►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Phoenix Cernica este un restaurant pe malul lacului Cernica, la 5 minute dincolo de centura București. Am fost acolo acum vreo lună și a fost o surpriză foarte plăcută: mâncare bună, atmosferă plăcută și prețuri mai mici decât mă așteptam pentru acea zonă.
Culmea este că am ajuns acolo mai repede decât în centrul orașului. De la Timpuri Noi o țin pe lângă Dâmbovița până în Centură, un drum care-i liber în weekend, iar de la ieșirea mea în centură și până la zona unde se iese spre Phoenix Cernica mai sunt vreo 5 minute de mers. Cred că am făcut 15 minute cu totul de acasă până acolo.
Par a fi mai multe Phoenix Cernica sau restaurante sau săli de evenimente pe acolo. Unde am fost eu apare în Waze ca Phoenix Cernica New Concept și este chiar în capătul drumului, pe malul apei. Sunt vreo două săli de evenimente (într-una era un botez sau botezo-nuntă când am fost noi), apoi câțiva metri de gazon și apoi restaurantul propriu-zis, făcut pe ponton pe malul lacului.
Sunt multe mese, dar tot n-ar strica să faceți rezervare, era full de full în acea zi de sâmbătă. Este foarte plăcut acolo pe ponton, în special după-amiaza într-o zi călduroasă.
Am mâncat o ciorbă de burtă (24 lei) care a fost foarte gustoasă, a intrat bine. Apoi eu mi-am luat șnițel din mușchi de vită în panko însoțit de cartofi cu rozmarin (52 lei). Și acesta a fost bun, mare aproape cât o pizza, cum se face cel vienez, mai bun decât cel mâncat cu o lună înainte la 5ensi, iar cartofii gustoși.
Matilda a luat coaste de porc la cuptor cu chipsuri de cartofi și salată coleslaw (56 lei). Coastele au fost foarte bune, carnea era gustoasă, bine condimentată, sosul de pe ea se potrivea foarte bine. Au fost printre cele mai bune coaste mâncate în ultima vreme, iar porția este mare. Practic, niciunul dintre noi nu a reușit să-și termine porția, eu nici măcar după ce am mai dat celor din jur niște șnițel.
O bere Grolsch 500 ml la sticlă din aceea cu dop alb costă 12 lei. Un preț bun, în București nu o mai vezi de mult așa prin restaurante. Prețurile mi s-au părut bune de fapt pentru dimensiunea mare a porțiilor și pentru un restaurant aflat pe malul lacului. Prin parcare erau multe mașini de lux, mă așteptam să fie mai scump.
Au și carne de vită bună, mai multe tipuri de pește, mititei la 6 lei bucata, ciolan de porc și altele prin meniu. Îl găsiți prin linkul de sus, deși cred că-i unul mai vechi decât ce aveam la masă, care avea alt design.
Eu o să revin cu siguranță, cred că și părinților mei le-ar plăcea acolo și o să-i duc și pe ei cândva. În jurul Bucureștiului sunt mai multe localuri pitorești, dar cu diverse niveluri de calitate la mâncare. Phoenix Cernica mi s-a părut dintre cele bune. BTW, dacă aveți de recomandat localuri similare în jurul orașului, lăsați în comentarii, căutăm astfel de locuri pentru vara aceasta.
Phoenix Cernica New Concept în navigație, PhoenixCernica.ro, str Strandului 62, localitatea Pantelimon.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
29 comentarii
04/05/2022 la 11:19 AM
ce e cu preturile astea??
ar trebui sa fie cel putin dublu, ce fac ei se numeste dumping!
mihnea(Citează)
04/05/2022 la 11:42 AM
daca aveau ardei iute rosu, era perfect.
Anda(Citează)
04/05/2022 la 11:58 AM
24 de lei o ciorba e putin “pentru zona aceea”? E dincolo de centura cat vrei sa fie?
Coco(Citează)
04/05/2022 la 12:18 PM
Recomand Elisa Dinei + ELISA Complex Turistic si Popas Rustic Diana, din Comuna Belciugatele – jud Calarasi. Gasesti acolo o saramura grozava de crap (la Poapas Rustic Diana) pescuit din balta proprie, plus plimare pe maul lacului.
Mihai Dobre(Citează)
04/05/2022 la 12:39 PM
Am mâncat pește la Phoenix. Ca om crescut cu Dunărea alaturi, pot spune că a fost mizerabil.
Într-adevăr peisajul este frumos.
Ciorba aia de burta arata bine,dar 24 lei, wow.
Tano(Citează)
04/05/2022 la 12:35 PM
Nu este ieftin. Serios.
Era cumva și o nuntă?
Mihai(Citează)
04/05/2022 la 12:51 PM
Chiar ca e ieftin. Mai ieftin de atat insemna sa ti le dea gratis. Si dupa toate astea merge musai o inghetata pe victoriei.
P.S centura e libera doar sambata si duminica dimineata. In rest, dinspre cernica, pana intri pe centura, iti creste barba.
Blackskull(Citează)
04/05/2022 la 1:08 PM
de unde atata new concept ? e la fel de 5 ani :)
Marcel de la Busteni(Citează)
04/05/2022 la 1:40 PM
Asta nu am inteles-o nici eu cu “New Concept”. Este doar o terasa clasica pe malul apei, cu mese de lemn destul de inghesuite din ce se vede in poze si cateva plante in ghiveci.
PS: voi ce parere aveti despre faptul ca cei din industria Horeca, dupa ce in pandemie au apelat la sentimentele clientilor ca sa nu fie lasati sa moara, imediat ce s-au ridicat oarecum restrictiile si au putu sa profite, au fost primii care au marit considerabil toate preturile?
Andrei G(Citează)
04/05/2022 la 1:58 PM
@Andrei G Preturile au crescut din pandemie, nu dupa ce s-a incheiat. Scuza lor a fost, in pandemie, ca avand capacitatea limitata in restaurant din cauza restrictiilor, ba chiar fiind nevoiti sa inchida de multe ori, au marit preturile ca sa acopere costurile. Ok, de inteles asta, dar acum cand s-au ridicat restrictiille, surpriza, preturile au ramas la fel. Si nu, nu e inflatia, preturile au crescut cam cu 30%. Deci da, nu prea e fair :)
A.(Citează)
04/05/2022 la 2:12 PM
Andrei, A ai dracu’ astia din horeca au crescut semnificativ preturile, aia de vand apartamente au crescut semnificativ preturile, la benzina au crescut semnificativ preturile, la gaze si electricitate au crescut semnificativ preturile, la auto au crescut semnificativ preturile (am enumerat doar zonele astea in care fata de acu 1-2 ani preturile sunt cam cu 50-100% mai mari).
Nu vi se pare putin un trend asa, nu stiu sa il numim cumva inovativ, sa ii zicem inflatie… Treziti-va fratilor si mergeti la cei ce va platesc si cereti-le 20-30% marire …. pana mea aveti internet in secolul 21 si va comportati ca mama in ’96….vai ce s-au scumpit toate.
Boris(Citează)
04/05/2022 la 2:41 PM
@Boris, aia care vindeau apartamente sau aia care vindeau benzina nu au plans pe la toate televiziunile si pe toate site-urile cum ei au nevoie sa fie ajutati, ca nu este normal sa sufere atatia angajati.
Cand le-a mers prost, au vrut sa fie ajutati. Cand totul si-a revenit, ei merg pe ideea “economiei de piata” si profit maxim. Nu mai conteaza clientii care i-au sustinut.
Andrei G(Citează)
04/05/2022 la 2:52 PM
Andrei “cand totul si-a revenit”…..cum crezi ca si-a revenit? Sunt industrii intregi care nu au produs nimic si totusi nu am vazut oameni murind de foame pe strada.
Stiu eu personal cativa cetateni care au stat acasa si nu au muncit vreo 10 luni din ultimii 2 ani si totusi au luat niste bani. Mai vorbim si de toti banii bagati in vaccinare gratis, spitale mobile, si tot ce inseamna sistemul de santatate in ultimii 2 ani.
De unde crezi ca vin banii aia (ma refer peste tot in lume, nu doar in ro), daca nu din tiparnita?
Nici nu mai intru in detalii de genul ITistii care stau toti in WFH si proclama cat de productive sunt firmele lor pe modelul asta, iar cand eu ma uitat prin ciferele firmelor astea ii intreb daca sunt sanatosi la cap cu asa deficite, si ei explica pai deh…a fost pandemie, greu cu munca remote, etc.
Sau in faptul ca de acum incolo daca tii un ucrainian acasa iti da statul vreo 70 lei / zi *30 = 500 EUR/ luna/persoana spoof..din nimic. Plus alti bani lor, plus asigurari medicale (bune, rele, ca in Ro, dar au si alea costuri, etc), plus, plus, plus. Nu zic ca e rau ca se intampla asa, doar ca tre’ sa intelegem putin ca baniii chiar nu pica din cer, si atunci cand pica din cer nu e chiar bine.
Boris(Citează)
04/05/2022 la 2:59 PM
@Boris Oficial, inflatia e la 10%, deci nu poti sa ii ceri sefului sa iti creasca salariul cu 30% pe motivul asta. Pentru crestere de 30% trebuie sa fii top performer si sa te zbati destul de mult, iar asta doar sa ramai la acelasi nivel financiar. Ca sa si resimti cresterea, ar trebui sa fie macar pe la 50%, ori asta cred ca putem fii de acord ca nu poti sa te astepti sa o primesti de la un an la altul.
A.(Citează)
04/05/2022 la 3:06 PM
@Boris, si toti banii astia vin din Horeca sau cum? In toate domeniile cresterile de preturi se invart in medie pe la 20%, iar la restaurante undeva pe la 50%. De ce diferenta asta?
Andrei G(Citează)
04/05/2022 la 4:54 PM
@A, da e oficial 10%, anul trecut 6 parca, acu’ vreo 2 ani 5%. De cerut poti sa ceri ce vrei, depinde cat ti se da in functie de cat de bun/indispensabil esti. Dar sunt multi care nu au primit nici macar mariri la nivel de cat a fost inflatia aia oficiala in fiecare din ultimii 4 ani sa zicem.
@Andrei G – la curent si gaze stiu cazuri de cresteri de la 0.2 la 1 ron / kWh, de ce diferenta asta? La benzina e vreo 60% vs acu’ 1 an (https://www.peco-online.ro/istoric.php, daca nu ma crezi)
E irelevant, ca zici tu sau eu 20% sau 50%, pe exemple gasim si locuri unde nu a crescut deloc si locuri unde s-a dublat. Tie de exemplu ti-au crescut veniturile chiar si cu aia 20% de care zici tu fata de anul trecut?
Boris(Citează)
04/05/2022 la 1:54 PM
Cei din industria HoReCa de la noi din tara sunt cei mai jegosi. Dupa 2 ani de pandemia, in loc sa vina cu produse noi si bune, preturi decente(nu ieftin, decent) ei in schimb, acelasi meniuri de rahat, cu preturi de New York, service jalnica si multe altele.
De ce in Italia si Spania, care au fost loviti mai grav ca noi de pandemie, majoritatea restaurantelor au ramas la fel, ba chiar au facut tot felul de oferte pentru a atrage cat mai multi clienti. Si nu vorbesc doar de orasele mici, ci de Roma, Florenta, Sevilla. In aceste orase am intalnit preturi mai mici decat actualele preturi din Cluj si Bucuresti. Doar ca la noi, in provincie in loc sa scada preturile se duc in a fi spre egalitate cu cele din CJ, B etc .
Nu mai am niciun gram de simpatie pentru cei din industria HoReCa de la noi din tara, au batut atata gura ca vai doamne saracii de ei si acuma isi bat joc de noi. Da, e inflatie, 8-10-12% dar nu sa maresti preturile cu minim 50%, chiar si dublu. Si parca vad, ca tot salarii de nimic ofera.
Randy(Citează)
04/05/2022 la 2:30 PM
boss, ai mai fost la magazin?
tu pricepi ca materialele costa cu 30% mai mult ca inainte de guvit.
plus curent care ghici ce nu s-a iefitnit, s-a dublat/triplat.
si tu vi si ceri preturi “decente”??!!
mihnea(Citează)
04/05/2022 la 3:00 PM
@mihnea, cred ca impartirea se face cam asa:
– ingredientele – aproximativ 20%-30% din costul total, deci o scumpire de 20% se traduce in crestere de costuri cu maxim 6% (nu prea s-au scumpit nicaieri alimentele cu 30%).
– curent electric si gaze – aproximativ 20% din costul total.; aici inclusiv clientii non casnici au beneficiat de plafonare, deci avem o crestere cu vreo 40%, care se traduce in cresteri de costuri cu 8%;
– chirii – tendinta a fost de scadere in cazul spatiilor comerciale sau maxim de plafonare;
– salarii angajati – nu s-au raportat cresteri ale salariilor in Horeca.
Deci pentru niste cresteri de 14-15% ale costurilor de exploatare, restaurantele au marit preturile cu 40-50% in unele cazuri.
Andrei G(Citează)
04/05/2022 la 2:10 PM
Snitel aproape cat o pizza, ca sa citez autoru. Acu nujtu ce pizza mananci tu, dar snitelu din poza nu acopera ecranu a doua telefoane. Sau o fi tableta aia din poza. O tableta cu ecran de 12 inci.
Dincolo de asta, horeca e pilaf. Tot ce inseamna locuri unde poti sa halesti, sint 99% la fel. Preturi mari, produse mai mult sau mai putin proaste. Mediocre in cele mai multe cazuri. Conteaza sa te simti bine pana la urma, dar hai sa nu mai laudam ce nu exista, gen vai ce preturi mici, ce mancare buna si multa. Nu e deloc asa. E o mancare banala si supraevaluata. De beuturi nu mai zic.
Cand vrei sa mananci efectiv, nu mergi in locuri d-astea. Aici mergi asa…..ca sa te alinti.
Blackskull(Citează)
04/05/2022 la 2:29 PM
Prețuri de Viena pentru mâncare banală de Cernica. Șnițelul ăla arată ca o talpă de bocanc, iar cartofii sunt jenant de puțini.
Deea(Citează)
04/05/2022 la 3:24 PM
Cam cum arata o cantitate de cartofi nejenanta ?
Ionut(Citează)
04/05/2022 la 2:48 PM
@Radu – eu zic sa nu mai pui genul asta de articole, ca se activeaza toti ret@rdatii cu ifose de economi c0munisti.
24 de lei pret de New York? Sa muriti voi? Babaeti, e 9 lei litrul de ulei!
Cum mai zic unii deasupra, s-au triplat preturile la tot, voi vreti sa platiti ca inainte? E 15 o ciorba de comandat prin glovo, sa sai 24 de lei ca sa o mananci undeva frumos si sa fii servit nu e deloc mult.
Mereu cand citesc blogul asta aflu cate ciorbe/ snitele si-ar putea face unul sau altu de banii astia si cat de snob e Radu.
Mai opriti-va cu b@sinil3 de autosuficienta, dragii tatei.
Auzi, nu e snitelul destul de mare. Am dat 50 de lei pe snitele JUMATE cat ala, si cu 2 cartofi copti langa.
Omul v-a scris de un loc frumos cu mancare buna, voi ca mancati in Austria de banii astia si sunt niste caramizi una peste alta. De fapt ce nu va dati seama ca spuneti e ca sunteti niste rupti cu aere de oras.
Corcoran(Citează)
04/05/2022 la 2:49 PM
Eu sunt absolut de acord cu toti cititorii ca preturile la restaurante au luat-o razna. Dar, oriunde am fost in ultimele 2 luni, pare a fi mereu full. Daca eu as avea un restaurant, si ar fi mereu full desi eu am dublat preturile, ce as face? As reduce preturile ca sa fie oamenii de pe internet fericiti? Solutia este sa nu mai mearga nimeni la restaurant, si se vor ieftini toate restaurantele ca prin minune, sa atraga clienti.
Walter White(Citează)
04/05/2022 la 3:13 PM
Tu ești Galex la feminin.
Bogdan(Citează)
04/05/2022 la 4:15 PM
Ca in majoritatea cazurilor cand scoti ceva din cap, aberezi.
Carburantii aproape s-au DUBLAT.
Alimentele sunt mai scumpe cu 25-35 % in ULTIMELE SASE LUNI. Comparativ cu 2021 sunt cu peste 50 % mai scumpe.
Mananc la restaurant. Imi place Sergiana in Brasov, casa Tudor tot pe acolo, imi place Trickshot, imi place Osho, imi place Cuptorul cu Lemne.l pe Pache. Preturile nu sunt nici pe departe cu 50% mai mari cum aberezi tu. Da, sunt mai mari, dar e normal, mai ales ca se platesc angajati, care sa te serveasca, chirie etc.
A nu se intelege ca tin partea horeca, multi sunt pe japca, dar hai sa nu ne c@c@m pe noi aiurea.
Nu iti place, ramai acasa sau mergi la Ikea, iti duci singur tava si mananci chiftelute ieftine.
Corcoran(Citează)
06/05/2022 la 10:00 AM
Daca tu spui ca preturile nu au crescut prea mult, atunci este bine. Insemna ca trebuie sa-mi schimb eu obiceiurile si sa caut alte restaurante/terase.
PS: nu spuneam ca nu au voie sa puna ce preturi vor cei de la restaurante, spuneam doar cat de jigodii sunt ca au plans in pandemie si acum profita la maxima. Deci economia de piata este buna doar atunci cand ies bani multi, nu si atunci cand treci printr-o perioada proasta.
Andrei G(Citează)
05/05/2022 la 1:54 PM
Eu n-aș fi așa dur ca Corcoran (mai sus), dar efectiv nu înțeleg de ce și pentru ce face lumea asemenea calcule pe care le aplică generalizat. E destul ca o cârciumă să fi făcut renovări în ultima perioadă și a dat toată statistica peste cap, iar ce „s-a raportat” nu înseamnă că aceeași cârciumă n-a crescut anumite salarii. La fel și cu chiriile, depinde de locație și proprietar, dacă ăluia i-a mers mai prost și are nevoie de bani o să-ți crească chiria, iar proprietarul localului o s-o plătească, că nu-i ca și cum a doua zi pleacă cu cârciuma sub braț.
Inclusiv la alimente e mai complicat, că nu vinde toată lumea doar grătar de pui și cartofi prăjiți, poate ăla care îți aduce carnea de vită vrea acum dublu și poate nu găsești momentan altul.
A mai fost o postare despre nu știu ce magazin mic și au fost aceleași idei, că vai, cum își bat joc de clienți, când ăia au investit în locații și producție proprie de mezeluri.
dam167(Citează)
09/05/2022 la 3:36 PM
Hai ca am fost acolo duminica asta, iaca ceva impresii la calduț:
1. Până acolo trebuie să treci de DNCB, fie venind din Pantelimon (aglomerat), fie venind dinspre A2 (aglomerat). Practic, drumul e aglomerat.
2. Parcarea e dicey. Odată ce faci dreapta spre complex (la vreo 500m după ce intri în Cernica de pe DNCB) începe un drum plin de mașini parcate. Complexul este la capătul drumului, deci până ajungi acolo ferești oglinzi, pietoni, ML-uri din contrasens etc.
3. Locația e mișto – malu apei, etc. Nu face rezervări în weekend, deci țeapa ta dacă s-au decis toți cuvioșii venind de la mănăstire să bea o bere necuvioasă.
4. Scoruri piperate – doua ciorbe, doua porții de paste, o porție de crap la gratar, o salată, doua prigaturi și-o apă plată – 287 de lei. Porțiile îndestulătoare, adevărat.
5. Nu ai ce să faci în afară de a mânca – au o mini pajiște pe care copii pot alerga, dar atât. Au în parcare o instalație de loc de joacă ce se leagănă din toate încheieturile (mi-a fost frică să o dau pe fi-mea în leagăn), dar atât. Mănânci, te scobești în dinți și pleci.
6. În paralel se fac și evenimente private, deci te amesteci cu nuntași, invitați la botez etc. mai ales când parchezi mașina.
Nu-mi dau seama de ce m-aș mai duce acolo a doua oară, iar eu am casa în Pantelimon. Îmi imaginez că cineva care stă (de exemplu) în Dristor chiar nu ar avea niciun motiv să îndure traficul până acolo pentru o masă de prânz de calitate medie și la prețuri de Herăstrău (je suis mogul, am un apartament și în Băneasa și știu și terasele decente din Herăstrău).
Dacă totuși vă decideți să ajungeți până acolo – eu am ajuns acolo duminica în jur de 13:30 și era… destul de plin, iar parcare am prins un pic mai departe. Pe la ora 15:00 deja erau oameni care stăteau pe la coadă să prindă loc la masă, iar parcarea era plină ochi.
jollyca(Citează)