un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reclame prin Bucurestiul vechi

20 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Mă uitam pe imagini din Bucureştiul vechi, într-o galerie foto expusă acum două săptămâni la Universitate. Studiind micile detalii din imagini, am observat şi câteva reclame stradale. Iată la ce se făcea reclamă acum 60-80 de ani în centrul capitalei.

lichior cointreau

În stânga imaginii, sus pe clădire, este o reclamă la Cointreau. Acesta este un lichior cu gust de portocale care abia mai recent a început să se găsească (de fapt regăsească, după cum dovedește această imagine) şi la noi în magazinele generale. Prima oară am băut când mi-am cumpărat o sticlă din Slovenia, in februarie 2008. E bunicel şi este un ingredient destul de des întâlnit în cocktailuri.

Sampanie St Marceaux si Haig

Pe copertina magazinului din imagine, chiar sub numele Dragomir, este scris Champagne St Marceaux. N-am auzit niciodată de acest brand şi, deşi probabil că în Franţa încă se face această şampanie, fiind una cu ceva tradiţie în zona Reims, la noi nu cred că se mai găseşte.

Povestea St Marceaux în România este destul de interesantă. Familia Basilescu deţinea licenţa pentru această şampanie, în perioada de dinainte de era comunistă, şi tot ei sunt cei care au restaurat Fabrica de Bere din Bucureştii Noi şi au transformat-o în Zarea S.A. În prezent Familia Basilescu vinde vinuri prin România.

Tot în această imagine, dar la dreapta copertinei pe care scrie “Vinuri Cafea” se găseşte o reclamă la Haig. Având în vedere natura magazinului, nu mă îndoiesc că este vorba de whisky-ul scoţian Haig, un brand foarte renumit. Haig este considerată cea mai veche distilerie de whisky, fiind prima menţionată într-un text oficial din 1655. Nu ştiam asta până acum, dar mă face să vreau să gust din whisky-ul lor, care am impresia că se găseşte şi pe piaţa noastră.

kodak

În dreapta imaginii, în planul apropiat, este o reclamă la Kodak. Firma de produse fotografice era prezentă în România încă de dinainte de război. Acum dispare încetişor, înfrântă de camerele digitale.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus