un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiile nwradu 2012

29 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

sample_nikon_j2_05Reiau o tradiție începută în 2007 și întreruptă, nu știu de ce, în 2010, și anume “premiile nwradu pentru lucruri care mi-au plăcut în acest an din diverse domenii”.

Cel mai bun film: Cloud Atlas. Poveste interesantă, un scenariu inedit și complex, gânduri despre ce înseamnă umanitatea, alegerile din viață și tipologii de oameni de-a lungul vieții și timpului.
Alte nominalizări: filmele spectaculoase ale anului, adică Avengers, Skyfall, John Carter.

Cel mai prost film cu pretenții: Battleship. Mult prea prost. Mi-e jenă că l-am văzut.
Alte nominalizări: The Darkest Hour.

Cea mai bună comedie: The Expendables 2. Teoretic nu-i comedie, dar m-am distrat grozav la ea și răzi la foarte multe faze.

Cea mai mare dezamăgire cinematografică: Batman The Dark Knight Rises. E un film foarte bun, dar nu pot trece peste scenariul cu “batman e atât de ramolit încât îl bat imediat ăia, dar apoi își repară vertebrele în închisoare și revine în forță fix cu o oră înainte de detonare”. Și peste teroriștii care vroiau să detoneze un oraș fără un motiv. Și peste locuitorii orașului, care câteva luni acceptă asta și stau prizonieri.

Premiul special “nu-mi vine să cred că mă uit la prostia asta”: Iron Sky. Cu naziștii care se întorc de pe Lună.

Cea mai marfă actriță: Charlize Theron. Nu există mai bine de atât.

Cel mai bun serial: Person of Interest, care m-a prins bine de tot.
Alte nominalizări: Homeland, Scandal, Elementary.

Cel mai bun serial nou: Arrow. Nu-i dădeam multe șanse, dar episoadele sunt bine făcute și sper să reziste.

Cel mai dezamăgitor serial: Dexter, care după ce întreg sezonul pregătește o înfruntare între Dexter și mafiotul rus, o rezolvă rapid cu câteva episoade înainte de final, făcându-i prieteni, apoi introduce cam prea brusc o schimbare de direcție.
Alte nominalizări: Fringe, cu un sezon foarte prost. Bine că se termină.

Serialul de care îmi pare cel mai rău că s-a anulat: Common Law.

Serialul la care aștept cel mai mult noul sezon: Sherlock.

Show-ul pe care l-am urmărit cu cel mai mare interes: Masterchef pe ProTV.

Cel mai bun post TV de știri: Digi24 (de altfel și cel mai urmărit post TV).

Cel mai bun radio: Music FM 103.8 MHz

Artistul anului: Lana del Rey.

Cel mai bun smartphone: Samsung Galaxy Note II, de departe. Este perfect, chiar dacă are 5,5 inci.
Alte nominalizări: HTC One X.

Cea mai bună tabletă: Google/Asus Nexus 7. Ieftină, performantă, excelentă la toate capitolele.

Cel mai bun aparat foto: Olympus OM-D. Mic, performant, cu toate setările posibile la bord, OM-D este cel mai bun mirrorless de pe piață. Abia aștept să-i testez în ianuarie toate obiectivele disponibile.

Laptopul anului: ultrabook-ul Asus UX21A de 11 inci. Îl vreau.

Cel mai dezamăgitor gadget: iPad 3, care nici nu a apucat să se ieftinească la noi și deja a apărut iPad 4. WTF, Apple?

Cel mai interesant subiect tech al anului: Windows 8. Bun sau rău, cu toții interacționăm cu sistemul de operare și o vom face și în anii următori.
Alte nominalizări: rețelele 4G, Vodafone Roaming pe zi, piața tabletelor de 7 inci.

Cel mai bun moment din sport: Usain Bolt câștigând cursa de 100 metri.

Cel mai bun sportiv al anului: Messi. Un geniu.

Cel mai marfă joc jucat anul acesta: Deus Ex Human Revolution. Libertatea de a rezolva misiunile prin orice mijloace, în funcție de skillurile personajului tău, mi-a plăcut foarte mult.

Cel mai dezamăgitor joc: Darksiders II. Prima parte a fost un joc de acțiune foarte bun, cu o poveste interesantă. Al doilea a avut un personaj central apatic, o poveste plictisitoare, niveluri anoste și, cu toate că jucai cu Death, călărețul apocalipsei, orice agarici din joc îi dă ordine și misiuni de genul “du-te și fă aia și poate îți dau cheia de la ușă”. M-am oprit pe la jumătate.

Cea mai bună carte citită în 2012: seria Wheel of Time de Robert Jordan. Un fantasy complet, lung, superb, cu personaje adorabile, cu o idee excelentă. Îmi pare rău că trebuie să se termine, ultimul volum urmând să apară peste câteva zile.

Locul unde vreau să revin: Istanbul.

Cel mai plăcut moment: condusul pe drumurile naționale din Franța, prin satele și orășelele lor.
Alte nominalizări: strada Istiklal din Istanbul.

Scandalul anului: referendumul pentru demiterea lui Băsescu. A polarizat țara mai mult decât orice “benzină vs motorină”, “iPhone vs Android”, “mirrorless vs DSLR” sau “Steaua vs Dinamo”.

Cel mai bun restaurant descoperit: am două, Nada Mas pentru finețuri și Levantin din Hanul lui Manuc pentru mâncare bună, specială, dar accesibilă.

Cea mai bună pizza: Dominium, cu pizza făcută din 5 ingrediente alese de tine. Încercați kebab, bacon, porumb, ardei, cașcaval afumat; ton, roșii, danish white, bacon, porumb; salam, măsline, porumb, roșii, bacon. În plus, luni-marți a doua pizza costă 3 lei, miercuri-duminică a doua pizza are 70% reducere, sunt 5 mărimi diferite, livrare cam peste tot, prețuri ok.

Cea mai bună shaorma: La Haleală, lângă Gara de Nord. Multe sosuri, iar atunci când au carne bună de vițel de lapte ți se topește în gură. Am înțeles că s-au mutat în Centrul Vechi, lângă Calif.

Cel mai bun desert la restaurant: cheesecake la Hard Rock Cafe. Și rețineți că nici nu sunt fan cheesecake.
Alte nominalizări: Tortul Nada Mas de la restaurantul cu același nume.

Cele mai bune cocktailuri: Les Bourgeois, în Centrul Vechi. Meniu mare, băuturi tari.
Alte nominalizări: Hard Rock Cafe, care pierde primul loc doar pentru că sunt cu 33% mai scumpe la ei.

Cel mai bun loc de distracție: Centrul Vechi, în sfârșit complet restaurat.

Ce mă bucur că s-a terminat în 2012: Twilight. Cărțile, filmele, totul. Nu trebuie să mai aud de Twilight de acum.
mamaia

    8 comentarii

  1. Usain Bolt? Ar avea multe de invatat de la gagica asta :)

      (Citează)

  2. @brontozaurel – buna buna asta :))

      (Citează)

  3. Cea mai bună pizza. Unde?

      (Citează)

    • George: pizzadominium.ro, livrare sau vreo 4 restaurante in Bucuresti. Mai aveau si pe fb un voucher printat cu care aveai 40% reducere la pizza oricand.

        (Citează)

  4. La cel mai dezamagitor gadget as trece Samsung Galaxy S3 Mini. Este atat de dezamagitor ca si cei de la Samsung au uitat ca l-au lansat.

      (Citează)

  5. “Artistul anului: Lana del Rey”
    DA :D

      (Citează)

  6. serios, Masterchef pe ProTV? :P

    note 2 si one x nu au ce cauta in niciun top de smartphone: ecranul mare la note [un fel de usp] este amoled deci, citez, “prone de degradation”, iar one x, desi arata foarte tare si este destul de capabil [incat am dorit sa-l achizitionez], sufera la constructie – probleme display si semnal wi-fi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus