un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Smartphone-urile Lenovo apar în oferta PC Garage

17 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Mai mulți cititori m-au întrebat despre când ajung smartphone-urile Lenovo în România. Conform noii strategii Lenovo, anul acesta. Tocmai am văzut în oferta PC Garage trei modele:

Lenovo A390 – 569 lei
Este un model entry-level de 4 inchi, rezoluție 800 x 480 pixeli. Procesorul este un Mediatek 1 GHz, dual-core, și are 512 MB de memorie RAM. Stocarea internă este de 4 GB, dar poate fi extinsă cu un card microSD. Camera este de 5 megapixeli și rulează Android 4.0.4.

Părerea mea: este ieftin și asta îi scuză hardware-ul destul de slab, în special cei 512 MB de memorie RAM. Este un pic cam gros la 10,1 mm.

Lenovo S820 – 1.248 lei
Acest model are 4,7 inchi și rezoluția ecranului de 720 x 1280 pixeli, procesorul este tot un Mediatek, dar quad-core la 1,2 GHz, are 1 GB memorie RAM și stocarea internă de 4 GB poate fi extinsă cu un card de memorie. Cameră 13 megapixeli, Android 4.2, baterie 2000 mAh.

Părerea mea: un model bun din gama medie, cu ecran făcut în tehnologia IPS ce promite culori vii și unghiuri bune de vizualizare. Procesorul ar trebui să se descurce acceptabil în jocuri, dar nu vă așteptați la o experiență fără nici o “agățare”. Are concurența puternică prin vechile SGS 3 sau Nexus 4.
lenovo_s820_1

Lenovo K900 – 1.898 lei
Ecran de 5,5 inchi cu rezoluție Full HD 1080 x 1920 pixeli. Procesorul este un Intel Atom Z2580 dual-core la 2 GHz, are 2 GB memorie RAM și 32 GB stocare internă, iar camera principală are 13 megapixeli. Bateria are 2500 mAh și rulează Android 4.2

Părerea mea: un phablet foarte bun la preț. Procesorul Intel nu-i cel mai răsărit de pe piață, dar își face treaba bine. Modelul este însă destul de vechi, eu l-am văzut pe acesta la Barcelona acum un an, fiind unul dintre primele telefoane cu hardware Intel pe care puneam mâna.

Totuși, nu-i pot reproșa nimic. La acest preț, este mai ieftin decât Note 3 / LG G Flex și concurează cu Asus Fonepad FHD 6, un alt phablet ce-a intrat la noi pe piață recent. Design-ul său cu aspect metalic îl face inedit.

“părerea mea” este bazată doar pe specificații și ce-am citit și eu în rest pe net; doar pe K900 l-am văzut cu ochii mei anterior.

    9 comentarii

  1. Telefoanele Lenovo sunt o alegere proasta la pretul lor si in China pentru ca sa sunt scumpe fata de alternativele Jiayu, Cubot, ThL si Zoppo. Daramite la preturile umflate de adaosuri si TVA din Romania.
    La 800 de lei se gaseste Moto G, livrat de Amazon UK, si sterge pe jos cu primele 2 modele Lenovo.
    La 1300 de lei se gaseste Xperia SP care desfiinteaza al doilea model de Lenovo si il ataca serios si pe al 3-lea.
    La 1900 de lei deja intram peste LG Nexus 5, Xperia Z si Z1, Lenovo nu mai are nici o speranta.

      (Citează)

  2. Alte alternative: ZTE Blade V (575 lei) – snapdragon quad core+1gb ram dar ecran tft de 4.0 inch
    Nexus 4 (1400 lei) – snapdragon quad core+2gb ram+ecran ips de 4.7inch

      (Citează)

  3. Tatăl meu și-a comandat de pe dx un Lenovo A820 pe care a dat 450 de lei și după ce m-am jucat intens pe el ca să-l învăț să-l folosească, mi-am făcut o părere bunicică despre el.
    PRO:
    1) Se mișcă excelent (are același procesor, GPU și RAM ca și S820-ul de 1250 lei).
    2) Touchul este surprinzător de responsiv, mult peste chinezăriile românești.
    3) Camera e foarte foarte bună. M-aș hazarda să spun că e chiar mai bună decât cea de pe Galaxy S2.

    CONTRA:
    1) Cel mai nașpa lucru dintre toate e că n-are acces la Play Store. Are un Lenovo Store bășit, dar majoritatea aplicațiilor sunt clone unde nu vrei să riști să-ți bagi userul și parola. I-am rezolvat eu necesitățile luând .apk-uri clandestine de pe net. Există pe XDA ceva development, dar n-aș vrea să-i brickuiesc primul smartphone al omului…
    2) Camera aia excelentă n-are un amărât de flash.
    3) N-are cameră frontală, ceea ce e o dezamăgire totală pentru tata care vroia să-l folosească și pentru Skype.

    Per total recomand maxim pentru oameni fix ca tata, care vor un smartphone ca să stea pe net pe el, facebook și făcut poze ocazional. Dacă ești power user n-ai ce face cu el, din păcate. Presupun totuși că cele vândute pe piața europeană au acces în Play Store măcar…

      (Citează)

  4. Au aparut acum si P780, S650, S960 Vibe X – ultimul are o configuratie foarte buna.
    Ce n-ai spus despre multe dintre ele este ca sunt dual-sim.
    Pe Pandawill cel putin o parte din ele sunt raportate ca avand Play Store.

      (Citează)

  5. Pandawill stie cui le vinde si mai fac ei rost de variante cu Play Store instalat de la varii producatori. Dar tot ce vine la noi si de fapt este facut pentru piata din China are probleme majore pentru ca
    1. nu are Play Store sau daca are este pus pe nashpa si atunci nu e compatibil cu multe aplicatii, inclusiv Facebook. Deci ai telefonul, ai Play Store dar iti zice ca Facebook nu e compatibil. Nu mai zic de jocurile cumparate si pentru care va trebui sa il rootezi si sa editezi sa il faci sa para un S2 sau alt model cu compatibilitate mare.
    2. nu are frecventele 3G de Europa, le are pe cele de China care sunt altele si tu ai telefon blocat la viteze GPRS. Aici trebuie cascat ochii inainte, pentru ca sunt si modele cu 3G de Europa si modele cu 3G de China si trebuie sa iti alegi cu grija. In general situatia nu e asa grava pentru ca au bunul simt sa trimita in Europa modele cu frecventele corecte.
    3. pentru jocuri nu va luati dupa scorurile mari din Antutu, Quadrant este de baza si daca nu scoate peste 6000 de puncte (majoritatea MTK-urilor fiind la 3500~4000) iti va agata in Asphalt 7, 8 samd.
    4. emisiile de radiatii si alte standarde sunt mult mai permisive in China si nu ii costa nimic sa faca o hartie si sa puna un sticker cu CE si unul cu rohs pe produse care nu au asa ceva.
    5. daca telefonul costa mai mult decat e el pe pandawill.com + 24% (TVA), nu merita luat pentru ca adaosul pandawill deja este usor spre nesimtit. Si daca il comanzi direct iti vina la posta de cartier bine mersi declarat sample ebook reader 50$ value si nu platesti nimic de nimic.

      (Citează)

  6. @Gaelex: A820 fubctioneaza bine mersi pe 3G cu sim de Digi. O chestie mi s-a parut interesanta: doar unul dintre sloturile de sim este 3G, celalalt merge maxim GPRS.

      (Citează)

  7. @Flo Lenovo A820 la 450 lei pret final in Romania? Nu cred. E 170 $ pe dx.com. Cu 50$ vama + 50$ TVA ajungi la 270$ = aprox 950 lei, adica cam cat un Moto G de 8G. La 1100lei iei Moto G dual sim de 16G care e un telefon net superior, cu android de la mama lui + garantie 2 ani si posibilitate de retur.

    Nu stiu ce sa zic cu telefoanele astea din China dar mie nu mi se par o afacere prea buna. Pretul ala afisat pe site iti fura ochii dar ala nu e pretul final ce o sa-l platesti. Daca sunt importate oficial se mai schimba treaba pentru ca atunci se supun rigorilor legale din UE.

      (Citează)

  8. Care 50$ vama? E cel mult 24% TVA-ul, 40$. Dar nici astia nu sunt de platit de multe ori.

      (Citează)

  9. Au extins vad gama, apare si P780, K900 si Vibe X, pret destul de maricel.
    http://www.pcgarage.ro/smartphone/lenovo/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus