un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de ianuarie 2023

25 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

The nwradu is feeling much better. Au trecut 5 săptămâni de la ultimul articol de acest gen, iar între timp a fost o perioadă de sărbători diverse destul de relaxantă.

Pare incredibil cât de multe s-au întâmplat de la ultimul articol, nu? A fost Crăciunul și ne-am dus din nou la Galați, la părinții Matildei, dar în acest an au venit cu noi și părinții mei. A fost practic primul Crăciun real al lui Alice (la cel anterior doar dormea și mânca) și mă bucur că l-am petrecut împreună cu toții.

Ah, v-am spus că am dărâmat bradul? Ne temeam că îl va dărâma Alice, că trebuie securizat, că trebuie să punem jos globuri de plastic sau lemn. Alice nu prea s-a atins de brad, nici la Galați și nici la noi acasă, ci doar a mai tras de câteva globuri de la înălțimea ei. Eu, în schimb, am dărâmat bradul stând jos și rezemându-mă de o canapea care s-a mișcat imperceptibil, dar constant, spre brad, până când l-a împins pe spate. 6 globuri sparte.

În istoria familiilor noastre combinate, sunt la egalitate cu o 🐈 pisică în meciul de dărâmat brazi. Așa că planul meu la anul este să îmbăt zdravăn pe cineva și să împing persoana respectivă peste brad, ca să fie uitat “incidentul 2022” și să fie altcineva ciuca miștourilor pe viitor. O să vă zic cum a decurs acest plan.

Anyway, Crăciun, nice, cald. Ne-am plimbat și pe faleză. Am fost și la Union Jack, unul dintre cele mai mișto localuri din Galați, unde văd că au început să facă și pizza napoletană ca la ea acasă.

De revelion aveam planuri cu Ioneștii, dar nu ne-au ieșit din cauza virozelor. Au povestit ei aici mai bine. Am făcut din nou Revelionul la noi acasă, cu nashu_mare. Alice a dormit ca un erou în timpul exploziilor artificiilor de afară. A fost bine. În primele zile din an ne-am plimbat prin oraș, în aglomerație, și ne-am bucurat de slow living.

Am continuat “petrecerea”. Ianuarie vine cu Sf Ion și ziua tatălui meu, apoi aniversarea mea cu Matilda, apoi ziua ei de naștere. Am fost și la munte pentru 3 nopți, tot la Vila Negraș unde ne place nouă la jacuzzi și saună și în living room-ul foarte mare.

That was all nice and cozy, dar am rămas mult în urmă cu scrisul și filmatul. Începutul de an este mereu lent pe blog. Nu se întâmplă multe în această perioadă, dar chiar și așa aproape că am stat degeaba și s-a văzut asta în ritmul de publicare de articole. În plus, eu fac diverse retrospective (my year in review, statistici pe blog, premiile pentru tehnologie) și mai am de făcut premiile pentru food & lifestyle, că am uitat de ele deși pe jumătate sunt acordate.

Am decis să-mi cumpăr noul Samsung S23 Ultra. O să dau o precomandă în primul moment, că poate vine rapid precum anul trecut. Inițial credeam că voi ține S22 Ultra doi ani, ba chiar am cumpărat și 2 ani de asigurare Samsung Care pentru el odată cu telefonul. În cele din urmă, însă, mi-am dat seama că îmi place să am cele mai nou și șmecher telefon în mână, așa că voi face acest upgrade. S22 Ultra probabil va fi vândut după o vreme. Întâi vreau să fac niște comparații foto cu noua generație, dar apoi nu mai am nevoie de cel vechi, iar Matilda nu-l vrea.

Este posibil să plec câteva zile la o lansare internațională. Nu zic unde, că nu știu dacă se va concretiza sau nu. Am refuzat și toate invitațiile la MWC. Mi se pare că nu mai merită efortul. Flagship-urile Samsung se lansează pe 1 februarie și le voi vedea aici. Pentru restul nu merită efortul de a munci de la 6 dimineața la 2 noaptea pentru articole și clipuri video. Sau merită, dar pentru cei care le pot monetiza, altfel este doar efort pur cu return foarte mic.

Pe 4 ianuarie mi-am scos încă o măsea, după cum spuneam aici. Au urmat câteva zile cu dureri minime. Mi se pare doar ciudat să mestec cu gingia. Pe termen lung trebuie să fac implant acolo, dar mai am câteva luni până la acel moment și momentan nu mai contează asta.

Matilda s-a deprimat un pic gândindu-se că prin august trebuie să se întoarcă la muncă. Ce repede trece timpul! Cumva ne-am gândit mereu, înainte să o avem pe Alice, că în acești doi ani vom face multe lucruri împreună, că vom și călători mai mult, că vom încerca vreun business. Yeah…

Alice este mai bine. Trecerea de la două somnuri pe zi la unul sigur i-a stricat somnul de noapte. Ne-a zis un consultant că se mai întâmplă și asta. Am luat măsuri, am vorbit cu un expert, care ne-a recomandat un program de somn (pe scurt, două perioade de veghe de câte 5 ore și 30 de minute fiecare, în rest somn) și după o săptămână deja se văd îmbunătățirile în comportamentul ei. Doarme din nou spre două ore la prânz, iar noaptea 11 ore fără să se trezească. Ora ei de trezire a devenit 6 sau 6:30, dar asta e viața.

A mai crescut, umblă mai bine, înțelege aproape tot ce-i spunem, aleargă după pisici. La munte a alunecat pe podea și și-a spart pielea deasupra buzei, dar sângerarea s-a oprit rapid și pare că se vindecă bine. Nu-mi fac griji de vreun semn pe termen lung.

Arată tot mai mult ca un Luke Skywalker feminin, că are părul de lungimea caschetei lui Luke. Ochii îi are albaștri precum ai bunicii mele. Îmi pare rău că nu a apucat să o vadă.

I-am făcut vaccin antigripal. Ne-am făcut și nouă, apropo. Este prima oară când mă vaccinez antigripal. Nici nu știu dacă am avut vreodată gripă, dar nu contează asta. Dacă o înțepătură simplă ne ferește de câteva zile de tuse și febră și nas înfundat, este excelent!

Îi place să alerge prin parc. Ne jucăm cu ea de parcă ar fi un cățeluș, îi aruncăm o minge sau un băț mai departe și ea se mișcă în acea direcție, apoi repetăm figura. Posibil să pară ciudată această joacă, privită din exterior. În plus, când merge și ajunge la o treaptă sau un mic prag sau chiar și la trecerea de la alee la iarbă, Alice întinde o mânuță în sus ca să o ținem de mână în această grea aventură pentru un omuleț care abia începe să meargă. Este foarte drăguță când întinde o mânuță mică spre tine înainte să facă pasul periculos.

Campaniile pe blog probabil vor veni mai târziu, cum este obiceiul la început de an. Bursa a mers mai bine, dar despre asta scriu probabil mâine.

Nu am văzut nici un film. Vrem să vedem Teambuilding, ca să vedem ce tabără are dreptate în întreg scandalul cu “este bun vs este rău” de pe net. Pe 1 februarie mi se pare că intră și noul Black Panther pe Disney+.

Ne-am uitat pe Netflix la reality show-urile lor de dating. Single’s Inferno cu coreeni este foarte amuzant. Love is Blind și Too Hot to Handle sunt și ele bune. Vrem să începem și White Lotus și mai avem și altele pe țeavă.

Am început să joc Gran Turismo 7. Superb joc! Chiar excelent făcut, foarte amplu, își merită laudele. Mă aștept să-l joc până apare Jedi Survivor, care va funcționa ca o pauză. Gran Turismo 7 este genul de joc la care să te întinzi multă vreme, când ai timp sau între alte jocuri, că ai mereu ceva de tunat sau vreo cursă de câștigat.

Am ascultat house mai relaxant, dar nu ceva ce aș putea arăta printr-un link.

Am preparat tot felul de sandvișuri bune acasă. Mă gândesc să fac o serie de articole cu rețete de sandvișuri. Între timp, fără nici o legătură cu mâncarea, am început seria de articole cu trei lucruri noi pe care le-am învățat. De asemenea, am făcut naan în casă și a ieșit acceptabil.

Am comandat mâncare chinezească de la un restaurant numit PengYou. A fost bună, dar nu diferită de Chinese Garden sau alte restaurante bune. Am fost cu Matilda și la un restaurant coreean în Centrul Vechi, Gangnam Pocha, dar în principiu au doar hot pots, un fel de supe de împărțit, și nu am fost mari fani. Poke bowls de la Poke House au fost probabil cel mai mișto preparat comandat acasă.

Am băut Carpathian, whisky-ul românesc, dar acum și în ediție maturată suplimentar în butoaie de Fetească Neagră. Anterior băusem cel cu finish în butoaie de Pinot Noir.

Am fost și la un masaj de cuplu la Eden Spa. Aveam un voucher cumpărat de Black Friday de la eMAG și l-am folosit recent. Saună, jacuzzi, aproape 2 ore de masaj, am ieșit de acolo alți oameni! O să scriu mai pe larg detalii.

Nu-i prima oară când merg cu Matilda la un masaj, dar în principiu cred că se întâmplă o dată la doi ani. De câte ori mergem la așa ceva, ne spunem “băi dar n-ar fi mișto să facem asta lunar sau măcar trimestrial? Ba da! Hai să mergem mai des la masaj!” Și apoi după doi ani zicem același lucru.

 

Per total, o lună liniștită. Am vrut să o iau mai încet și mi-a reușit asta. Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susținere după year in review 2022, mă simt mai odihnit acum și cu chef de muncă. Sper doar că nu este calmul dinaintea furtunii.

    14 comentarii

  1. “Ne-a zis un consultant”, “am vorbit cu un expert”, “I-am făcut vaccin antigripal”
    Cu toate ca nu prea comentez despre ce fac alți părinți, aici n-am cum sa nu ma amuz.
    Când ați făcut copilul, tot cu un expert ați vorbit?

      (Citează)

    • Well… daca ai cauta articolul cand anunta Radu ca vine Alice ai vedea ca da. Au vorbit cu mai multi. Doctori, analize, etc. Ceea ce mi se pare f ok.

      Stiu ca intrebarea era in cu totul alta directie :😀

        (Citează)

    • Nu trebuie sa intrebi pe nimeni nimic, se stie ca toti ne nastem super competenti in cresterea copiilor, oricum ce e asa complicat, trebuie doar sa ii dai de mancare regulat si palme la fund cand nu face ce vrei tu.

        (Citează)

    • Plus, antibiotice dacă tușește puțin. Antibiotice mai puternice dacă tușește mai rău.

        (Citează)

    • @Dan. S Nu ne naștem toți deștepți, să le știm pe toate. Unii mai trebuie să și citim sau să ne consultăm cu specialiști din diferite domenii pentru a lua deciziile cele mai bune.

        (Citează)

    • Il suspectezi ca nu e roman adevarat ca nu le stie el pe toate si intreaba pe cei care chiar se pricep … asa e?

        (Citează)

  2. Nu ati trecut la globuri de plastic? Cred ca nu mai avem globuri de sticla de mult, de cand Mr. Bilbo descoperea acum mai bine de un deceniu ca poate sa le sparga.

    Imi plac noul si tehnologia, dar sa vorbesti cu un expert in somnul copilului ma depaseste si ma lasa un pic blocat. Cand au aparut si asa ceva?

    Alice seamana cu tine de zici ca maica’sa nici un a fost in sala de nasteri :))

    Mie unul nu mi se pare ca S23 este mult peste S22 incat sa merite upgrade-ul, dar daca pe tine te face fericit… Oricum se poate spune ca din asta scoti bani.

      (Citează)

    • Da, 9 luni am purtat-o, mi-am făcut clexane in burta și am trecut printr-o operație majoră și ea e leit tac-su. Efectiv zici ca am fost mama surogat.

        (Citează)

  3. Radule, în stilul în care scoți măselele, până în decembrie rămâi știrb 🤣

      (Citează)

    • Asa se întâmplă când de 3 ani știi ca tre sa faci o intervenție și te duci mult prea târziu. Unele lucruri nu sunt de amânat.

        (Citează)

  4. E safe sa o pui pe Alice in caruciorul acela de Lidl, acolo unde toata lumea pune mana murdara s.a.m.d?

      (Citează)

  5. De ce ai ales etoro? si nu ai ales alta aplicatie de investitii ?

    Ar fi fain sa faci un post general de discutii pe nisa asta de investitii…

      (Citează)

  6. Dupa mai mult de un an, abia cand am citit “ciuca mistourilor” mi-am dat seama ce nume are prim-ministrul. Gizas.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus