un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai drept dintre parlamentari

30 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Îl ştiţi pe senatorul PNL Ghișe, nu? Este cel mai drept dintre parlamentari, cel care a zis că de acum va protesta zilnic în fața Cotroceniului pentru că Băsescu de fapt a fost demis de popor şi o decizie injustă l-a pus la loc preşedinte.

Doar că îi este cam teamă să spună oficial, bărbăteşte, că protestează, aşa că a zis că doar se plimbă prin Grădina Botanică şi prin fața Cotroceniului şi întâmplător poartă la el un carton pe care sunt scrise câteva proteste. Mă simt mereu bine când văd parlamentarii la lucru, pe bani grei.

Acelaşi senator făcea însă spume ieri la televizor, bineînţeles la Antena 3. Era întrebat dacă nu-i este teamă că UE ne va penaliza pentru toate aceste proteste şi intenţii de manevre prin Parlament şi pe la CCR, tăindu-ne fondurile europene și alte împrumuturi FMI. Ghișe le răspundea, cu patos, că nu-i posibil, că nu există o lege prin care UE să poată tăia fonduri pentru că nu le convine scandalul politic din România.

“Nu-i legal, n-au cum să o facă. Legea e lege, cei din UE o vor urma, că aşa e normal.” Bine stimate domn, dar legea România care spune că dacă n-ai cvorum, referendumul e invalidat, nu e tot o lege de urmat? Dumneata de ce protestezi atunci? UE trebuie să urmeze niște legi, dar tu nu, culmea, tu fiind cel implicat direct în făcutul legilor respective?

Mă gândesc că un senator ar trebui să ştie foarte clar ce-i o lege şi să aibă educaţia de a o respecta, nu doar selectiv, când e în interesul său.

Asta mă duce cu gândul la ce fac parlamentarii zilnic. Serios, ce fac zilnic? Foarte mulţi sunt absenţi de la şedinţele celor două camere. De nenumărate ori pe an sunt ştiri despre cum legea X sau iniţiativa Y n-a fost discutată în Parlament pentru că nu erau destui în sală.

Chestia asta nu-i ca o absenţă nemotivată de la muncă? Aia e munca, să fii parlamentar, de asta te-a ales poporul şi ţi s-a dat un salariu regesc, cazare, maşina, diurna şi birou la Palat. Meseria ta e să fii zilnic acolo, nu ca Antonescu, senatorul cu cele mai multe absențe. Eu dacă aș lipsi de la muncă nu s-ar spune “bine, atunci hai toți acasă și facem altă dată treaba”, ci aș fi probabil concediat.

Evident, sunt zile în care parlamentarul se duce pe teren, să ţină legătura cu alegătorii din zona lui geografică. Dar cum să lipseşti de la şedinţele Parlamentului? Nu se pun şi astea la anumite ore şi în anumite zile, astfel încât să ştii clar când poţi pleca prin ţară şi când e obligatoriu să fii la muncă? Că na, eu dacă ştiu că am o şedinţă la ora 14 nu plec la 13 pe şantier.

N-am mare încredere şi nici nu cer multe de la parlamentari. Sunt conştient că majoritatea sunt doar nişte lepre care vor să se îmbogăţească şi că sunt mai apropiaţi de clanul Comutatoare decât de alegătorii care i-au pus acolo. Dar măcar să se prezinte la locul de muncă, să stea pe scaunul ăla şi să voteze legile şi propunerile.

    8 comentarii

  1. Confunzi munca la stat cu cea de la privat în cazul prezenței în Parlament.

      (Citează)

  2. Ghișe agită apele pentru că știe că i s-a cam scurs perioada în parlament și poate – poate mai prostește pe careva pt un nou mandat.

    Din 2008:
    In Senat de pe locul trei. Ioan Ghise (PNL), candidat la Senat in colegiul 3 Brasov, va intra in Parlament de pe locul trei cu 15% din voturi, adica 6.580 de voturi exprimate.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5206659-marile-aberatii-dupa-uninominal-cine-rateaza-parlamentul-desi-iesit-primul-loc.htm?cfadac=

    și când te gândești că a fost primar în BV, 2 mandate, unde făcuse ceva treabă… când de fapt e cam trompetist.

      (Citează)

  3. Acest Ghise este un maimutoi care cauta cu orice pret atentia publica. Oameni ca el trimit in derizoriu ideea de parlamentar. El (si multi altii) nu considera ca odata ajuns in Parlament trebuie sa adopti un anumit standard de comportament public, o aderenta macar formala la ratiune si bun-simt.

      (Citează)

  4. @Ariel, eu nu tin minte sa fi facut ceva notabil prin Brasov cat a fost primar. Si asta e perceptia generala a brasovenilor…

      (Citează)

    • Daca nu ma insel, nu e tot omul care a luat cuvantul inainte de citirea CCR?

      Moment cand a zis ca citirea n-ar fi legala pentru ca CCR n-a trimis la Parlament “un raport”, iar unul dintre judecatori a zis ca “textul ala de 5 randuri e raportul”, ca mai mult n-au de zis, si chiar Zgonea l-a trimis in tribune?

        (Citează)

  5. Cred ca indiferent de simpatiile politice suntem toti de acord ca Parlamentul Romaniei este o adunatura de mascarici, clovni si infractori. Intrebarea fireasca este: cum scapam de ei? Pentru ca ghiciti ce: la alegerile de anul asta cine o sa fie pe liste? Cumva tot ei?

      (Citează)

  6. @ Cristi Mosora – nu-i țin partea lui Ghise, însă a fost primar 2 mandate, 8 ani. A făcut ceva, n-a lăsat orașul de izbeliște, a asigurat încălzirea termică a orașului în lunile reci (regia termică o fi ea acum pe pierdere, dar nu ajunsese în incapacitate ca-n alte localitări) a început proiecte care au fost finalizate de Scripcaru.

    Nu o fi făcut totul ca la carte, absolut perfect (atunci), dar a ajuns jalnic acum: e o cretinitate de nedescris ce încerca el să spună referitor la CCR, citirea în parlament, etc.

      (Citează)

  7. Povestea e simpla. Dupa referendumu asta au vazut toti ca sunt in tara asta undeva la 7 milioane de imbecili care iti dau dreptate instant daca il injuri pe Basescu orice aberatii ai spune. Acum se bat toti pe prostii astia sa le atraga voturile…fiecare in circumscriptia lui. Acum nu stiu din astia 7 milioane cate voturi or fi fost duble sau triple si cate buletine or fi fost bagate cu lopata prin urne. Din pacate cred ca nu vom sti niciodata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus