un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 24 martie 2021

24 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

    22 comentarii

  1. Revolut isi doreste sa dea teapa clientilor din SUA, conturi si sume blocate cu lunile, sa vezi acolo procese impotriva Revolut, isi sapa singuri groapa.

      (Citează)

    • Folosesc Revolut de cativa ani, cam de cand a aparut pe la noi, iar ca metoda principala de plata de mai bine de un an. Nu am avut contul blocat niciodata, absolut totul a mers cum trebuie. Poti sa dai exemeple clare, nu povesti, cu situatii in care s-au blocat conturi?

        (Citează)

    • E clar că Revolut are de îmbunătățit lucruri pe la suport clienți. Majoritatea uită însă că blocarile de conturi sunt rezultatul legislației europene, nu a Revolut. Nici o legătură cu SUA.

        (Citează)

  2. Cati km poate face un autobuz electric in mod full electric? Practic, la o medie de 10 km/h si 16 ore de utilizare/zi, ar trebui sa mearga 160 km ca sa nu fie nevoie sa fie mai mult la incarcat decat in trafic.

    In Brasov am vazut ca au ceva autobuze/troleibuze Skoda ce merg si pe fire, acolo unde e retea, desigur, si si autonom pe baterii unde nu e. Practic, atunci cand merg pe fire se si incarca putin.

    Apoi la autobuzele astea electrice ma intreb ce retea de curent iti trebuie ca sa pui 50 de bucati la incarcat peste noapte.

      (Citează)

    • Probabil o rețea mare, dar și rețeaua de troleibuze consumă, la fel și metroul.

      Mare = cât o clădire. Nu trebuie construită o nucleară lângă depoul STB, ci doar tras un fir mai gros din punctul zonal de distribuție.

      Uite cu pantograf https://www.nwradu.ro/2019/05/viena-are-deja-autobuze-electrice-cu-baterii-si-pantograf/

      Vezi pe site la Siemens soluții de încărcare.

        (Citează)

    • Din ce specificatii am gasit pentru diverse modele de autobuze electrice de 12m, autonomia e in general undeva in jur de 200-250km, deci suficient pentru nevoile de 16 ore x 10km/h
      Nu vad de ce reteaua de incarcare ar fi o problema. Deja exista troleibuze care nu au baterii, deci consuma toate direct din retea in timp real si totul merge foarte ok.

      Nu cred ca ar fi absolut nicio problema sa foloseasca aceeasi retea pentru incarcare, avand in vedere ca e oricum trasa pana la depou, ca altfel nu s-a putea intoarce troleibuzele acolo.

      De altfel din cate am inteles, PMB vrea sa cumpere fix stilul ala de autobuz cu pantograf care se incarca in mers si s-ar potrivi perfect cu infrastructura deja existenta.

        (Citează)

  3. Ceasul Oneplus pare fain. Cu o singură potențială excepție, e fix ce vreau de la un smartwatch.

      (Citează)

    • Adică ce are de-ți place așa mult?

        (Citează)

    • Senzorii necesari (oxigen, HR), muzică, baterie suficientă (2 săptămâni). Ce n-are: nu cred că e ușor de folosit cu mânuși și nu știu cât de rezistent e la lovituri. Folosesc fenix-ul și când renovez, și-a luat niște pietre în dinți încât nu mai rămânea mare lucru din el dacă era apple watch. Și n-are nimic.

        (Citează)

    • Păi chiar pare să aibă de toate, pe hârtie e un Apple Watch care arată bine. Vorbe mari cu conexiunea aia perfectă și autonomia bateriei, dar cine știe. Mai are și safir, cred că majoritatea casurilor normale nu au la banii ăia.

      Mai trebuie să măsoare și precis toate chestiile alea, că altfel degeaba le ai. Dar dacă e așa bun în realitate ar putea să ceară și 1500 de lei, tot ar fi o afacere bună în comparație cu ce există pentru Android.

        (Citează)

    • Da, precizia senzorilor și autonomia trebuiesc demonstrate întâi. Autonomia mi se pare cea mai mare problemă când vine vorba de apple watch. E motiv suficient să nu mă ating de chestia aia niciodată, oricât de mișto ar fi.

        (Citează)

    • Da, e aproape la fel de bun ca un ceas Huawei…

        (Citează)

    • @Emil C: am un prieten care a avut Huawei și l-a vândut. N-a fost mulțumit de el nici cu telefon cu Android, nici cu iOS, problemele erau aceleași – lag după un timp, bug-uri, nu mergea tot timpul call forwarding de pe telefon, chestii mărunte și multe. Acum are Apple Watch și nu mai are problemele alea.

        (Citează)

  4. revolut sunt rusi, cum se infig ei asa in america?
    sau o dam ca nuu, ca e lituania, ca uk si dume de genul?

      (Citează)

    • Da, da, companie lituaniana infiintata in Marea Britanie de un ucranian si un rus al carui tata face parte din conducerea Gazprom. Sigur nu are legatura cu Rusia.

        (Citează)

  5. Immofinanz a cumpărat de la BCR fosta clădire Bancorex. -> parcarea in zona aia e un cosmar, cladirea are o parcare foarte mica. Plus perspectiva sa te trezesti cu Magazinul Victoria peste tine in casa la orice cutremur peste 5 grade….

      (Citează)

  6. Giani:
    Folosesc Revolut de cativa ani, cam de cand a aparut pe la noi, iar ca metoda principala de plata de mai bine de un an. Nu am avut contul blocat niciodata, absolut totul a mers cum trebuie. Poti sa dai exemeple clare, nu povesti, cu situatii in care s-au blocat conturi?

    Da sigur contul meu a fost blocat fara motiv, fara raspuns din partea lor timp de o luna, fara sa pot plati chirie, intretinere si pampersii copilului. Ca si tine si multi altii avem in cont banii din salariu de IT-st, la fel il folseam ca principala metoda de plata atat in tara ori prin concedii in afara tarii, totul bine si frumos pana intr-o zi. Au fost cazuri de firme, conturi Revolut Business care au fost blocate, iti dai seama ca au intrat in incapacitate de plata, iar la noi au exista procese in care Revolut a fost dat in judecata.
    https://www.startupcafe.ro/afaceri/client-judecata-revolut-cont-blocat.htm

      (Citează)

    • Ce inveti de aici este sa nu iti tii toti banii intr-un singur loc. Ti se poate intampla o de-asta cu orice banca.
      Firma la care lucrez a avut 2 luni conturile blocate pentru ca a visat banca nu stiu ce regulament de preventie a spalarii banilor, si cerea niste date imposibil de obtinut de la a paispea spita a actionarilor, plus toate facturile curente. Nu se spala niciun ban, nu se fac afaceri cu offshore-uri, nu se schimbase mare lucru in relatiile comerciale, doar ca firma a trecut de-a lungul timpului prin niste schimbari de actionariat. Si nu, banca nu era Revolut.

      De asemenea, cateva sute de euro cash in sifonier nu cer de mancare si te pot scoate din situatii de genul asta.

        (Citează)

    • @Sorin, despre ce banca este vorba? Nu stiu de ce ar fi secret asta si nu poti sa spui de la inceput: “uite ca si banca [insert name] ia aceleasi masuri in cazul in care sursa fondurilor li se pare suspecta.”

        (Citează)

  7. Aseara cand am intrat aveai dark theme, acum e iar alba pagina, prea alba.
    Ai ceva in plan pentru dark theme pe site?

      (Citează)

  8. aparent intel vinde bine si fara sa faca de 7 sau 5nm, sau mai bine zis, vindea bine. poate ca nu ii apasa asa tare daca nu dau semne de schimbare a tehnologiei prea curand

      (Citează)

  9. VechiulBogdan

    24/03/2021 la 4:00 PM

    “Dar cum, pentru alții pot fabrica în 5 nm, dar pentru ei nu?”

    E o diferenta in a proiecta singur si produce o anumita tehnologie si a primi “reteta” de la altii, reteta pe care o poti folosi doar in cadrul acelui contract.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus