un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Accesoriile Fitbit de monitorizare a activității tale

3 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Fitbit, cei care produc accesorii deștepte de monitorizare a activității și sănătății tale, toate integrabile cu calculatorul sau smartphone-ul tău, au fost sponsori la MWC și aveau chiar și o competiție pentru cine merge cel mai mult pe jos pe acolo. Trebuie să vă spun că eu, cu 18 km făcuți pe jos într-o zi, n-aș fi avut șanse.

Au patru accesorii mari și late și Orange le vinde la noi în țară. Toate se sincronizează în cloud fie prin telefonul tău, pe bluetooth, fie prin calculatorul în care înfigi micul dongle inclus în orice pachet.

ZIP
Acesta este un pedometru, adică îți măsoară pașii. Eu am unul de câteva luni și dacă vreți îi fac un review mai mare. Este mic, bateria (un CR2025 banal) ține peste 6 luni, poate și mai mult), are o husă siliconică ce-l protejează și eu îl țin mereu la pantaloni, în interiorul acelui buzunar mic din dreapta al cărui rol oficial nu l-am știut niciodată.

Pe ecranul său poți vedea câți pași ai făcut, câte calorii ai consumat și ce distanță ai parcurs în această zi. Pe calculator ai acces la grafice mai frumoase și la istoricul pe zile al datelor tale, poți seta înălțimea ta pentru o precizie mai bună, poți seta ținte și te întreci cu prietenii tăi în care merge mai mult.


fitbit_8

ONE
One este un pedometru ceva mai complex decât Zip. Știe să detecteze când urci scări și deci socotește mai bine caloriile consumate, iar noaptea, dacă-l lași agățat de pijama/chiloți, îți monitorizează somnul și a doua zi poți vedea cât de agitat ai dormit.
fitbit_one

FLEX
Flex este un fel de One sub formă de brățară moale. Numără pașii, îți dă rapoarte despre activitate, iar noaptea analizează cât și cum dormi.

ARIA
Este un cântar inteligent care-ți calculează nu doar greutatea, ci și indicele de masă corporală (o cifră ce-ți spune dacă ești obez sau nu) și nivelul țesutului adipos. Evident, toate se pot sincroniza în cloud.
fitbit_aria

Acum, poate că nu vezi de ce ai avea greutatea în cloud, dar pentru cei ce țin o dietă de lungă durată este important. La fel și pentru cei ce vor să-și monitorizeze starea de sănătate sau activitatea pe o perioadă lungă, moment în care aceste date adunate automat și puse sub formă de grafice sunt foarte utile.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    7 comentarii

  1. Se observă că nu fumezi; buzunarul ăla mic este pentru brichetă :)

      (Citează)

  2. Functia aia de monitorizare a somnului o obtii si cu aplicatia Sleep Analyzer din Play Store. Cica trebuie sa pui telefonul pe pat, nu trebuie sa il bati in chiloti si el vede din vibratiile patului cum dormi.

    Bine, nu stiu daca functioneaza sau nu, ca l-am dat peste cap in fiecare noapte. Daca ma intelegeti! *wink*

      (Citează)

  3. NSA, NSA, USA!

    In alta ordine de idei, ar fi interesant un gadget din asta care se prinde ca ai atac de cord si trimite imediat cerere la spital dupa ambulanta si include si pozitia ta.

      (Citează)

  4. Jucarii. Daca ai nevoie de ceva profi pentru monitorizarea activitatii fizice ai Suunto, Garmin sau Polar (in ordinea preferintelor). Restul sunt povesti.

      (Citează)

  5. Eu pusesem ochii pe ceva similar cu Fitbit One de la Withings, vroiam să-l fac cadou pentru monitorizare somn. La One văd că nu merge decât pe Android, ăla de care zic eu știe și de iOS și Android.

    Eu am o problemă mare cu modul în care Orange nu își onorează o garanție ( de vreo 6 luni e chestia în discuții și de la ei nu primești altceva decât răspunsuri pe email scrise frumos dar care nu îți oferă de fapt nimic ). Eu unul mi-am propus să stau departe de ei mai ales că la același cost poți avea mai multe funcții.

      (Citează)

  6. Salut,
    Ai uitat de FITBIT FORCE.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus