un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

50 de cocktailuri de vis

17 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Vă plac cocktail-urile? Mie da, ba chiar sunt un pic enervat de faptul că un set normal de tării și lichioruri și sucuri, necesare pentru a prepara cele 5-6 cocktailuri celebre, costă foarte mult. Dar asta nu mă împiedică să citesc ce scriu alții pe acest subiect.

De exemplu pe site-ul DefinitiveDrinkingGuide.com găsiți o listă cu 50 de cocktailuri și barmani super-tari din lume. Am citit cu atenție cum este produs cocktail-ul Blood and Sand, o creație a lui Salvatore Calabrese de la Salvatore’s Bar din Playboy Club-ul londonez din Mayfair (poze), și rețeta este inedită.

Cocktail-ul are două părți, lichidul și spuma de deasupra. Lichidul se face cu whisky Cardhu, cherry brandy, Martini Rosso, Amer Picon (bitter franțuzesc cu o slabă aromă de portocale), Dubonnet (aperitiv pe bază de vin și ierburi) și Cynar (bitter italienesc de ierburi). Amestecul este pus într-un butoi de stejar și lăsat să se matureze timp de o lună de zile.

Spuma se face cu Grand Marnier, suc de portocale și albuș de ou. Amestecul se pune într-un vaporizator care-l va scoate sub formă de spumă.

Acum citiți voi despre celelalte 49 de cocktailuri.
blood_sand_cocktail_salvatore_cardhu

    6 comentarii

  1. Nu intra in categoria cocktail dar merita menționat:
    Shot Cozonac = 10 ml Jägermeister + 20 ml Stroh (Rum) + 5 ml Whisky Cream (Bailey’s)

      (Citează)

  2. Nu știu dacă îți pot prepara ceva, dar dacă ești pasionat de cocktailuri poți încerca Newton Bar. Peste 500 de cocktailuri din ce-mi aduc aminte.

      (Citează)

  3. @Bogdan Popa

    Si, din ce imi aduc si eu aminte, facute bine. Nu cum fac altii de nu pun gheata cat trebuie, dar inunda preparatele cu Cola sau apa…

      (Citează)

  4. numai ca de un an si ceva, de cand s a si renovat, s a schimbat tot personalul, de la “boss” la barista, si parca nu mai e chiar la fel

      (Citează)

  5. Iti poti face un cocktail-bar acasa pentru ca daca vrei sa bei chestii misto in oras te costa destul de mult si in cele mai multe baruri/restaurante nu ai certitudinea ca personalul din bar stapaneste foarte bine metodele de preparare.

    Ai nevoie de vodka, rom, gin, tequila, whisky, cateva lichioruri in functie de preferinte plus siropuri / piureuri gen Monin, fructe proaspete si sucuri. Apoi ar mai fi ustensilele si paharele. Pentru inceput ajungi pe la 1000 de lei daca vrei sa fii bine aprovizionat si echipat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus