un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Documentare bune: Diagnosis pe Netflix

6 May 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Diagnosis arată o nouă metodă de a diagnostica boli foarte rare sau complicate: crowdsourcing-ul simptomelor pentru a atrage multe opinii și experiențe din partea altor oameni.

Mi se pare fascinant. În general sunt fascinant de puterea crowdsourcing-ului ca modalitate de a răspunde unor întrebări, iar această utilizare mi se pare un exemplu perfect.

Cazurile prezentate sunt demne de Dr. House. În primul episod, o domnișoară are periodic dureri musculare puternice care o împiedică să se mai miște. Apar fără nici o noimă, dispar după o vreme. Urina i se colora în cafeniu. Nici un doctor nu i-a putut pune un diagnostic și, fiind în SUA, deja avea probleme mari cu plata facturilor medicale cauzate de internările frecvente pentru astfel de crize.

Iar New York Times i-a publicat cazul și a cerut oamenilor să trimită opinii. A primit 1.600 de clipuri video în 2 săptămâni. Unele de susținere, dar unele cu sugestii de diverse boli obscure, care afectează poate un om la un milion, și inclusiv mesaje de la oameni care sufereau de aceeași problemă, chiar dacă nu diagnosticată.

A primit mesaje și de la doctori, unii dintre ei implicați în diverse programe de cercetare, ce i-au putut da soluții sau teste la care altfel nu ar fi putut avea acces. Uneori, doar pentru că citești New York Times, poți oferi cuiva soluția pentru ani și ani de dureri și chinuri oribile.

E un show interesant, în ciuda subiectului legat de boli, aruncați un ochi.

    3 comentarii

  1. Prefer sa ma uit la ceva mai vesel, mai ales in perioada asta.

      (Citează)

  2. Eu nu mai reusesc sa ma uit nici la filme de actiune, dar sa ma uit la filme cu pandemii si boli. Daca ma uit la file de gen pe urma chiar ca nu mai ies din casa si o sa am nevoie de psihiatru sa ies sa duc gunoiul.

      (Citează)

  3. Personal mi se pare o idee foarte buna de a crea o aplicatie in acest sens.
    Monetizare? O taxa de acces de 1 $ / Eur / etc. o singura data / o data pe an ceva de genul asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus