un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La ING poti sa-ti particularizezi cardurile. Dar cu ce?

14 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

ING îţi poate emite cardul bancar imprimat cu o imagine oferită de tine. Foarte mişto ideea. Dar cu ce imagine? Găsirea uneia potrivită este mai dificil decât mă aşteptam, având în vedere că nu se acceptă:

  • Fotografii pentru care nu deţineţi drepturi de utilizare şi care sunt protejate de drepturi de autor – şi cum cercetează dacă am drepturi sau nu?
  • Fotografii cu personaje din desene animate sau jocuri – deci nu pot să-mi fac card cu Scooby-Doo sau Wall-E sau Dilbert, chiar dacă sunt fan.
  • Fotografii ale clădirilor celebre – adică nu pot alege nici vreun monument care îmi place, decât dacă e în fundal şi fotografia mă înfăţişează de fapt pe mine în faţa lui.
  • Fotografii protejate de drepturi de autor: nume de companii, logo-uri, sloganuri, opere de artă – nu pot să-mi pun pe card sigla YouTube, oricât mi-ar plăcea acesta.
  • Fotografii reprezentând politicieni, simboluri sau mesaje ale partidelor politice – nici dacă sunt suporter înfocat al PNL-ului, de exemplu?
  • Fotografii reprezentând scene şi simboluri religioase, inclusiv imagini ale clericilor, zei, ilustraţii biblice – fără scena din Capela Sixtină, fără tablouri celebre.
  • Fotografii reprezentând scene de jocuri de noroc sau localuri, incluzând cazinouri, maşini de jocuri de noroc sau loterie – adică pe un card bancar nu pot să-mi pun imagini cu bani şi fise de poker?
  • Fotografii reprezentând steaguri – nu poţi fi mândru că eşti român.
  • Fotografii care au drept reprezentare unică ţigări, droguri, sticle care conţin băuturi alcoolice – pentru că foloseşti banii de pe card doar pentru a cumpăra lumânări şi icoane… ah, stai… n-ai voie nici din acelea.
  • Fotografii care înfăţişează un vehicul (maşină, motocicletă, barcă, avion) – fără poze cu maşina proprie. Fără poze cu Lamborghini, fără maşini de Formula 1, fără F22-uri.
  • Fotografii care conţin date cu caracter personal – dacă eu vreau să-mi scriu şi pe card adresa de acasă şi telefonul personal, de ce nu mă lasa ING-ul?
  • Fotografii care conţin texte protejate de copyright (ex. texte publicitare, nume ale unor companii, poezii, texte din cărţi, citate celebre) – practic orice text. Din nou, cum se aplică această regulă? Caută pe Google fraza?
  • Pentru cardurile Visa nu se acceptă fundalurile negre sau închise la culoare, întrucât nu sunt vizibile elementele de identificare (nume, număr card, valablitate) – cu alte cuvinte, dacă în sfârşit ai găsit o imagine pe care să o accepte ING-ul, trebuie să ai grijă să nu fie prea închisă la culoare.

Şi atunci ce imagini se acceptă pe card? Mulţumesc ING pentru ideea particularizării cardului, dar mai bine nu-mi mai bat capul, nu? E mişto că oferă şi acest serviciu, dar de fapt nu-l poate utiliza nimeni. Și rețineți că vorbim de cardurile bancare, adică acele instrumente pe care niciodată nu le dai altei persoane sau nu le lași la vedere. Singurul moment când ai vedea acea imagine protejată de drepturile de autor, pe Wall-E, Ateneul Roman, sigla McDonald’s sau steagul european ar fi când ești singur și scoți rapid bani de la un bancomat, sperând să nu-ți fi văzut cineva PIN-ul.

Întreaga listă e aici. Nu am amintit interdicţiile la imagini cu violenţă sau obscenităţi sau logo-urile altor bănci, pentru că sunt logice, dar cele de mai sus nu.

    7 comentarii

  1. Eu am o obsesie pentru creier. O reprezentare a unui creier se incadreaza intr-una din astea? Hmmm… :-?

      (Citează)

    • Pai ar trebui sa fie simplu. Ar trebui sa poti aplica pentru un card pe net si apoi la banca doar sa te duci sa-l ridici. Aplicand pe net, poti uploada si o imagine. De ce nu? Sa fie ceva placut pe el, nu cum avem toti cardurile cu aceeasi textura. E ca la Windows, toti avem un wallpaper, desi nu prea te uiti la el.

        (Citează)

  2. Eu am oferta asta de la BRD. Am un card personalizat pentru care a trebuit sa ma enervez putin si dupa ce l-am facut am realizat ce PROSTIE dainuie in tara asta. Am cerut o anumita imagine care continea un logo, dar care era oarecum modificat de mine. Problema nu era logoul, ci faptul ca ar fi avut conotatii sataniste (era o heartagrama…banal!)…zic: ce prostie! dar trec peste, sunt politicoasa, scot imaginea si bag doar un desen…nici asa nu era ok… ca daca nu e facut de mine?! mai…astia sunt tampiti, imi spun. Ca sa nu mai fac 1000 de drumuri la banca (pentru ca imaginea o prelucram acasa, aleg o poza cu pisica mea si o duc. Le spun ca imaginea e 100% originala si personala. Pana au incadrat poza a durat ceva… pana la urma mi-au dat voie mie sa intru pe compul lor (a trebuit sa merg in spatele biroului) si sa o incadrez singura… ca ele nu se pricepeau. Era totul ok…mai ales ca-mi spusesera ca nu-i problema cu animalutele…numai sa nu am eu chipul pe imagine sau sa nu fie imagini cu persoane mature. Realizez cardul, ajung cu el la serviciu si ma laud. Acolo, surpriza: o colega avea si ea card personalizat… cu ce? Pai cu o poza de-a ei, in care i se vedea foarte clar chipul. Acum ma intreb: dupa atatea telefoane la Bucuresti, la sediul central, dupa atatea reguli si respingeri… cum draq se fac cardurile astea personalizate? dupa ce reguli? Ca in final, dupa ce elimini tot ce apare in lista aia, vei vedea ca nu poti pune pe card decat flori, nori, pietre sau orice prostie obiectiva care nu are deloc legatura cu tine… si atunci, unde e personalizarea?!

      (Citează)

  3. Eu zic sa imprimi PIN-ul pe card… asta ca sa nu umblam cu post-it-ul pe card cum umbla altii… glumeam.
    Cred ca alta e intrebarea… pentru ce imi trebuie card personalizat?
    Singurul card personalizat caruia ii vad utilitatea este cel facut de firma si dat angajatilor (atentie! nu cel de salariu) pentru cheltuieli de protocol sau cheltuieli curente – card care poate contine logo-ul companiei in cauza.
    Cine are timp sa alerge dupa card personalizat (vezi patania @docica)?
    Singurul lucru care ma intereseaza la card e sa aiba bani pe el. Punct.

      (Citează)

  4. Incercasem si eu acum cateva luni, cand oricum imi expira cardul, sa pun un Darth Vader desenat de cineva. L-au refuzat, normal, chiar daca le-am zis ca am vorbit eu cu Lucas si mi-a dat voie. Nu mi-am mai batut capul cu alte imagini… Dar cred ca se gasesc cocalari care sa-si puna pozele de haifaiv pe card. :)

      (Citează)

  5. Regulile sunt dictate de Visa si Mastercard, nu de catre banci. Si nu sunt negociabile :)

      (Citează)

    • Nu ma indoiesc de asta, dar au si vreo explicatie pt aceste reguli, in afara de teama de a fi dati in judecata? E aiurea sa nu pot pune pe un card steagul tarii mele sau o imagine cu un monument sau cladire sau masina.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus