un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Basescu acuza invatamantul superior

2 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Acuza aceleasi chestii pe care le stie orice student, orice absolvent mai recent, si pe care l-am mai zis si eu pe aici. Ca facultatile sunt mediocre, ca nici una din cele romanesti nu are macar jumatate din puctajul necesar pt a intra in primele 500 din lume. Asa e. Ca profesorii sunt dezinteresati, si iau materii si cursuri doar ca sa aiba salariu mai mare. Asa e. Ca prin urmare nu au cum sa fie la curent cu noutati in domeniu sau cu alte metode de predare. Evident. Ca elevii sunt “neperformanti”. Pai de ce ar fi daca poti trece prin facultate la fel de lejer si fara sa te chinui? In sfarsit, zice Basescu o gramada de astfel de acuzatii la adresa invatamantului superior, ca trebuie reforme, bani, munca, etc.

Bun, dar ce rost are schimbarea asta brusca? Ce credibilitate sa mai aiba acum, cand pe 18 septembrie anul acesta, sau la deschiderea scolii in alti ani, Basescu recunoastea glumet ca a fost mereu un elev mediocru, ca fuma in toaleta, ca lipsea de la ore de zor, ca nu invata decat ce vroia el, culminand cu “Atunci cand vad un dascal, parca-mi vine sa… stiu eu ce intentii are? Poate vrea sa-mi puna vreun 4.” unde din intonatie se intelegea ca ii vine sa-l stranga de gat sau ceva in locul acelor puncte-puncte. Evident dupa astfel de declaratii, toate presa romaneasca a vuit, a fost criticat national si international pt ca in acesti ani se incearca in toata Europa sa se imbunatateasca invatamantul, sa incurajeze studiile inalte si alfabetizarea populatiei, iar presedintele Basescu pt a face o gluma in fata elevilor si-a pus restul lumii in cap, si pe buna dreptate. Indiferent ce ai fi facut cu adevarat, ca presedinte trebuie sa fii un model si sa indemni lumea sa faca ce este considerat “bine”, in cazul de fata sa inveti. De ex recent Puff Daddy a indemnat elevii unui liceu american sa invete, sa nu chiuleasca, pt ca doar astfel pot reusi in viata, chit ca el poate nu s-a zbatut cu scoala la viata lui.

De ce se mai oboseste Basescu sa schimbe la 180 de grade discursul in doar 2 saptamani? Lumea n-a uitat ce-a zis ultima oara si acum poate sa zica oricat ca invatamantul e mediocru, daca el deja a recunoscut ca a fost un elev la fel de mediocru la viata lui si a ajuns presedinte, cui ii mai pasa?

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus