►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
I-am descoperit pe cei de la Poke House acum câteva luni în Parklake și am mâncat de multe ori de la ei, între timp, uneori acolo sau la localul din Ion Brezoianu (care este foarte mișto decorat), alteori comandând prin Tazz.
Poke bowl-ul (se pronunță poche) este ca o salată combinată cu un sushi, iar nouă ne place foarte mult sushi-ul. Wikipedia zice că la origine este hawaiian și includea doar pește crud, dar bănuiesc că între timp a fost “modernizat” în forma de acum.
De exemplu, cel numit Sunny Salmon include un pat de orez peste care se pun bucăți de somon crud, avocado, edamame și varză roșie, plus niște sosuri. De asta zic că seamănă cu o rolă de sushi, sunt cam același tip de ingrediente, dar într-un bol mare.
Eu am comandat recent unul numit Shrimp, care include orez alb, mango, castraveți, roșii cherry, alge nori, susan, creveți și vreo două sosuri, din care unul ușor picant, puse pe deasupra. A fost foarte bun. Ne plac în primul rând pentru că par fresh, sunt 80% legume și combinația cu orez și sos merge foarte bine. Na, ca la sushi și cu mult mai multă mâncare decât ar costa 1,5-2 role cu ingrediente similare.
Pentru cei care nu vor pește crud (au somon și ton), există boluri cu vită sau cu pui teriyaki. Am mâncat și din acestea, dar tot peștele crud ne-a plăcut. Poți și să-ți faci propriul poke, a luat Matilda într-o zi unul care era jumătate orez și jumătate quinoa ca bază, apoi pui și vită, dovlecei, morcovi, castraveți, ceapă roșie, cartofi dulci crispy și un sos pe care a bifat la comanda în Tazz că-l vrea livrat separat.
Iată niște fotografii făcute de-a lungul timpului:
Poke House – este unul în mall Parklake și altul pe str Ion Brezoianu 24. Site-ul este poke-house.com/ro-ro. De acasă am comandat prin Tazz, dar o fi și în ceilalți.
Articol scris după vreo 10 boluri mâncare de la Poke House. Nu-i sponsorizat de nimeni, în caz că mai trebuie să precizez asta.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
21 comentarii
12/01/2023 la 11:56 AM
uneori ma intreb cum observi tu un restaurant sau cum ai mancat de 100 de ori undeva, apoi ne surprinzi ca ai vazut sigla dacia la vreo 3 luni dupa ce a aparut pe strada.
dar cel mai mult m-ai surprins cand ai vazut ceva camera de supraveghere montata pe un bloc si apartamentul ala cu multe panouri solare mici puse
mihai(Citează)
12/01/2023 la 11:57 AM
Da’ taiteii aia subtiri de orez sau ce rahat sint, de-i gasesti tot pe la fastfuturi, gen chopstixs, cum ii fac acasa? De unde sa cumpar si cum se prepara. Au ceva sos de soia parca. As manca non stop.
Am luat niste taiteii d-aia de orez de prin auchan, da’ n-a iesit ce trebuie.
Blackskull(Citează)
12/01/2023 la 2:10 PM
Cei mai savuroși mi s-au părut ăia din pachetele instant, în rest am cumpărat cam tot ce am găsit prin supermarket. De obicei se țin în apă fiartă câteva minute, nu se fierb, ca să nu se înmoaie prea tare. În general baza sosurilor e un amestec din sos de soia, sos de stridii (oyster), sos de pește și ulei (de obicei de susan). Ca să fie mai gros se pune zahăr care caramelizează în tigaie/wok. Încă n-am reușit nici eu sosul, probabil nu nimeresc proporțiile – uneori iese puțin grețos, alteori prea sărat.
În magazine găsești de obicei tăiței din orez sau grâu, mie personal nu prea îmi plac ăia de orez.
dam167(Citează)
12/01/2023 la 10:35 PM
Teitei ca la chopstic/noodle pack sunt usor de facut. Cumperi un pachet de teitei de orez subtiri, ii fierbi, dupa, ii pui la fript intr-o tigatie impreuna cu niste sos de soia si le calesti putin.
Emil(Citează)
12/01/2023 la 12:15 PM
Confirm sunt f. ok astia cu poke peste salad box, de altfel e ceva trend prin europa, am mancat in florenta unul bun anul trecut, am vazut si prin franta acu’ recent multe care faceau asta.
Boris(Citează)
12/01/2023 la 12:37 PM
Trebuie sa ai putin curaj si/sau inconstienta sa te apuci sa vinzi salate. Riscul de o toxiinfectie alimentara ramane mare, oricate masuri de precautie ai lua.
Anda(Citează)
12/01/2023 la 3:37 PM
Poti sa ne spui de ce ar fi mai mare riscul de a vinde salate decat riscul de a vinde burgeri de exemplu? Sau bruschete cu somon?
Andrei G(Citează)
12/01/2023 la 4:10 PM
Probabil se refera ca prin prepararea termica a unui preparat mai elimini din posibilele surse de toxiinfectie. Ca mna, caldura distruge microbii. Chiar si in cazul tau, cel mai probabil somonul de pe bruscheta e afumat, deci a trecut si el printr-un proces de gatire.
Asa, daca mananci peste crud sau vita cruda ar fi bine sa fii 100% sigur de carnea pe care o mananci. Dar mna, astea nu sunt neaparat in salate.
lrpx(Citează)
12/01/2023 la 5:22 PM
citisem recent pe site la FDA la americani ca 70% din toxiinfectii sunt de la salate. Se contamineaza usor, nu-s preparate termic…
add(Citează)
12/01/2023 la 5:22 PM
M-am uitat in meniul celor de la Poke House si majoritatea produselor care contin peste de exemplu sunt facute cu ton sau somon afumat/marinat. Posibil sa existe si toping-uri de somon sau ton crude, dar de carne de vita nepreparata termic nici nu se pune problema. Mai departe, legumele sau sosurile nu difera foarte mult fata de cele folosite in burgeri sau in shaorme.
Andrei G(Citează)
12/01/2023 la 1:46 PM
Din punctul meu de vedere, sosul de soia face 80% din muncă. Ia unul mai puțin sărat și folosește cu încredere. Mai sunt și alte sosuri și mirodenii, trebuie să cauți și să încerci, dar ăla de soia e cea mai importantă chestie.
Giani Mucea(Citează)
12/01/2023 la 1:54 PM
Am trecut si eu pe langa ei si pe langa alte poke bowls si alte nebunii, dar de fiecare data m-am gandit ca e prea sanatos pentru stilul meu de viata.
Si totusi mi-am propus ca pana la final de luna sa “le trec pragul” si sa incerc ceva.
PaulT(Citează)
12/01/2023 la 2:45 PM
Incercat, sunt într-adevăr bunicei și par sănătoși. Dar preț/cantitate… Mie mi s-a făcut foame la 1h după ce am mâncat…
Tano(Citează)
12/01/2023 la 3:10 PM
Castronul lor mare costa cat o pizza normala la Antica Pizza.
Gaelex(Citează)
12/01/2023 la 3:28 PM
Castroanele din reclama dau pe afara, in bolurile din poze se vede ca sunt aruncate 3-4 chestii la misto. Nu te poti satura nici cu doua portii.
Kopa_Kopan(Citează)
13/01/2023 la 2:18 PM
eu, om la 85 de kg, ma satur dintr-un bol din acela mediu
Alex(Citează)
12/01/2023 la 3:58 PM
Ala pe care l-a luat Matilda (cu quinoa si vita) este mai degraba un buddha bowl, un fel de salata pe steroizi. De obicei contine o baza de cereale (carbohidrati), proteine (carne sau tofu), legume, leguminoase (soia, linte, fasole) dressing si ceva crocant gen nuci, seminte, fructe confiate. Mie mi se pare cel mai tare fel de mancare pentru ca pot fi personalizate, le adaptezi la ce ai in frigider si poti sa reglezi foarte usor macronutrientii.
pvladc(Citează)
12/01/2023 la 4:17 PM
Ala era pentru Alice 😅 prea sănătos chiar și pentru mine. Mie îmi plac alea cu somon și ton sashimi
Matilda(Citează)
13/01/2023 la 12:13 AM
Da, da, dar eu tot sfânta ceafă cu cartofi prăjiți sau ceva cu mujdei… :)
Gusturi simple, de peizan. :)
Fărcaș Gelu Dănuț(Citează)
13/01/2023 la 7:09 AM
M-am uitat pe review-urile de pe Google Maps si oamenii nu prea par multumiti. Zic ca sunt portii mici si preturi mari.
Silviu(Citează)
13/01/2023 la 2:16 PM
eu intotdeauna iau custom bowl in care aleg hummus picant – e exceptional
Alex(Citează)