un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Banci noi in Cismigiu

24 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

S-au montat nişte bănci mult mai arătoase peste tot în Cişmigiu. Foarte bună ideea. Majoritatea sunt încă ambalate:

şi cetăţenii se tem să le desfacă, dar am găsit şi una decojită. Iat-o cum arată:

    17 comentarii

  1. alea vechi ce aveau? oricum se vor umple de rahatei de porumbel. parca e din nou povestea cu bordurile. Imi place totusi ca au lasat parul ala, cand te asezi, sa simti bine teapa in fund.

      (Citează)

  2. Arata imperial! Intrebarea e daca vor prinde primavara! :)

      (Citează)

  3. Arata bine… numai sa reziste. Nu stiu cum erau cele vechi (ca amintea Ioana de ele) in cismigiu, dar eu m-as bucura daca toate bancile din parcuri ar fi ca astea. M-am saturat de banci de metal cu vopseaua sarita si ruginite sau de banci de lemn, vechi de cand istoria, toate rupte.

    Parul ala (sau teava sau ce o fi) e acolo pentru protectia bancilor, sa nu se uzeze. Vine omu, se pune pe banca, sta linistit. La un moment dat, da sa plece, se ridica, dar se impiedica de par, cade si da cu capul de beton. Isi sparge capul si cu siguranta ca data viitoare cand va dori sa se odihneasca pe o banca isi va aduce aminte ca si-a spart capul. Asa ca nu se va mai aseza, iar bancile vor fi protejate de uzura.

      (Citează)

  4. Aceleasi banci le gasesti de ceva timp si in Herastrau. Arata bine in acelasi ton sunt niste cosuri de gunoi. Cand am trecut pe acolo ma gandeam care o fi costul lor pt. ca au fost schimbate/puse foarte multe. Nu toate bancile dar majoritatea din Herastrau deja erau “reparate” meritau sa fie schimbate. Cele de la intrarea din Baneasa erau de 1 an 2 si au rezistat chiar si vandalismelor. Vorbesc de parca ar fi mari infractori , copii de 12-14 ani care vor sa arate ca ei au fost pe acolo. Avea un prieten un status ca suntem cu 30 de ani in urma , gresit suntem cu 100 dar in urma ca bun simt si tot ceea ce inseamna cei 7 ani de acasa.

      (Citează)

    • Culmea ca nu le mai tin minte pe cele vechi. Cred ca erau din fier, de nu puteai sa te asezi pe ele de cat de reci erau. Lemnul e mult mai bun. Vor fi OK, Cismigiul e destul de bine pazit.

        (Citează)

  5. verzi de lemn, reprezentative pentru parc, as spune.

      (Citează)

  6. Eu tin minte ca erau niste banci ca un fel de scaune, cu loc pentru un singur mos/babet, puse una langa alta, ca la cinematograf.

      (Citează)

  7. mda, alte orase au parte de design contemporan de buna calitate (ca tot ziceai ca ti-a placut Barcelona), Bucurestiul inghite kitsch “imperial”. Asta probabil ca sa contrabalansez bucata prea mare de kitch contemporan.

      (Citează)

  8. astea-s upgade-uri ca in Sims :p

      (Citează)

  9. Avand in vedere ca e un parc facut acum 2 sute de ani merg mult mai bine bancile astea decat unele futuriste parerea mea. Ar putea incerca ceva futurist prin parcul Tineretului de exemplu.

      (Citează)

  10. @combo: intre “futurist” si “contemporan” e o diferenta foarte mare. la fel si intre “modernist” si “modern”, etc. porneste de la denumire si continua pana la aspect.

      (Citează)

  11. @stefan: Eu sunt mai putin familiar cu curentele artistice/arhitectonice, dar banuiesc ca s-a inteles ce vroiam sa spun.

      (Citează)

  12. Da, e o diferenta daca esti gay sau femeie. In ambele cazuri, ar trebui sa fii la bucatarie, sa ne faci niste sandwichuri.

      (Citează)

  13. @combo: nu e vorba de curent artistic sau arhitectonic, e vorba in primul rand de sensul cuvantului

      (Citează)

  14. @stefan: Curent caracterizat prin negarea tradițiilor clasice, pe care încearcă să le înlocuiască prin cultul vitezei, al mașinilor, sugerând ritmul trepidant al vieții moderne. /<fr. futurisme, it. futurismo

      (Citează)

  15. In nota discutiilor: http://xkcd.com/386/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus