un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Galaxy Nexus – prea mare

20 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Samsung trage tare şi, după ce zilele trecute a anunţat că vânzările de Galaxy S şi Galaxy S II au depăşit în total 30 de milioane de unităţi, au anunţat astăzi modelul Galaxy Nexus, construit special pentru Google şi fiind primul telefon cu Android 4.0 la bord, numit Ice Cream Sandwich.

Update: îl aduce Vodafone România, peste cateva săptămâni!

Android 4.0? Eu încă sunt la 2.3!



Telefonul este următorul din seria Nexus, adică telefoane făcute pentru Google şi vândute şi sub acest nume, primele care vor dispune mereu de cele mai noi update-uri ale sistemului de operare. A început prin Nexus One, făcut de HTC, a continuat cu Nexus S făcut de Samsung şi tot coreeni fac şi acest model Galaxy Nexus. Probabil că următorul va fi făcut de Motorola, acum că Google i-a cumpărat.

Galaxy Nexus pare extraordinar pe hârtie. Procesor dual-core la 1.2 GHz, făcut pe platforma Texas Instruments, ceea ce mă miră având în vedere că Galaxy S II şi Nexus S au ca nucleu un chipset făcut chiar de Samsung (pe câte bloguri aţi văzut făcută legătura asta?). Oare se recunosc înfrânţi în fața soluţiei de la Texas Instruments din OMAP 4460? Sau pur şi simplu e o încercare de a ţine costul sub control, având în vedere că celelalte specificaţii ale lui Galaxy Nexus duc preţul în sus?

Oricum ar fi, dispune şi de 1 GB de RAM, 16 GB de stocare internă plus card microSD, ecran Super AMOLED de 4,7 inci la rezoluţie 1280 x 720 (cred că este primul AMOLED de această dimensiune şi la rezoluţie high-definition), HSDPA 21 Mbps, Bluetooth 3, cameră de 5 megapixeli şi baterie de 1750 mAh, care să sperăm că îi oferă mai multă autonomie decât are Galaxy S II.

Rulează Android 4.0, care este o unificare a ce-are mai bun seria de Android 2.3 (cea pentru telefoane) cu Android 3.0 (cea pentru tablete). La o primă vedere, am reţinut că oferă deblocarea automată a telefonului atunci când camera foto frontală îţi recunoaşte figura, ceea ce este super.

Din păcate, mi se pare prea mare. Doar ecranul are 12 centimetri în diagonală! 4 inci merge, 4,3 inci aş accepta doar dacă modelul ar fi extraordinar de bun, dar 4,7 inci? Nu mă văd vorbind la ceva atât de mare. Probabil că ecranul AMOLED arata senzaţional în această diagonală, dar este prea mare. Asta nu înseamnă că nu vreau să-l testez :P

Cred ca în decembrie sosește și la noi, poate chiar ianuarie câteva săptămâni la Vodafone! Mai multe fotografii şi specificaţii sunt pe GSMarena.com

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/vodafonebuzz/status/126986418869383169″]

    5 comentarii

  1. O sa ajungi sa iti pui tableta la ureche sa vorbesti, au inceput sa exagereze cu marimea ecranului la telefon

      (Citează)

  2. e HD si de fapt asta ofera, tehnologia inca nu poate sa micsoreze display-ul la rezolutii asa de mari si la un pret acceptabil.
    eu tot cred ca maxim 4 inchi sunt ok pt un telefon, iar ce arata aici in clip e viitorul
    http://www.youtube.com/watch?v=oG3tLxEQEdg

      (Citează)

  3. Am vazut si Dell Streak folosit pe post de telefon, asta e chiar mai mic :D

      (Citează)

  4. “un chipset făcut chiar de Samsung (pe câte bloguri aţi văzut făcută legătura asta?)”
    Ai remarcat bine.

    “Doar ecranul are 12 centimetri în diagonală! 4 inci merge, 4,3 inci aş accepta doar dacă modelul ar fi extraordinar de bun, dar 4,7 inci?”
    Nici despre asta nu am vazut sa se scrie in Romania: ecranul nu are 4.7”. Teoretic are 4.65” (rotunjit mai peste tot la 4.7). Dar acest spatiu include si noile butoane, incluse acum pe display. In conditiile in care butoanele vor sta acolo aproape mereu (cel putin cat il tii in modul portrait butoanele sunt acolo) spatiul efectiv este 4.3”.
    Uite despre ce vorbesc: Galaxy Nexus Gets Measured Up

    Ecranul nu mi se pare asa mare, iar ideea de a inlocui butoanele capacitive cu unele software (care ma astept sa dispara uneori (cand te uiti la un film spre exemplu)) mi se pare ok (astept sa butonez asa ceva ca sa ma pronunt cu adevarat).

    Spatiul de pe langa display este insa oribil, cei de la HTC au reusit sa lase incadreze mult mai bine display-ul de pe Sensation in carcasa.

      (Citează)

    • Si cand vrei sa apesi Back sau Home si nu ai butoane ce faci? Prefer butoane cablate direct la placa, sa poti debloca telefonul in caz de probleme.

      Sincer sa fiu ecranul poate sa aiba in realitate si 2 inci. Cei 4,7 sunt o indicatie despre cat de mare e telefonul de fapt, iar la 13-14 cm in diagonala mi se pare prea mare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus