un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile iPod

12 Sep 2006  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Apple a dezvaluit modelele cu face-lift ale iPod-ului. iPod-ul normal are un ecran mai luminos cu 60%, baterie care tine cu 75% mai mult, gapless playback si un search mai bun, si vine in doua versiuni, de 30 si de 80 GB. Au introdus si niste iPod Games, din care cele mai marfa mi se par Bejewled, Mini Golf si Zuma. Cate din astea am jucat pe un Palm la ore… Pacat ca nu e si Yahtzee. Costa 249, respectiv 349 de dolari (la ei).

iPod Nano in noile versiuni de 2, 4 si 8 GB, care are cam 10 cm pe 4 cm, si o grosime de cam 1 cm, s-a trezit cu autonomie crescuta de la 15 ore la 24, gapless play, search instant ca la iPod-ul normal. Costa 149, 199 si 249 de dolari respectiv. Wtf? 249? Cat iPod normal de 20 GB? Hmm…

Si cea mai mare schimbare e la iPod Shuffle. Inainte era mai lunguiet asa, acum e mult mai mic. Cam 4 cm lungime, 2,6 cm latime si doar 1,2 cm grosime cu tot cu agatatoarea de buzunar. Cam cat o cutie de chibrituri. Are 1 GB si costa 79 de dolari cred.

Parerea mea: tot iPod ala normal si mare merita. Shuffle nu mi-a placut niciodata pt ca avea 512 memorie, fara ecran, si la capacitatea aia luai un mp3 player mai bun de la alta firma, si te costa mai putin. Cu iPod Nano n-am avut treaba si nu l-am vazut, dar mi se pare aiurea sa coste cat ala normal, sper sa fie o greseala pe site-ul Apple desi ma indoiesc. iPod-ul normal merita, chiar si cel de 30 GB, pt ca acum poti vedea filme, seriale, jocuri, tot ce vrei pe el. Cel de 80 GB merita poate daca pleci mult in excursii si nu ai acces la noi melodii pt o vreme mai indelungata, dar in cel de 30 GB cred ca e alegerea buna. 249 de dolari insa… acum un an eram in excursie in Olanda si o fata si-a luat iPod normal roz, de 20 GB, cu 189 de dolari parca, din magazinul Apple. Parca sa zic ca in Rotterdam eram, acolo sunt niste preturi incredibile la electronice. E drept ca de atunci au aparut astea cu ecran color si filme pe ele si au mai crescut preturile…

Linkuri:
Pagina Apple despre iPod. De acolo se intra usor si la informatii despre fiecare versiune, si la Tech Specs, si la fotografii unde arata foarte bine toate.
Fotografii cu iPod Nano pe Gizmodo. Mai bune pozele aici decat pe site-ul Apple.
Fotografii cu iPod Shuffle tot pe Gizmodo.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus