un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum funcționează și ce poți asculta pe Deezer, serviciul de muzică partener Orange

10 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Nu cred că există vreo persoană care să nu asculte muzică acasă, pe drum sau la birou, iar modalitățiile, serviciile care o oferă în mod simplu și rapid prin tot mai mult teren. Orange propune clienților săi Deezer pentru asta.

Deezer aduce în ecuație un catalog de 20 de milioane de piese. Serviciul are 2 milioane de abonați în lume, 1,1 milioane de fani pe Facebook (am fost eu uimit pe câți dintre prietenii mei i-am regăsit ca fani) și colaborează cu Orange și pe alte piețe mari precum Franța sau Marea Britanie.

În România, cei care încheie un abonament Orange de tip Panteră sau prelungesc contractul unuia Panteră existent primesc gratuit Deezer Premium+ pentru 6 luni. Toți ceilalți abonați Orange pot accesa Deezer Premium+ pentru 4,99 euro/lună, o reducere cu 2 euro a tarifului obișnuit cerut de serviciul de muzică pentru acel pachet. Deezer este disponibil pe desktop și laptop în interfață web, iar pentru mobile există aplicații de iOS, Android, Windows Phone și Blackberry, dar atenție la traficul de date. Detalii pe orange.ro/deezer/

Pachetul Premium+ oferă acces nelimitat la toată muzica de pe Deezer inclusiv de pe telefon și tabletă, plus acces offline, adică tragi melodii în calculator ca să le asculți fără conexiune la internet (detalii mai jos). Este, în opinia mea, singurul pachet care merită, costă de obicei 6,99 euro/lună, dar în condițiile de mai sus Orange îl oferă gratuit sau mai ieftin, la 4,99 euro/lună. Celălalt pachet mai ieftin, numit Premium simplu, nu oferă acces pentru mobile și tablete și nici acces offline, iar de pachetul gratuit n-are rost să vorbim, poți asculta doar 30 de secunde din fiecare melodie.

Bun. Eu m-am jucat un pic cu Deezer Premium+, am umblat prin interfață, am ascultat muzică și iată mai jos o relatare pas cu pas despre ce face, cum funcționează și cum arată Deezer.

Intru pe www.deezer.com și-mi trebuie cont. Aleg să mă loghez direct cu cel de Facebook, ca să am acces direct la ce fac prietenii mei prin Deezer.
deezer_orange_02

Logarea se face imediat și aflu că pot beneficia de pachetul Premium+ în mod gratuit pentru 15 zile. Vă sfătuiesc să utilizați această opțiune și să vă bucurați de zilele gratuite, veți descoperi că Deezer poate înlocui complet mp3-urile din calculator, în mod legal, și că adaugă informații permanente despre ce ascultă prietenii tăi și cum arată clasamentele și ce noutăți sunt, informații binevenite din partea mea. Cei care încheie acum un abonament Orange Panteră sau prelungesc cu doi ani unul existent îl primesc gratuit pentru 6 luni.

deezer_orange_03deezer_orange_04deezer_orange_05

Intru pe site, în interfața principală, dar nu apuc să o studiez prea mult pentru ca bannerul central de recomandări îmi arată cel mai recent album Rolling Stones, proaspăt lansat. Grrr! se numește, este o compilație de melodii trecute și toate cele 3 CD-uri ale sale sunt disponibile pe Deezer cu doar un click.

Apăs o melodie la întâmplare și se încarcă în player-ul din partea de sus a site-ului. Caching-ul este imediat, în mai puțin de 2 secunde este preluată și încărcată toată melodia, semn că avem un peering rapid cu serverele respective.

deezer_orange_12

În player am opțiunile clasice de Prev/Next/Pauză, volumul, sharing și adăugare în playlist-uri, iar cel de opțiuni are și un mod full-screen, bun ca screensaver pentru un calculator la care nu lucrezi, ci doar pui muzică.

Poți să introduci melodia (sau întreg albumul cu butoanele de selectare completă) într-un playlist și poți să transmiți pe Facebook, Twitter sau doar conexiunilor tale din Deezer ce asculți.
deezer_orange_15deezer_orange_16deezer_orange_18

Am dat și eu share pe Facebook la câteva melodii frumoase pe care le-am descoperit prin Deezer.

Las muzica să cânte și mă apuc de explorat interfața. Încep cu secțiunea Discovery. Un lucru care îmi place la servicii precum Deezer și ceea ce consider eu ca fiind principalul avantaj al lor este că mă ajută să descopăr melodii bune. Pe cele din calculatorul propriu le știu deja, eu le-am pus-o acolo, melodie cu melodie. Vreau să ascult și muzică nouă din genurile care îmi plac mie.

Mă uit în Deezer Picks și văd un clasament general localizat pe România. Lala Band pe primul loc. Nu știu dacă sunt surprins să descopăr popularitatea copiilor adunați de ProTV sau faptul că Deezer are deja melodiile respective. Sunt multe melodii românești în top, dar intră și o Rihanna și desigur Gangnam Style, noroc că tocmai pe locul 8. Aleg să ascult un featured playlist intitulat James Bond Themes. N-are toate melodiile din toate filmele, dar piesele sunt interesante.

deezer_orange_20deezer_orange_21

Aleg apoi Radio Channels. Cele propuse sunt “radio-uri” Rihanna, Lana del Rey și Celine Dion, dar aleg unul Dance Floor pentru muzică mai activă. Radio Channels seamănă cu radio-ul clasic în sensul că sistemul îți transmite melodii una după alta și tu doar asculți. Spre deosebire de radio-ul clasic, dacă nu-ți place o melodie anume poți da Next pentru a trece imediat la următoarea.

Dance Floor îmi place și îl ascult pentru următoarele două ore. Pot vedea și toate melodiile anterioare, ca să rețin sau revin la ceva ce mi-a plăcut și eventual să le adaug în playlist-uri.
deezer_orange_52

La un moment dat rulează Nadia Ali și îmi aduc aminte că vreau să ascult acum melodia ei Feels So Good, cu Armin van Buuren. Search-ul pe Deezer funcționează foarte bine. Scriu “armin nadia” în caseta de căutare și primesc imediat rezultate împărțite pe artiști, albume și single-uri.
deezer_orange_24

Aleg întâi albumul Mirage al lui van Buuren, pe care se găsește și această melodie, apoi revin la căutări și aleg probabil un single Feels so Good, deoarece am la dispoziție 5 variante ale melodiei. Din păcate, nu scrie și ce mix/remix este fiecare.
deezer_orange_25deezer_orange_26

În timp ce-l ascultam pe Armin văd în secțiunea de activitate că albumul Hopes and Fears de la Keane a fost adăugat de Cosmin Tudoran in lista sa de favorite. Am încredere în recomandările sale, așa că dintr-un singur click ascult și eu respectivul album.

Revin la modalitățile de descoperire a unor hituri noi și ajung la secțiunea Charts. Aici ai de ales între topuri pe melodii, pe albume sau pe artiști și între 9 genuri diferite, plus un clasament general. Mă joc câteva minute pe aici, analizând topurile (100 de poziții) prin toate filtrele posibile. Bănuiesc că sunt pentru România, deoarece apar prin top Vunk, Ruby, Inna, Direcția 5, Andra, Brenciu, Paraziții, Guess Who, manele si colinde, Maria Tănase și Nelu Ploieșteanu.

Dintre artiștii internaționali îmi sar în ochi Guetta, Skrillex, Swedish House Mafia, Metallica, Megadeth, Black Sabath, Slipknot, Therion, Queen, Iron Maiden, Depeche Mode, Vivaldi, Coldplay, Linkin Park, Muse, Adele, Eminem și mulți alții. De toate pentru toți.

Caut albumul Imaginaerum de la Nightwish și îl ascult, de dragul altor vremuri. Nu prea îmi place. Butonul OFfline Mode îmi face cu ochiul, mai ales că Orange spune în comunicatul de presă că poți asculta muzica și offline. Dau click și îmi spune că sunt trei pași necesari, dar mă pune direct la al treilea. Aparent am deja Deezer Premium+, am și browserul necesar Chrome, trebuie doar să instalez o extensie pentru acesta. Pe mobile, trebuie aplicația oficială Deezer.

O instalez printr-un singur click și apoi întreg albumul se downloadează în calculator. N-am verificat dacă ai acces la fișierele respective, dar dacă rămâi fără conexiune la internet este suficient să deschizi browserul și să încarci adresa www.deezer.com, iar extensia instalată va prelua de acolo comanda și îți va pune la dispoziție muzica aleasă pentru Offline Mode.
deezer_orange_44deezer_orange_45

Am tot albumul după doar câteva secunde. Viteza de acces și download este uimitoare.

Ascult Bună seara, iubite, hitul Loredanei, cu vocea lui Caramitru. Mă joc cu playlist-ul, ascult un radio rock, caut și ascult Queen – One Vision, pornesc alte playlist-uri recomandate, radio-uri și adaug melodii interesante în propriul playlist. Suficient pentru o zi.

Testați-l și voi pe deezer.com, este gratuit, iar dacă sunteți abonați Orange sau intenționați să deveniți, nu uitați de avantajele oferite la pachetul Panteră sau de reducerea de la 6,99 euro/lună la 4,99 euro/lună pentru celelalte tipuri de abonamente Orange.

    4 comentarii

  1. Acum inteleg eu de ce tot primeam pe mail informatii despre Deezer.

      (Citează)

  2. Vodafone are ceva parteneriat de genul asta cu Zonga, numai ca diferenta e ca ei iti asigura si trafic necontorizat, ceea ce e un mare plus. Si e si mai ieftin. Astia de la Orange parca mereu sunt in urma.

      (Citează)

    • Asa este. Acum depinde de pachete, sunt multi si pe Orange cu trafic nelimitat care-si pot negocia si servicii Deezer, iar pe calculator accesul este, pana la urma, dependent de conexiunea casei, nu de cea Orange.

        (Citează)

  3. De Deezer am auzit prima oară acum mulți ani când era gratuit și ilegal. Nu știu dacă era o șmecherie să strângă utilizatori și notorietate sau pur și simplu au fost sancționați, dar la un moment dat m-au atenționat că trebuie să plătesc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus