un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

John McAfee s-a sinucis în închisoare

24 Jun 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Avea 75 de ani și diverse probleme cu legea în ultimii ani.

Probabil ați auzit de antivirusul McAfee. Nu o fi cel mai popular și nici nu știu pe nimeni care să-l recomande cu toată inima, în special de când s-a cam stins discuția despre astfel de programe, dar McAfee încă este de actualitate, vine preinstalat pe diverse laptopuri și integrat în unele routere.

McAfee era printre cele vechi. Compania a fost fondată de John McAfee în 1987. Pentru mine au fost egali cu Symantec în percepție, dar piața lor a fost în general cea americană. McAfee au fost cumpărați de Intel în 2011, iar apoi relansați ca o companie stand-alone, în parteneriat cu alții.

John McAfee, fondatorul, a avut o viață mult mai agitată. A demisionat din propria companie în 1994 și apoi a vândut toate acțiunile deținute. Când software-ul McAfee a fost rebotezat temporar în Intel Security, a declarat “mă bucur că numele meu nu mai este asociat cu cel mai prost software de pe planetă”.

De-a lungul anilor a candidat de câteva ori la președinția SUA. A fondat mai multe companii, dar nimic memorabil.

În 2013 a lansat un clip pe YouTube în care explica pașii necesari pentru a dezinstala software-ul McAfee, dar asta în timp ce trăgea droguri și era înconjurat de femei semi-dezbrăcate.

La un moment dat a declarat că a găsit o vulnerabilitate serioasă în Android și WhatsApp și că urmează să o dezvăluie. A trimis câteva telefoane unor jurnaliști, ca dovadă. Respectivii jurnaliști s-au plâns că telefoanele erau deja infectate cu malware pentru a face demonstrația posibilă. N-a ieșit nimic, bineînțeles.

Abia încep.

A locuit mulți ani în Belize, unde a devenit subiect și mai interesant pentru știri neobișnuite. În 2012 a fost percheziționat de poliția din Belize sub acuzația că ar produce droguri în casă, dar până la urmă nu a fost acuzat oficial.

Tot în 2012, poliția din Belize l-a declarat persoană de interes în uciderea unui american, vecin cu McAfee în Belize. John McAfee a declarat că poliția vrea să-l ucidă și a fugit din Belize în Guatemala. A fost arestat pe acolo, a simulat un atac de cord și în cele din urmă a fost deportat în SUA.

Înapoi în SUA, a fost arestat pentru condus sub influența alcoolului. McAfee a fugit și din SUA, fiind căutat pentru evaziune de la plata impozitelor. McAfee a declarat că impozitele sunt ilegale și că el nu le-a mai plătit din 2010. A fugit din SUA cu un iaht, a fost arestat în Rep Dominicană sub altă acuzație, iar de acolo a ajuns în Spania.

Autoritățile spaniole l-au arestat în octombrie 2020 pe un mandat emis de americani pentru neplata taxelor. În martie 2021, a fost acuzat oficial de evaziune de la plata impozitelor și manevre de pump and dump cu criptomonede și urma să fie extrădat în SUA.

CNN confirmă că ieri a fost găsit spânzurat în celula sa din Barcelona. Cu o zi înainte se aprobase extrădarea în SUA.

Avea 75 de ani. Ai fi zis că un om cu ceva bani în bancă vrea să-și trăiască liniștit bătrânețea, mai ales într-un loc precum Belize, dar n-a fost să fie. Sper doar că distracția cu droguri și femei să fi meritat zbuciumul din ultimii ani.

    13 comentarii

  1. Da boss, sigur s-a sinucis, cum se sinucid ei toti astia incomozii. Si ceva context: https://twitter.com/officialmcafee/status/1316801215083225096

      (Citează)

    • Nu stiu daca la el se punea problema de asa ceva. Adica daca te uti la istoricul lui, observi foarte bine ca a fost o persoana destul de instabila si care s-ar fi incadrat la tendinte sinucigase.

      In alta ordine de idei, este clar ca Epstein nu s-a sinucis.

        (Citează)

    • A devenit viral acel tweet, dar totusi e o diferenta. Epstein putea “da pe multi in gat” dar asta pe cine putea turna? Care ar fi fost riscul ca asta sa ramana in viata?

        (Citează)

    • De ce trebuia sa fie vreun mare risc ca sa fie lichidat? Era suficient ca era anti-sistem, si sistemul a aratat cum la o pocnitura din degete a disparut. Omu’ s-a “oprisat” mult pe sistemul american, aia il cautau prin lume si el facea vloguri cu milioane de vizualizari, normal ca nu le-a picat bine astora de tin fraiele lumii.

        (Citează)

    • @Boris, sunt mii de vlogeri care comenteaza impotriva guvernului si politicii Statelor Unite. Si multi dintre ei sunt ceva mai credibili decat un milionar drogat. Dar nu vezi sa fie toti lichidati.

        (Citează)

  2. Pare că omul era instabil dar totuși într-o închisoare ar trebui să fie ceva mai greu de atât să te sinucizi din cauza supravegherii.

      (Citează)

  3. Now that’s what I call a badass.

      (Citează)

  4. Am vazut filmul cu el sau documentar, nu mai tin minte. Putea sa fie bine merci ca avea f multi bani, dar din teribilism+droguri s-a dus pe sula mai rapid decat o centurista.
    Omul era contra sistem, contra orice, a facut doar ce a vrut. Putem spune ca si-a trait viata. Si acum probabil a tras linie, la 75 ani e cam greu sa mai fugi din inchisoare si alte prostii ce le facea in tinerete, asa ca ori infunda puscaria, ori atarna sfoara.

      (Citează)

  5. cum zice poetul, banii n-aduce fericirea.

      (Citează)

    • Dar cu toate astea, este mai usor sa suporti tristetea cand te plimbi cu iahtul decat atunci cand te plimbi cu STB-ul.

        (Citează)

  6. John McAfee s-a sinucis în închisoare

    https://twitter.com/officialmcafee/status/1316801215083225096?s=20
    S-o fi razgandit?

      (Citează)

  7. Boris:
    De ce trebuia sa fie vreun mare risc ca sa fie lichidat? Era suficient ca era anti-sistem, si sistemul a aratat cum la o pocnitura din degete a disparut. Omu’ s-a “oprisat” mult pe sistemul american, aia il cautau prin lume si el facea vloguri cu milioane de vizualizari, normal ca nu le-a picat bine astora de tin fraiele lumii.

    Dacă tu crezi în “ăștia de țin frâiele lumii” ești sclav by default.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus