un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trebuie sa fii rapid ca sa sufli in vuvuzela

21 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

The player’s lips open and close about 235 times a second, sending puffs of air down the tube, which excite resonance of the air în the conical bore.

Hai las-o în mă-sa de treabă, de 235 de ori PE SECUNDĂ dă trompetistul (vuvuzelistul) din buze? Or fi ăştia ingineri, dar cred că au greşit pe undeva calculul. Dacă vreun om poate să dea din buze de 235 de ori pe secundă, eu îmi bag o vuvuzelă din aia în fund şi fac galerie aşa pe stadion la meciul următor.

NewScientist.com via BoingBoing.

PS: doar eu văd o legătură vuvuzelă – 235 de ori pe secundă dat din buze – cel mai bun sex oral din viaţă? Și adică africanii ăștia, după ce că o au lungă cât o vuvuzelă, mai dau și din buze de atâtea ori pe secundă?

Nu-ti lasa gagica langa el, ca nu stii ce-i face si apoi te miri ca te paraseste

Nu-ti lasa gagica langa el, ca nu stii ce-i face si apoi te miri ca te paraseste

    9 comentarii

  1. La vuvuzea se canta ca la trompeta – nu sufland direct in instrument, ci vibrand din buze (ca si cum te-ai partzai, ca sa zic asa, din buze). E vorba deci de vibratia buzelor (de 235 ori pe secunda). Nu uita sa-ti faci poze la meci! :D

      (Citează)

  2. Nu stiu daca pot fix de 235 de ori, dar nu e asa o frecventa imposibila – uite un 220 Hz cum suna: http://www.youtube.com/watch?v=82HaIjTq0yk – daca reusesti sa partai un sunet mai ascutit din buze, inseamna ca ai depasit-o

      (Citează)

  3. Daca mai tin minte cursul de SCS, inseamna 235 de Hz.

      (Citează)

    • @nashu_mare: in general X pe secunda inseamna X Hz :P

      @mtx: da, eu as putea sa fac un astfel de sunet, dar nu l-as face din buze, ci din gat si aparatul vocal. Iar ala in vuvuzela nu sufla cu coardele vocale de 235 de ori pe secunda, ci cu buzele la acea frecventa.

        (Citează)

  4. vezi ca daca ala da de 235 ori pe secunda din buze ca sa scoata un sunet o sa ai munca grea sa dai din buci ca sa cante vuvuzeaua

      (Citează)

  5. Sunetul produs de porcariile alea are o frecventa de 235Hz si poate din cauza asta ei au dedus sa vuvuzelistul trebuie sa dea din buze de 235 de ori pe secunda. Acu’ eu stau si ma intreb daca frecventa sunetului produs e influentata numai de cate ori da ala din buze….

      (Citează)

    • Probabil ca asta e, au confundat frecventa sunetului cu a buzelor. Iar mie mi se pare instrument cu suflare, nu stiu ce zic astia de dat din buze.

      @Marius: se pare ca nu voi da, sunt tot mai convins ca au gresit cei ce au scris articolul.

        (Citează)

  6. Eu am o vuvuzea .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus