un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Suntem eco, animalele zburdă libere prin orașe

29 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Salvatorii Metrorex au intervenit acum câteva zile la staţia de metrou Lujerului pentru a scoate de pe șine un câine vagabond. Circulaţie stopată, curentul oprit, alergat câinele prin tunel. L-au botezat Lujerică…

Acum nişte ani, înainte să am (sau să existe) telefon cu camera foto, am văzut un câine care dormea într-un vagon de metrou sub un rând de scaune. A speriat-o de moarte pe o femeie care băgase picioarele sub scaune mai mult decât e sigur să o faci în metroul bucureştean.

Un cangur pitic de la Grădina Zoologică din Ploieşti a fost omorât de câini vagabonzi. Cangurul care ocupase anterior acel ţarc fusese omorât de şobolani. Anterior un struţ fusese mâncat de maidanezi.

Parcă am fi în junglă, nu într-o ţară civilizată. Sunt nişte domenii în care autorităţile române pur şi simplu nu pot să se ridice la înălţimea cerinţelor normale. Grădiniile zoologice sunt un astfel de exemplu, unde bietele animale sunt pur şi simplu torturate de condiţiile mizere şi de îngrijitori. Să ţii un tigru sau o panteră neagră într-o cuşcă de 3 metri pe 3, pe beton, e un sacrilegiu. Vă mai aduc aminte și cazul tigrului scăpat şi apoi ucis la Sibiu şi al elefantului bucureştean, mort de teamă şi bătaie şi apoi tranşat.

Nu intervine nici o organizaţie străină să ne oblige să le închidem şi să trimitem animalele la unii care se pricep mai bine să le îngrijească? Nu vor chiar autoritățiile române să se recunoască înfrănte de lipsa banilor și sa închidă totul?

sursa: Realitatea

    12 comentarii

  1. Articol tipic de ziar:
    1. Situație/eveniment/întâmplare de toată jena
    2. Enumerarea altora similare
    3. Dai vina pe autorități (nici măcar alea care trebuie; așa toată lumea)
    4. Întrebări mai mult sau mai puțin retorice care nu zic nimic

    Nu știu acum care mai e statutul exact în caftul dintre ziariștii cu diplomă și blogărașii dar cât timp scrieți exact ca ei, sunteți ca ei (mă rog, poate mai ieftini)

    Vezi poate arunci un ochi pe recensământ. 39% au ca WC ceva groapă în fundul curții. Poate, eu știu, or mai fi și oamenii de vină. Că și autoritățile alea tot din oameni sunt făcute.

      (Citează)

    • @nea_caisa: majoritatea stirilor sunt pe acest tipar, dar anumite subiecte sunt mai apropiate de interesele mele si altele nu. Cata vremea stirea e adevarata, nu ma intereseaza ca reporterul a folosit un template clasic.

      Faptul ca 39% dintre romani au WC in curte imi suna a resemnare. E un fel de “oricum suntem intr-o cocina, de ce sa mai comentam cand primim confirmarea acestui lucru prin diverse stiri?”. Nimic nu se va schimba prin resemnare si prin “autoritatile sunt pe masura oamenilor” si “conducatorii sunt dupa chipul si asemanarea poporului”. Important este si sa vrei o schimbare, sa o semnalezi, sa speri ca o preiau si altii, ca macar o citesc si fac ceva diferit data viitoare.

      Eu nu simt ca am conducatorii sau autoritatile pe care le merit, care sunt dupa asemanarea mea, asa ca pana atunci ii voi tot critica.

      Cunosc prea multi oameni care n-au nici o legatura cu lumea reala. Nu se uita la tv. Nu citesc stiri. Pe net stiu doar de 9gag, dau retweet la niste campanii vesele facute de diverse firme, singurele posturi care le trezesc interesul sunt review-urile de filme si cele despre burgeri (e unul programat la ora 11, sa fie ziua cu de toate).

      Uneori vorbesc cu ei si imi spun “bai, dar scrie si tu chestii mai vesele, mai fa o reteta la blender, mai povesteste ceva funny, nu chestii grele si deprimante”. Imi pare rau ca va deprim, dar cat puteti sta ascunsi intr-o lume vesela de parca totul in jur ar fi roz si iepurasii ar zburda prin iarba de la picioarele voastre?

      Subiectul acestui post este ca gradinile zoologice sunt peste puterea tarii in acest moment. E mai veche ideea in capul meu, stirile recente doar mi-au adus aminte de ea si au creat introducerea. Nu-i despre cainii vagabonzi, acolo mi-am zis deja parerea. Intamplator, ieri a trebui sa ma inghesui pe strada cu masinile si sa ma injure un sofer ca-l incomodez, dar trotuarul lat de-o palma era ocupat cu vreo 6 caini mari cat poneii si n-am avut curaj sa trec printre ei.

        (Citează)

  2. Calitatea blogului astuia a cam scazut. Ma astept ca in curand sa puna poze cu femei imbracate sumar, sa aduca unici.

      (Citează)

  3. da, ştim, ai scris de multe ori, ne-ai lămurit, eşti împotriva animalelor vagaboande (în special a cîinilor)

    Aşa cum ştii însă, sînt destui oameni care nu gîndesc ca tine, care hrănesc cîinii vagabonzi, care îi ascund cînd vin hingherii, etc etc etc

    A scris bine nea_caisă mai sus… genul ăsta de posturi nu duce la nimicbun, şi nici nu transmit informaţie, ar trebui să cauţi subiecte mai… creative.

      (Citează)

  4. Parca am eu o furca prin debara. Are careva faclii?

      (Citează)

  5. @nashu: Eu am un baros. Si-o tigaie pe care mama n-o poate ridica doar cu o mana.

    La ataaaaaac!

      (Citează)

  6. Sa nu mai zici nimic de politica pt ca nu te pricepi, sa nu iti mai dai cu parerea despre alte subiecte ca nu esti interesant, eu zic sa nu mai spui nimic despre nimic ca nu ai nici o treaba cu blogul. De cand iti permiti sa scri despre ce vrei tu, de parca ai fi la tine in curte?

    @Nashu eu am niste cutii de chibrituri si niste brichete. Se pune?

      (Citează)

  7. Era sa uit… esti si basist, ar trebui sa arzi pe rug :)

      (Citează)

  8. Hai ca sunteti haiosi, va lasa omul sa zburdati liberi pe blogul sau, iar voi strambati din nas ca nu va asteptati la asemenea articole. Stiu, nimeni nu are talentul vostru, voi sunteti asa de creativi incat altceva decat sa-l indrumati pe autorul articolului cum sa-si remedieze scrisul, nu stiti sa spuneti. Critica constructiva my ass.
    E timpul vostru petrecut aici, nimeni nu contesta acest lucru, dar mai taiati din pretentii, academicienilor.

    PS: Eu am un batator de covoare la indemana.

      (Citează)

  9. “De cand iti permiti sa scri despre ce vrei tu, de parca ai fi la tine in curte?” =)) Da Radu, de cand iti permiti sa “scri” ce vrei tu, la tine pe blog? :P Du-te in spatele blocului si vorbeste cu vecinii despre subiectele astea, ca un roman normal. Huaa!

      (Citează)

  10. @Matilda nu vreau sa fiu mitocan dar… fa un sandwich, imi pare rau daca sarcasmul a fost prea subtil. Cat despre acel “i”, promit ca voi sta pe acelasi rug cu Radu pt. greseala facuta.

      (Citează)

  11. Ba chiar din contră. Resemnarea (cu toate că puțini realizează) este chiar lucrul care se întâmplă acum: proiecția responsabilității pe o terță parte vag definită (statul). http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

    Eu n-am zis să nu scrii, doamne ferește. Dar să zici așa “autoritățile” și să te speli pe mâini e fix degeaba. Așa poate orice spărgător de semințe sa facă.

    Îmi place să văd că și blogăria asta e selectivă, nu numai democrația.
    -Dacă e vorba de a încadra blogării într-o categorie profesională toți se bat cu cărămida în piept că sunt jurnaliști.
    -Când mai face un blogăr o boacănă și are probleme cu autoritățile sar toți de cur în sus cu “libertatea presei”, “blogării sunt jurnaliști”
    -Pe de altă parte majoritatea blogărilor arată cu degetul: “vai ce jos au ajuns presa”, “de ce nu sunt și jurnaliștii noștri ca ăia de afară”
    -În același timp, când îi zici unuia ceva ce nu-i convine, vine imediat replica: “ce vrei bă, ăsta e blog personal, scriu ce vreau”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus