un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blizzard vrea 20 de dolari pe jocuri de acum 30 de ani

3 Mar 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Mi se pare ridicol că Blizzard cere 20 de dolari pe o colecție de trei jocuri foarte vechi de-ale lor: Lost Vikings, Blackthorne și Rock N Roll Racing. Cum, mă, 20 de dolari?

Treaba este cu atât mai ciudată cu cât la început de februarie vedeam știri despre cum aceleași trei jocuri sunt oferite gratuit pe site-ul Blizzard. Știu asta pentru că, văzând acea știre, m-am gândit că aș mai juca un Vikings, de dragul timpurilor trecute.

Jocul a fost celebru în România… prin 1994. Aveai 3 vikingi, fiecare cu puteri diferite (unul era rapid, altul sărea, altul zbura etc), și trebuia să parcurgi cu ei un labirint întortocheat. Nu puteai salva. Făceai tot nivelul perfect, un adevărat joc de dexteritate în multe situații, sau o luai total de la capăt. The original Super Meat Boy, ca să zic așa.

Nu l-am găsit atunci pe site-ul Blizzard. N-am căutat prea tare oricum.

Ce-i drept, în cei 20 de dolari mai primești și niște loot boxes pentru Overwatch, niște cărți pentru Hearthstone și alte asemenea bonusuri care poate sunt interesante dacă îți plac acele jocuri. Dar na, 20 de dolari? În condițiile în care Epic Store dă deseori jocuri ample gratuit sau în condițiile în care cu 20 de dolari iei un joc de acum 2-3 ani care-ți oferă sute de ore de entertainment, prețul setat de Blizzard pare a fi greu de crezut. Aș fi dat 5 dolari.

Blizzard a anunțat diverse la recentul Blizzcon, inclusiv un Diablo 2 refăcut (strategia Blizzard pare a fi să scoată bani din jocurile vechi) și puține detalii despre Diablo IV. Are Cătălin Nițu mai jos detaliile:

    7 comentarii

  1. De cand i-au cumparat Activision s-au transformat intr-un fel de Iuda.

      (Citează)

  2. Sunt doua jocuri pe care am regretat ca le-am cumparat: Diablo 3 si XCOM: Chimera Squad.

      (Citează)

  3. Nu sunt doar jocurile vechi, au făcut și update-uri. Uite aici o descriere a chestiilor adăugate în fiecare Definitive Edition https://www.shacknews.com/article/122960/the-blizzard-arcade-collection-review-pre-warcraft-time-capsule

      (Citează)

  4. Diablo 2 remastered pe Switch o sa fie preorder la mine :). Crossplay e ce trebuie, probabil o sa il cumpar si pe PC ca nu l-am avut original pana acum.
    Am Diablo 3 pe PC si l-am luat si pe Switch pentru posibilitatea de a-l juca pe o platf portabila. Sunt la al 3-lea WT.
    Momentan joc Diablo 1 luat de pe Gog cu 6Eur parca.

      (Citează)

  5. Ah, Lost Vikings .. ce vremuri. Cand chiar aveam rabdare sa joc adventure & puzzle games si sa incep nivelul de la zero cand crapam :) Recent, numai “Return of the Obra Dinn” a reusit sa ma tina in priza si sa nu caut solutii online ca era pacat . Un puzzle game absolut genial.

      (Citează)

  6. Mircea cel vechi

    03/03/2021 la 11:01 PM

    Multumesc NWRADU pentru descoperirea lui Catalin Nitu. Este nevoie de blogeri pe gaming in Romania si nu mai spun de Vlogeri… Va urmaresc cu placere si vreau sa spun ca simt o bucurie foarte mare cand imi pregatesc micul dejun fierbinte si ascult un clip de la nwradu sau Catalin Nitu. Catalin ar face bine sa faca si podcast-uri , ar fi foarte dragut mai ales ca este printre principalii podcaster-ii de gaming din Romania. Multumesc anticipat , un consumator de content.

      (Citează)

  7. Copii de atunci au ajuns acum la 40 de ani si au bani iar Blizzard vrea sa profite de nostalgia lor. Cine nu ar vrea sa retraiasca cei mai frumosi ani din viata?

    Nici nu mi-am dat seama cand am ajuns “batran” care nu mai poate sta pana la 1-2 noaptea sa se joace dupa ce a muncit o zi intreaga la birou :(

    Cred ca undeva dupa Mass Effect 3 si inainte de 2015 mi s-a intamplat asta. Este deprimant sa constati si sa ai dovada irefutabila ca nu mai esti ce ai fost.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus