un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 mai 2021

21 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

27 comentarii

Gameplay din Overwatch 2. Pare un joc în care toată lumea sare non-stop:

    27 comentarii

  1. Deja incepe sa fie traditie la Finestore sa aiba reduceri false, Glenfidich-ul pe care il urmaresc a fost cel mai ieftin 250~260 de lei si acum este >280 de lei.

    Fiscul american de abia acum s-a prins ca ar fi cazul sa urmareasca criptomonedele pentru a gasi spalarile de bani si evaziunile fiscale. Niste idioti.

    Vad ca Therme nu a dat faliment, mai asteptam, pandemia nu s-a terminat. Mai pot spera ca mincinosii aia sa primeasca ce merita.

      (Citează)

    • Creierul meu deja filtreaza Finestore, eMAG, FD, PcGarage pe acest blog, ma mir ca inca le mai vezi :)

        (Citează)

    • Ce minciuni ti-au spus cei de la Therme?

        (Citează)

    • cine a zis ca va urmari criptomonedele? poti sa transferi 9999 dolari si nu te va urmari nimeni.

        (Citează)

    • De exemplu faptul ca ar fi therme la Therme, nu exista nici un izvor de apa calda acolo.

      Daca exista, il gaseau romanii cand au fost in Dacia. Daca exista, il gasea Ceausescu cand a verificat fiecare cm de tara de resurse de exploatat.

      Dar nu exista nici un izvor acolo, e o minciuna.

        (Citează)

    • @Gaelex, cu siguranta de data asta nu ai cum sa fii serios. Probabil doar trollezi ca sa ne provoci pe noi sa comentam.

        (Citează)

  2. legat de crypto, noi traim intr-o combinatie tare ciudata:
    – trebuie sa platesti impozit pe profitul din crypto, deci nu e ilegal / interzis etc
    – unele banci iti taie contul pentru tranzactii legate de crypto, desi nu e ceva ilegal. ca si cum la OMV nu te-ar servi daca te duci cu o Tesla sa iti cumperi o apa, desigur, ar putea zice ca te protejeaza, Tesla fiind mai rapida o putem considera si mai periculoasa, deci te incurajeaza sa folosesti masini mai putin periculoase.

    sau reformulat: statul vrea din banii tai si nu te ajuta deloc cand bancile isi bat joc de tine. :)

      (Citează)

    • Zici de BT? că ăia au dat ceva comunicat că bot bloca tranzacții cu brokeri. Practic în contul tău îți sunt transferați bani de către broker atunci când ceri tu, cum știe banca ce ai tranzacționat?

        (Citează)

  3. Ciresele sunt 50lei/kg. E mai sigura investitia in ciresi decat in crypto :-)

      (Citează)

  4. Teniescu:
    legat de crypto, noi traim intr-o combinatie tare ciudata:
    – trebuie sa platesti impozit pe profitul din crypto, deci nu e ilegal / interzis etc
    – unele banci iti taie contul pentru tranzactii legate de crypto, desi nu e ceva ilegal. ca si cum la OMV nu te-ar servi daca te duci cu o Tesla sa iti cumperi o apa, desigur, ar putea zice ca te protejeaza, Tesla fiind mai rapida o putem considera si mai periculoasa, deci te incurajeaza sa folosesti masini mai putin periculoase.

    sau reformulat: statul vrea din banii tai si nu te ajuta deloc cand bancile isi bat joc de tine. :)

    Sau si mai reformulat.
    Pe langa faptul ca statul e prost si sarac, iti mai da si in cap cand vede ca faci un ban.

      (Citează)

    • vorbiti de stat de parca a fi o entitate superioara, care ar trebui sa isi calculeze si sa isi coordoneze actiunile. cand de fapt sunt niste baieti care astepta spaga si salariul ca sa plece in vacanta sau la shopping.

        (Citează)

    • @BobbyR0: Sunt curios de unde crezi tu ca vin banii aia pe care ii faci cumparand crypto ieftin si vanzand scump.

        (Citează)

    • @Anda: niste baieti care decid ce putem face si ce nu, cand, cum. este o entitate “destul de” superioada, daca e sa ne luam dupa asta. ca sunt prosti / parsivi e alta discutie, asta nu inseamna ca ne influenteaza mai mult sau mai putin buzunarele.

        (Citează)

    • Dar de ce considerati voi ca nu ar trebui impozitat venitul din crypto? Adica orice alta forma de venit este impozitata, de ce ar fi mai presus cei care fac tranzactii pe piata asta fata de cei care tranzactioneaza pe bursa de exemplu?

        (Citează)

    • @octav, hai ca iti zic eu de unde vin. Direct din tiparnita US. De exemplu o gramada de familii din us au primit din cer cate 1400/usd pe cap de vita furajera. Banii aia de unde crezi ca au venit?

        (Citează)

    • @Boris: nu ai inteles. din tiparnita nu au trecut direct in krypto. Eventual, au trecut mai intai pe la niste oameni, care au ramas fara ei ca sa aiba profit aia care au cumparat ieftin si au vandut scump. Corect?

        (Citează)

    • @Octav, au trecut pe la oamenii care i-au luat direct din tiparnita (prin “oameni” ma refer atat la indivizi (vezi ajutoare de stat din US pana in RO) cat si fonduri de investitii, banci etc).
      Tu cati bani ai primit de la stat pe timp de covid? Eu 0.

      Macar cei care au facut profit din crypto au facut un efort ca sa il obtina, altora le-au picat bani din cer (si da pe unii dintre ei i-au pierdut pe bursa/crypto, etc).

        (Citează)

    • Bun, deci suntem de acord ca atunci cand tu faci bani din krypto, altcineva (mai fraier) pierde aceiasi bani. Deci banii (aia reali, conventionali) se muta dintr-un buzunar intr-altul (de la ala mai fraier la ala “mai destept”). Adica, nu e ca si cand ai contribuit la PIB-ul omenirii cu ceva ca sa devii peste noapte mai bogat.

        (Citează)

    • Sunt de acord cu ce zici, dar nu inteleg ultima propozitie sau ce vrei sa evidentiezi.

      Daca tu scrii o carte si incepi sa o vinzi nu inseamna ca banii trec din buzunarul alora care o cumpara in buzunarul tau. Cu ce ai contribuit la PIB-ul omenirii scriind cartea aia?
      In ambele cazuri ai investit timp (si oarece efort intelectual) si ai castigat niste bani.

        (Citează)

    • Pai am scris o carte, deci am contribuit la PIB. Puteam doar sa zic o gluma buna, pe care lumea sa o plateasca ca sa o fi auzit, si tot contribuiam la PIB. Asta e in ziua de azi economia, valutele nu mai au acoperire in aur caci, tocmai, economia nu inseamna numai minerit sau agricultura, sau produse fizice. Mai sunt si munci a caror finalitate nu este tangibila si cuantificabila.
      Dar in cazul crypto, se face un transfer de bani dintr-o parte in alta, pe nimic.

        (Citează)

  5. O singura data am fost la therme. M-am simtit ca pe taraf tv.

      (Citează)

  6. Pe lângă: Therme se va extinde cu un mare centru spa. Mă așteptam să facă un nou Galaxy.

    Fuck yes! Deci nu falimenteaza yuuhuu! Asta trebuia sa fie stirea principala dpmdv :D

    Stirea asta ma face foarte fericit, era o oaza de relaxare intre concedii si alte alea si chiar ii simt lipsa.

    @Blackskull – daca te referi la aglomeratie, incearca sa-ti iei o zi libera si sa mergi in timpul saptamanii cand nu e omor. Pe de alta parte Galaxy e mai colorat decat Palm sau Elysium.

      (Citează)

    • Problema e ca daca ai copii esti “condamnat” la Galaxy, si acolo e crima. Am fost si in timpul saptamanii, dar daca sunt copiii in vacanta e oricum aglomerat. Norocul a fost ca era vara si am putut sa stam afara, altfel ar fi fost oribil.
      In conditii de pandemie nu m-as apropia nici vaccinat, mi se pare echivalentul baii in Gange ce se intampla acolo.
      Dupa ce se redeschide o sa ma duc o data, singur, sa vad si eu cum e la Elysium.

        (Citează)

    • Sorin, ai citit macar ca e inchis din martie 2020 si ca nu s-a redeschis nici macar o zi? E bine ca tu totusi nu te-ai duce acolo, ca stii ca e mai rau ca in gange.

        (Citează)

    • Boris, eu nu prea citesc de felul meu, noroc ca e plin internetul de oameni saritori care imi fac conspectul.
      Acum punem pariu ca vor deschide in vara asta, ca de aia au si scos capul in presa sa anunte ca traiesc?

        (Citează)

  7. Pana la urma cine pierde din faptul ca bugetele de reclama se muta de pe iOS spre Android? Eu ca utilizator de iOS cu siguranta nu. Apple nu stiu, lua bani doar daca se folosea platforma lor de reclame. Oricum, bunsiness-ul lor nu e pe reclame.

    Cu reclamele in sine n-am o problema, unele imi chiar plac. Si la cele de la TV ma uit. Dar faptul ca fac tracking si ma urmaresc peste tot, nu-mi place.

      (Citează)

    • Utilizatorii Android pierd, că o să fie și mai urmăriți. :)

      Și Google a anunțat pentru anul viitor ceva în genul App Tracking cum au cei de la Apple.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus