tarifar. Cel mai ieftin este 60 de dolari pe lună, include 450 de minute de convorbire, plus transmisie de date nelimitată. Nu prea ştiu ce înseamnă acel Unlimited Mobile to Mobile şi nici n-am găsit explicaţii rapid. Dar mi se pare scump la 60 de dolari/lună.

    5 comentarii

  1. Mobile to Mobile reprezinta convorbirile intre clienti din aceeasi retea, minutele care sunt mentionate sunt cele in afara retelei.
    A fost un scandal la un moment dat cu Cingular care oferea Unlimited Mobile to Mobile, problema era ca Mobile era si inca este un oras din Arizona. Asa ca s-au trezit niste clienti multumiti de serviciile de care beneficiau ca au niste note de plata astronomice. Raspunsul: reclamele noastre nu au fost foarte explicite :D

      (Citează)

  2. Mie mi se pare un mare jaf. Interfata aia foarte misto iti ia ochii de la prea multele lipsuri tehnice. Unde sunt 3G, HSDPA, MMS, o camera decenta cu blitz (macar LED daca nu Xenon), inregistrare video, voice dialing, GPS pentru google maps, flash pentru browser, Bluetooth A2DP pentru handsfree stereo.

    Nici macar nu joc p-acolo n-are. Cica nici ringtone-uri nu poti sa bagi, decat daca le cumperi. Kkt.

      (Citează)

  3. Nu conteaza daca are toate aceste mici nebunii pe care doar un geek adevarat le poate aprecia si de care are nevoie ca de aer.
    Lasand la o parte faptul ca iPhone este un produs revolutionar prin modul in care propune o rezolvare la tot felul de probleme de utilizare ale unui telefon mobil, este abia debutul Apple pe aceasta piata. Sa nu uitam ca in urma cu ceva vreme numele companiei se termina in Computers. Daca mai tinem cont si de evolutia pe care a avut-o iPod-ul, intre prima si ultima generatie lansata, mai exact cat de cool a ajuns prin functiile pe care le ofera, este clar ca evolutia va fi extraordinara. Avand in vedere cat de mult feedback a fost oferit, si inca gratis, Apple va face probabil din a treia sau a patra generatie de iPhone o adevarata bijuterie, care probabil ca va avea si caracteristicile cerute de Melk. Pana atunci vor mai trece cativa ani, asta e clar.
    Pentru ca pana la urma acesta este debutul unui produs, inovator, dar pana la urma un produs, nu este venirea lui Iisus pe pamant. Este normal sa fie un hype atat de mare, avand in vedere putinele, dar bunele, inovatii pe care le aduce. Hai sa nu mai aruncam cu gunoi si sa ne uitam mai atenti la vulpe si la struguri.
    Disclaimer: nu sunt un Apple whore :D, din punct de vedere al hardware-ului, produsele lor nu sunt nici pe departe perfecte. Vizual da. Poate vor incerca sa fie si ei mai perfectionisti din punctul asta de vedere.

      (Citează)

  4. Telefonul nu este excelent, dar cu siguranta este un mare pas inainte pt telefoanele mobile si nu m-ar mira daca tot mai multe vor baga touchscreen.

    Mi se pare aiurea sa nu poti pune o melodie ca ringtone, desi telefonul are si un iPod “inclus” in el. Ba se mare ca un ringtone va costa 99 de centi, adica tot atat cat o melodie de pe iTunes. Dar poate in viitor sau cu update-uri sau in alta generatie de iPhone, se vor adauga si celelalte, se pare ca pt Europa va beneficia de 3G.

    Oare cat costa in america transferul de date prin mobil? Pt ca la 60 de dolari pe luna poate e rentabil sa ai unlimited data/internet pe telefon. Nu-ti mai trebuie jocuri cand ai net pe el. La noi de ex prin GPRS la Vodafone e 4 USD/MB, daca nu ai nici o extraoptiune.

      (Citează)

  5. iPhone? Paasss…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus