un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Francofonia si banii

2 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Ce se tot plang toate ziarele si toata lumea ca vai cat ne-a costat francofonia, milioane de euro date aiurea pe cazare de lux, mancare, bautura, masini, paza, etc? Pai si ce, daca nu se organiza sumitul, imi dadea mie banii astia, sau ti dadea tie cineva? Se facea vreun spital in plus, se angajau politisti, se repara o scoala? Nu, tot pe ceva aiurea se cheltuiau (de ex pe scoaterea bordurilor de trotuar proaspat schimbate peste tot in Bucuresti, doar ca acum si-au dat seama ca astea noi sunt casante asa ca le vor inlocui din nou in curand cu unele din alt material).

Macar asa am organizat si noi ceva smecher, si care s-a terminat cu bine. Intram in randul lumii, afla si alte tari de noi, ne mai trec si ziarele straine pe harta, ca pana acum doar de comentarii de genul “ce, au calculatoare in Romania?” aveam parte. Mai ales ca pe posturile straine, de cate ori filmeaza ceva de pe aici, arata imagini numai de la tara, cu carute si sate de tigani, asta fiind imaginea generala despre romani in restul Europei.

Pe de o parte zice lumea ca ce pacat ca au strainii asa o parere despre noi, ca ne cred primitivi si neorganizati. Acum cand sa le aratam contrariul, toti zic ca vai ce cheltuieli, vai ce deranj prin oras, ce ne trebuia noua asa ceva? Probabil ca nu ne trebuia francofonia in sine, dar asta e o metoda sa te afirmi in lume, sa arati ca esti in stare si de ceva mai breaz decat sa vinzi copii ilegal si sa furi in Paris si sa culegi capsuni in Spania. Nu poti ridica nivelul orasului decat cu cheltuiala. Ca o femeie se plange ca a vrut sa traverseze si n-au lasat-o politistii, pt ca trebuia sa apara o coloana oficiala… Tragedie! Saraca femeie, i-au bulversat viata. Privim nimicuri din astea in loc sa facem doi pasi in spate ca sa avem o viziune de ansamblu.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus