un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartea prințului Harry, Rezervă/Spare, a apărut și la noi

12 Jan 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

După Harry Potter, un alt Harry rupe recordurile de vânzări în SUA și Marea Britanie:

Prince Harry has set a record with his tell-all memoir “Spare,” after the English language version sold more than 1.4 million copies in its first day of publication.
The bumper sales included all formats of the book — paper, audio and electronic — in the US, Canada and the UK, according to a statement issued Wednesday by the book’s publisher Penguin Random House. (CNN)

Se găsește și la eMAG și la Libris, tradusă în română. S-au mișcat bine traducătorii. Sunt curios ce tiraj o fi avut și dacă publicul român are același apetit pentru dramele monarhiei britanice sau serialul The Crown îi este suficient.

    24 comentarii

  1. Primele 15.000 de exemplare au fost vandute deja, editura Nemira anuntase zilele trecuta ca urgenteaza tiparirea unui nou tiraj. Si nu cred au luat cartea in engleza dupa publicarea ei si au tradus atunci. Cred ca A fost primita/tradusa din timp.

      (Citează)

  2. Câteva detalii despre ce a însemnat lansarea și în limba română, măsurile de securitate luate, etc.: https://www.urban.ro/exclusiv-culisele-aparitiei-in-romania-spare-rezerva-memorii-harry/

      (Citează)

  3. din ce am citit pe ici pe colo e mincinos rau ala mic, dar foamea de bani bate multe, e vorba de barfa si frustraree, normal sa se vanda, lumea vrea circ, poate apare si de la casa scapatatilor de aici ceva, dar astia de la noi sunt uniti nu se rasufla.

      (Citează)

  4. nush cum o sa dorm la noapte. n-am citit nici harry potter.

      (Citează)

  5. Andrei G:
    Harry Potter este ala in care apare Gandalf sau ala cu Picard?

    E ala cu Hobbit în căutarea celor 7 globuri DragonBall Z

      (Citează)

  6. Eu încă mai citesc la cartea “Revoluție și reformă”, scrisă de Ion Iliescu în anul 1994.

      (Citează)

  7. Ăsta era ultimul loc în care mai lipsea ”reclama” la rahatul ăsta de carte cu memoriile unui om viu…

      (Citează)

  8. Read my lips: I don’t fuking care…
    Daca ar fi obligat sa aleg intre o carte zootehnica despre ovulatia la gaini si cartea astuia, alegerea ar fi usoara.

      (Citează)

  9. Lol. Imi cer scuze de indiscretie, dar sunt curios de o singura chestie – ai scris despre carte strict ca sa ai unde sa pui linkul de profitshare – ceea ce e de inteles, daca exista interes, merita un link – bani munciti cinstit, sau chiar te intereseaza subiectul?

      (Citează)

    • Eu m-am uitat cu placere la seria de pe Netflix cu Meghan și Harry, e fascinant ce viata trăiesc unii. Why not? Ma uit și la The Crown. Și m-am uitat și la reality show-uri coreene! Again – fascinanta viata și valorile altora.

        (Citează)

  10. Cand ai bani cacalau si nimic de facut, te apuci de mancat rahat ca pulifricu asta mic.
    Se vaita peste tot ca presa e rea si i-a fwutat viata cu barfe si el ce face….barfeste pe unde apuca.

      (Citează)

  11. Pe mine mă surprinde că există și varianta audio în limba română deja, pe AudioTribe.

      (Citează)

  12. Am început sa o ascult pe AudioTribe. Are un început promițător. Mi-a plăcut și serialul The crown și as vrea sa aud și perspectiva printului Harry legată de evenimente.
    Cartea este scrisă împreună cu J.R. Moehringer, cel care a scris și autobiografia lui Andre Agassi (una din cele mai bune pe care le-am citit).

      (Citează)

    • Si eu am cumparat-o in ziua aparitiei, si tot citesc la ea. Mai auzisem inainte ca biografia lui Agassi e scrisa bine, dar cartea asta m-a convins ca Moehringer chiar se pricepe la ce face. Mi se pare tare faina, tare bine scrisa, plus de unele din evenimentele descrise imi amintesc si eu, si e interesant de citit cum s-au vazut evenimentele respective “de partea cealalta”.

      O sa imi para rau cand o termin.

      De vazut si interviul cu Harry al lui Stephen Colbert, unde descrie Harry de ce a facut unele alegeri/inclus unele pasaje etc.

        (Citează)

  13. O carte din care nu ai ce sa inveti daca nu esti nascut in familie regala, cu bani, slujitori, trai asigurat, lux si opulenta, si nici n-ai toate disperatele dornice sa ti se arunce in p*.

    Dar oamenii sunt prosti si se imbata cu apa rece, nu e prima data cand nimic despre nimic are succes si saracii dau banii lor unui bogat ca sa il faca si mai bogat.

    In timp ce frati’su mai mare seamana tot mai mult cu taica’su, asta e tot mai clar un bastard facut cu altcineva si nu e nevoie de teste ADN.

      (Citează)

  14. Io nu pricep o chestie….ce vor de fapt astia 2? Ca nu e ca si cum ar trage speranta sa ajunga rege si regina, ca mai au destui la rand inaintea lor. Vor bani? Pai aveau destui. Vor atentie? Si d-asta aveau cacalau. Vor sa schimbe sistemu? Nu ca ar fi un sistem perfect si plin numa de personaje imaculate.
    Ce i-o mîna în lupta pa agaricii astia?

      (Citează)

    • Ei insista ca vor sa fie lasati in pace, sa nu mai fie urmariti de paparazzi. Dar in acelasi timp apar la toate emisiunile posibile si fac declaratii din ce in ce mai scandaloase. Daca analizezi la rece, pare ca sunt un cuplu care incearca sa profite de pe urma notorietatii si sa castige cat mai multi bani.

        (Citează)

    • @Blackskull: Bani. Cumpără cartea.

        (Citează)

  15. Concluzia e ca astept memoriile lui Moehringer.

      (Citează)

  16. Tot ce vine in mintea mea cand aud de printi si familie regala e bani. Putea sa se retraga discret daca vroia. Nu. Pt ca bani si pt ca faima. E un nonsubiect pt noi (aici noi e cam multi in lumea asta…), o petarda/chilotareala care abate atentia de la subiecte relevante.

    Attention spanu oamenilor e limitat. Unii stiu bine asta si o folosesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus