un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Silenzio stampa pentru președinți

29 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Traian Băsescu n-a mai făcut nici o declaraţie publică de când Curtea Constituţională l-a reconfirmat ca preşedinte. Nici după acea decizie, nici în zilele premergătoare citirii ei în Parlament, nici acum după ce s-a întors la Cotroceni.

Mi se pare o greşeală enormă. Sigur, referendumul, deşi invalidat “la mustaţă”, i-a dat o lovitură grea, transformându-l într-un preşedinte care în următorii doi ani nu va mai avea susţinerea poporului, după ce o pierduse pe a Guvernului şi Parlamentului. Dar este totuși preşedintele ţării… nu plănuieşte să mai vorbească niciodată cu presa?

Mă întreb care-i planul. Să nu mai facă nici o declaraţie în următorii doi ani? Sau la următoarea ocazie când trebuie să declare ceva, pentru că va ţine de mersul ţării, se va face că nu a existat un referendum, 7,4 milioane de DA-uri şi o decizie a CCR şi va discuta strict despre problema momentului? Ce-ar fi asta, suprimarea amintirilor traumatizante?

Situaţia curentă reprezintă o decizie la fel de proastă ca atunci când Boc a decis să nu mai dialogheze cu presa. Nu merge aşa. Te votează publicul. Obţii funcţia. Vii apoi şi explici publicului ce faci, bune şi rele, suporţi critică, argumentezi dacă ai cu ce, dar nu te ascunzi ca şi cum n-ar trebui să dai nimănui explicaţii.

Înainte de referendum nu mai scapai de Băsescu, era ziua și declarația, ziua și clipul pe Facebook. Am considerat mereu ca silenzio stampa e bună doar pentru fotbaliștii care au prea puține în cap și mai bine nu deschid gura, dar un președinte ce scuză are?

    7 comentarii

  1. Wait for it…

      (Citează)

  2. ehh … cum zice nashu, nu te graăbi ca fata la măritiș. Ăsta stă un pic și le “coace bine”, apoi iese furtună iar. Eu zic că a înteles că poate destabiliza un singur partid, și anume PNL, în speranța unor voturi către viitoarea dreaptă. Si PSDul tot spre aia tinde, la ce declarații apar prin presă.

    Deci o să le dea din top lui Căcărău, Relu Fenechiu. Pe Ghișe îl lasă-n pace că e mult prea nostim. Poate așteaptă să-l prindă iar pe Ponta, cu Africa de Sud.

    Plus că parcă EBA face nuntă-n weekend și o fi primit interdicție de la nevastă-sa să iasă-n presă și să agite spiritele.

      (Citează)

  3. @Ariel:

    Stai calm, ăsta, desi nu recunoaste, deja e in cautarea unui restaurant.

      (Citează)

  4. Pai și ce să zică? Că a pierdut moral referendumul și el este încă legal președinte? Nu este tocmai subiectul unei conferințe de presă.

    Băsescu este un președinte jucător. Orice jucător își pregătește foarte bine meciul. Acum este în cantonament și se pregătește deoarece începe noul sezon iar următorul meci este pe teren propriu.

    Cred că următorul sezon, ultimul din carieră, o să fie foarte interesant.

      (Citează)

    • Andrei, am uitat sa zic in post ce-ar trebui sa spuna :P

      “Am luat act de vointa unei mari parti a romanilor, de nemultumirea lor privind administratia prezidentiala. Desi nu se poate astepta nimeni ca un presedinte la sfarsit de mandat, un presedinte in perioada de criza, sa se mai bucure de o mare popularitate, va promit ca in acest doi ani de mandat voi incerca din rasputeri sa schimb opinia voastra. Ma intorc la Cotroceni cu lectia invatata si cu o concluzie clara: trebbuie sa fiu un presedinte mai bun decat am fost! Trebuie, impreuna cu guvernul si parlamentul, pe care ii rog pe aceasta cale sa conlucreze impreuna cu administratia prezidentiala pentru binele tarii, nu pentru propriile interese, sa intoarcem Romania de pe calea care atatia romani la vot au semnalat-o ca fiind gresita si sa le redam increderea in conducerea ei. Mai am doi ani de mandat; vreau ca ulterior perioada Basescu sa ramana in istorie pentru mai mult decat aceasta suspendare” sau ceva asa. Nu era greu.

        (Citează)

  5. e la mare…

      (Citează)

  6. Poate si-a dat seama ca daca ii lasi sa se desfasoare in voie pe alde Ponta si Crin or sa-si dea seama cat mai multi cat ii duce capul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus