un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Batman și misterul scenariului misterios

28 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Cel mai recent Batman e un film bun, asta nu o poate nega nimeni. Dacă sunteţi în oraş în acest weekend, mergeţi şi vedeți The Dark Knight Rises (eventual în Băneasa la Grand Digiplex, ca să stați 2 ore 30 min într-un fotoliu adevărat), îşi merită locul în trilogie şi încasările. Acestea fiind spuse, mai jos vorbesc mai pe larg despre film şi scenariu, aşa că nu citiţi dacă nu l-aţi văzut deja. Şi nu uitaţi de concursul Mountain Dew.

Personal, cred că al doilea film, cel cu Joker-ul, a fost cel mai reuşit. Jokerul chiar părea un nebun care nu-şi dorea altceva decât haos şi am simţit că acţiunea filmului este atât de tumultoasă, că totul se petrece atât de repede, încât şi cei buni şi cei răi improvizează şi se descurcă “din mers” cum pot mai bine.

Ce m-a deranjat cel mai mult la această parte a treia este intriga muuuult prea trasă de păr. Ştiţi expresia “jump the shark” atunci când e vorba despre bazaconii mari? Filmul acesta sare peste balene care tocmai efectuează un salt peste niște rechini. Zburători.

Am înţeles eu corect sau Batman s-a antrenat un timp şi apoi a fost bătut măr de Bane, dar după ce a stat apoi câteva luni într-o pivniță-închisoare unde un ciudat îi repară, practic în noroi, vertebra(!) ruptă, îşi reintră în formă, iese de acolo şi apoi îi bate pe toţi? Ah, şi după 5 luni într-o închisoare din partea cealaltă a lumii, în cine ştie ce deşert, evadează cu 18 ore înaintea exploziei şi ajunge la fix înapoi în Gotham?

Iar dacă aţi observat, nu ajunge oriunde în Gotham, ci o găseşte imediat pe Catwoman, care bătea doi borfaşi pentru un măr. Ce e Gotham ăsta, un sat cu 3 uliţe? După care, deşi mai erau minute până la explozia bombei nucleare, are timp să se îmbrace, să-şi scrijelească sigla cu flăcări în vârful podului şi să apară pe gheaţă fix inainte ca Gordon să cadă prin ea? Holy Batman, ăla da time management! Vreau şi eu softul de agendă pe care-l foloseşte.

Şi după ce identitatea lui Batman era ştiută de Catwoman, de ce îi mai vorbea cu voce îngroşată? Filmul ăsta e cu doi oameni mascaţi care vorbesc ciudat, în caz că nu aţi observat.

Apoi, ce-l mâna pe Bane în luptă? Hai să distrugem oraşul, dar de ce? Şi de ce nu-i deranja pe cei răi că urma să moară şi ei în explozie? Anarhişti convinşi ăia doi… Totuşi, aveau cam 30 de oameni şi ţineau un întreg oraş sub control? Din moment ce exista o rezistenţă, i-ar fi mierlit pe cei răi unul câte unul, aşa cum şi-o luau şi naziştii în ţările ocupate, până când nu mai rămânea nimic. 3000 de poliţişti îngropaţi sub pământ n-au reuşit să iasă de acolo în 5 luni? WTF is this?

Şi că veni vorba, de ce 5 luni? Adică am auzit teoria lui Bane, că întâi le va da oamenilor speranţa că vor fi salvaţi, înainte de a detona oricum bomba, dar de ce să le dea speranţă timp de 5 luni? Dacă bomba ar fi explodat de la sine în 13 ani, ţinea sub ocupaţie 13 ani Gotham-ul?

De asta zic că filmul cu Joker a fost mai bun. Ăla era nebun (un rol excelent făcut de H. L.). Acesta era singurul motiv şi era suficient. Noroc că Dark Knight Rises este spectaculos, cu multa acțiune și o concluzie a întregii povești de până acum. Ah, am ghicit-o cu cel puțin o oră înainte pe aia cu Robin. Și pe tipa rea.

    4 comentarii

  1. The Dark Knight a fost genial, tocmai pt. că Heath Ledger se pastila maxim și înnebunise pe bune drept consecință a avut un rol magistral ca Jokeru’.

    Nu degeaba a fost găsit mort și cu stomacul plin de pastile.

      (Citează)

  2. Mie mi-au placut mai mult cele 2 cu Michael Keaton, in special primul, cu Jack Nicholson in rolul lui Joker. In alea si batmobilul arata a batmobil..

      (Citează)

  3. H . L a luat oscarul pt ca a murit sa fim seriosi . A jucat bine dar nu de oscar plus ca stim cu totii ca Oscarurile sunt corupte si politice as fuck plus ca fac decizii de gen e actor mai batran a jucat ok in filmul asta chiar daca nu e de oscar il dam lui ca nu o sa mai faca multe filme .

    Daca vrei un joker bun uitate la Jack Nicholson ala da joker luat de la 0 inspirat poate doar din benzi desenate .

    Acum privind filmul nu trebuia sa se mai lege de League of Shadows cand aveau un personaj foarte fain ca Baine care in benzi e super ca personaj lasa-ti desenele unde e doar un hulk stupid . Totusi e un film ok si bun mai ales ca Anne Hathway are super bine .

      (Citează)

  4. Pacat ca a fost ultima parte din seriia the dark knight , dar a lasat loc pentru un bataman & robin

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus