un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Echipamente Rhode-Schwarz

3 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Pentru electronistul din tine, iată o galerie cu analizoare Rhode & Schwarz, marea majoritate destinate industriei telecom, cu tot cu o micro-cameră de test. Și când mă gândesc pe ce rable măsuram noi chestii în facultate…

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    9 comentarii

  1. Poate fac o donatie catre UPB

      (Citează)

  2. Sunt un pic mai evoluate decat cele de la electronica. Stiu ca se tot laudau prefesorii ca sunt cam 1300 euro bucata.

      (Citează)

  3. Denumirea corecta a firmei este Rohde & Schwarz. Analizoarele din poze depasesc cateva zeci de mii de euro bucata, poate chiar si suta de mii, depinzand de optiuni.

      (Citează)

    • Și noi la muncă ne chinuiam să luăm receptoare foarte scumpe și, pe lângă prețul de sute de mii de euro cu tot cu antene, nici măcar nu le vindeau decât către servicii de-ale statului. Mereu am admirat firma asta pentru ce poate să producă.

        (Citează)

  4. Pai in zona asta de echipamente (de varf) cam numeri pe degetele de la o mana producatorii: R&S, Agilent, Anritsu si Tektronix (nu prea stiu cum stau ei pe zona de microunde)

      (Citează)

  5. Nici nu se pune problema ca genul ăsta de echipamente, destinate practic exclusiv operatorilor, celor care fac producţie şi service etc, să ajungă în facultăţi. Pur şi simplu nu asta e piaţa lor. Şi nici categoria de preţ.

    Există în şcoală de foarte mult timp, cred că de abia terminasem, un analizor vectorial HP la lab. de microunde… deci din ăla care îţi arată parametrii pe diagrama circulară (Smith). (între timp HP a devenit Agilent deci clar că e vechi). Nu mai ştiu ce mai au acum dar oricum, e alt tip de aparatură… e aparatură de lab de uz general, nu dedicată ca alea de la R&S. Pur şi simplu nimeni nu cumpără aşa ceva la facultăţi, oricît de bogată ar fi facultatea.

      (Citează)

  6. Eu am terminat prin 2003 si imi aduc vag aminte de analizorul vectorial de la HP mentionat in comentariul anterior, in sensul ca exista prin laborator insa nu l-am folosit vreodata. Parca fusese achizitionat SH si era evaluat la cateva zeci de mii de USD (sau fusese donatie, nu mai stiu). Pe atunci rulam simulari de circuite microunde pe 286 legate al un server Novell 386, iar softul se chema parca tsana si era de prin 1992 (un soi de SPICE primitiv, cu circuitul si nodurile descrise in mod text). Off, ce vremuri …

      (Citează)

  7. Unde ați făcut atâtea microunde? Noi aveam un seminar cu probleme. Era și laborator? Dacă da, țin minte parcă niște montaje pe plăci și atât, nu computere.

      (Citează)

  8. Sus, la etajul 8, laboratorul l-am facut cu Cacoveanu si teoria cu Lojewsky (vreo 2 sau 3 semestre cred, la CRO – comunicatii radio si optice)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus