un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Levantin – libanez în Hanul lui Manuc

6 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Am vrut un restaurant libanez în Centrul Vechi. Despre Sinbad am aflat că e făcut de cei de la Piccolo Mondo, ceea ce înseamnă că trebuie să strâng tot overdraftul ca să-mi permit un humus acolo. Aşa că am mers la Levantin, a doua posibilitate, aflat în incinta Hanului lui Manuc, la primul etaj al terasei.

De mult n-am mai mâncat aşa bine. Totul a fost excelent şi vreau să revin acolo cu prima ocazie.

Am început cu o combinaţie preferată de-a mea: lipie făcută pe vatră, humus şi salată taboule. Humusul a fost fix cum trebuie la gust, mai mare plăcerea să-l mănânci. Salată a fost foarte bună, având în ea şi seminţe de rodie şi mentă adăugată fix cât trebuie pentru a avea un gust proaspăt, răcoritor. A ieşit genială combinaţia. Nu ştiu dacă libanezii mănâncă aceasta combinaţie de salată + humus + lipie, dar nu-mi pasă, mie-mi place! 12 + 12 lei, încă 2 lei fiecare lipie.



Felul principal. Ce să-mi iau, ce să-mi iau? Îmi cad ochii pe Chicken Fatayeh, adică pui cu sos de iaurt (citiţi smântână), seminţe de pin, coriandru şi mentă uscată. Meniul, citat aici, nu menţionează toate ingredientele, pentru ca respectiva mâncare a avut şi boabe de năut, alune şi migdale, plus acele chips-uri prăjite pe care le-am mai văzut prin restaurantele libaneze înfipte în sos. A fost deosebit de bun, o mâncare foarte gustoasă în momentul în care, că la Masterchef, luam o bucăţită de pui fraged cu sos bun, un naut şi o alună. 19 lei.

Iată şi Kafta Hesh Hash, adică frigărui din carne de vită şi berbecuţ pe un pat de “orez care de fapt e grâu”, cu roşie, ceapă şi ardei la grătar, plus sos iute. Nici acest fel n-are nevoie de garnitură.

Preţurile de pe site sunt un pic neactualizate, cum şade bine oricărui restaurant. Adăugaţi vreo 2-3 lei în plus la fiecare preparat. Berea este cam 8 lei la 0,33 sau Efes 11 lei la 0,5 lei. Serviciu bun, atmosferă plăcuta, un cântăreț la vioară și unul la pian electronic, dar nu te agasau, ba chiar au cântat si tema de la Dallas (știu, wtf?).

Site-meniu Levantin.

    1 comentariu

  1. Mi-ai facut o pofta de hummus si tabouleh… Eu le fac in casa, drept urmare trebuie sa iti multumesc pentru pontul cu menta si rodie in tabouleh ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus