un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 4 mai 2022

4 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Blizzard a anunțat jocul de mobil Warcraft Arclite Rumble, unul de strategie cu figurine și posibilitate de multiplayer.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Angajatorii nu prea au multe argumente referitoare intoarcerii la birou in momentul de fata. Lucrurile s-au schimbat mult si acum exista tooluri de colaborare si socializare fata de acum cativa ani. Dar probabil nu-l mai poti spiona pe angajat atat de mult plus ca si indoctrinarea are de suferit.

    Pentru sanatatea angajatului cred ca totusi un mod hibrid de munca este recomandat atata timp cat si angajatul crede asta. Dar dragoste cu forta nu merge.

    Cat despre Edge, poate e ajutat si de faptul ca alaturi de Firefox, e unul dintre putinele browsere o versiune nativa pe Windows ARM64 iar Safari e limitat la un singur sistem de operare.

      (Citează)

    • daca vrei work from home, minus 30% la salar. spor pt confort si lipsa productivitate.

        (Citează)

    • @Mihnea: daca vrei work from office, plus 30% la salar. asa, pentru stresul cu deplasarea si mediul de cacao din majoritatea birourilor open office.

        (Citează)

    • @Mihnea: nu cunosc un angajator care sa fi marit salariile in pas cu inflatia. Pai dupa ce ca puterea salariului a scazut drastic mai scazi si din salariu cu cheltuielile de transport? Nu mai zic ca multi mai presteaza si alte activitati si cele doua ore ce nu mai sunt pierdute in trafic poti fi monetizate.

        (Citează)

    • @mihnea, dar chiar nu exista alte metode de a calcula productivitatea unui angajat decat prin a numara orele petrecute in fata calculatorului?
      De ce nu se stabileste un timp de lucru pentru fiecare sarcina/proiect si apoi depinde de fiecare angajat in parte daca se concentreaza si termina munca zilnica in 4-5 ore sau pierde vremea si este nevoit sa lucreze cate 12 ore?

      In plus, tu vrei sa scazi angajatului idn salariu pentru confortul de a lucra de acasa. De ce nu ar zice si angajatul ca vine la birou fara probleme, dar vrea ca programul lui de lucru sa inceapa cand iese pe usa si sa se termine cand ajunge acasa? Sa-si asume si angajatorul orele alea pierdute in trafic.

        (Citează)

    • voi toti astia o sa va garantez ca in 1-2 ani de wfh o sa aveti pretentii la firma sa va plateasca gazul si curentul, pt ca e in scopul firmei si ei trebuie sa va plateasca cheltuielile.
      si o sa uitati ca wfh e un privilegiu nu altceva

        (Citează)

    • @mihnea, si ce este absurd daca firma plateste gazul si curentul? Adica se economisesc gaz si curent + costurile cu inchiriatul sediului. Toate astea intr-un spatiu normal de birouri ajung pe la 100 euro/luna/angajat.

      Asa consideri tu, ca WFH este un privilegiu, dar in curand asta va deveni norma (sau a devenit deja in anumite companii).
      Si in trecut zilele libere sau programul de lucru de 8 ore erau considerate privilegii, dar intre timp au devenit norma.
      Chiar si dreptul de a te muta de la un angajator la altul a fost un privilegiu candva. De exemplu iobagii erau “legati: de pamant si nu aveau voie sa plece sa lucreze in alta parte. Dar uite ca acum oricine isi poate alege “stapanul” (a.k.a. patronul).

        (Citează)

  2. Iar imi aduc aminte de mema aia: “Cand o sa fii mare, o sa iti poti cumpara toate jocurile pe care le vrei. Dar nu vei avea timp sa le joci.”

      (Citează)

  3. “Paramount+ are 40 de milioane de abonați și se extinde în câteva țări.”

    Ce-mi place mie fragmentarea asta… La inceput aveam Netflix, am zis ca-i timpul sa renuntam la torente, nu-mi mai bat capul sa caut subtitrari in engleza pentru nu stiu ce release etc.
    Apoi apar Disney+, HBO Max, Paramount+ si parca mai e unul care-mi scapa.

    In curand…

      (Citează)

    • Imi mai trece prin minte si Amazon Video-ul dar mai sunt si altele ce le au americanii precum Peacock ; Apple+ ; Hulu ; Discovery+ ; Showtime

        (Citează)

    • baiatu, vrei o subscriptie?
      vezi ca prin state vor sa bage subscriptie la pompieri.

      Pyro:
      “Paramount+ are 40 de milioane de abonați și se extinde în câteva țări.”

      Ce-mi place mie fragmentarea asta… La inceput aveam Netflix, am zis ca-i timpul sa renuntam la torente, nu-mi mai bat capul sa caut subtitrari in engleza pentru nu stiu ce release etc.
      Apoi apar Disney+, HBO Max, Paramount+ si parca mai e unul care-mi scapa.

      In curand…

        (Citează)

  4. mihnea:
    daca vrei work from home, minus 30% la salar. spor pt confort si lipsa productivitate.

    Poate +30% in plus la salariu pentru sport de productivitate si ca stai ~12 ore lipit de PC in fiecare zi spre deosebire de birou unde activ poate ai 4 ore de munca continua intr-o zi?!

      (Citează)

  5. mihnea:
    daca vrei work from home, minus 30% la salar. spor pt confort si lipsa productivitate.

    Productivitatea se masoara in taskurile executate si calitatea lor. Nu prin faptul ca ai stat 8 ore la birou din care 2 ai fumat si baut cafele si 1 frecat-o aiurea plus inca 3 in trafic. Matematic, productivitatea si eficienta o masori in cati bani te costa acea resursa si cat iti produce resursa.

    Control prin taskuri.

      (Citează)

  6. se aude ca apple deja lucreaza la o masina.
    dar sub un alt nume: BALTIC

      (Citează)

  7. Salutare,

    Un post separat despre noul joc Blizzard?

      (Citează)

  8. Mai copii! Orice corporatie are nevoie ca oameni cu experienta sa fie fizic la birou ca sa fie “batuti pe umar” cat mai usor de juniori. Asa functioneaza lucrurile in corporatii…nu ai cum sa cresti oamenii decat daca ii pui uni langa alti. Cu toate toolurile de socializare si munca colaborativa, un junior in peste 90% din situati nu o sa aibe “curajul” sa deranjeze un senior in WFH. De aici pleaca toata problema. Seniorii o sa fie mai productivi de acasa, juniorii o sa fie mai frustrati si mai putin productivi, iar compania pierde pt ca nu are asigurat un viitor atunci cand ii pleaca un senior. Daca va unitati in companiile mari, in general se angajeaza foarte putini seniori, dar in schimb se prefera cresterea lor in-house, pt ca e mai ieftin asa.

      (Citează)

  9. mihnea:
    voi toti astia o sa va garantez ca in 1-2 ani de wfh o sa aveti pretentii la firma sa va plateasca gazul si curentul, pt ca e in scopul firmei si ei trebuie sa va plateasca cheltuielile.
    si o sa uitati ca wfh e un privilegiu nu altceva

    Man, esti imbecil, parol.

      (Citează)

  10. Dan:
    Mai copii! Orice corporatie are nevoie ca oameni cu experienta sa fie fizic la birou ca sa fie “batuti pe umar” cat mai usor de juniori. Asa functioneaza lucrurile in corporatii…nu ai cum sa cresti oamenii decat daca ii pui uni langa alti. Cu toate toolurile de socializare si munca colaborativa, un junior in peste 90% din situati nu o sa aibe “curajul” sa deranjeze un senior in WFH. De aici pleaca toata problema. Seniorii o sa fie mai productivi de acasa, juniorii o sa fie mai frustrati si mai putin productivi, iar compania pierde pt ca nu are asigurat un viitor atunci cand ii pleaca un senior. Daca va unitati in companiile mari, in general se angajeaza foarte putini seniori, dar in schimb se prefera cresterea lor in-house, pt ca e mai ieftin asa.

    adevarat

      (Citează)

  11. Pfizer a facut azi publice datele lor din teste..12% eficacitate pt primele 7 zile si mai putin de 1% dupa aceea ; declaratvaccinul sigur pt femei gravide dupa ce au facut testele pe soareci.(parca ai pe cineva apropiat care si l a facut fiind gravida)

    Insa bate vantul pe aici..pui articole cu mancare..

    Ai uitat cand slaveai vaccinul asta si indemnai lumea sa se duca sa si l faca.

      (Citează)

    • Poate pui și tu niște surse pentru asemenea afirmații fantastice. Sau confuzi cu vaccinarea copiilor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus