un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Law Abiding Citizen

17 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Gerard Butler îşi vede familia ucisă și apoi criminalul scăpând de închisoare din cauza sistemului judiciar ineficient. Aşa că decide să se răzbune el, nu doar pe criminal, ci şi pe avocaţi, procuror, judecător şi toţi cei ce au fost mai degrabă ghidaţi de politică decât de spiritul justiţiei. Nu vă gândiţi la ceva gen Rambo, ci apelează la tot felul de dispozitive, bombe şi capcane pentru a-i pedepsi chiar din arestul poliţiei, care îl ia în custodie după prima crimă.

Filmul e interesant, misterios şi te face să-l urmăreşti de la cap la coadă doar ca să vezi cine o mai păţeşte, cum, are sau nu un complice, scapa sau nu de lege. Gerard Butler joacă bine, Jaime Foxx e cam băieţaş, nu pare mare procuror, dar împreună reușesc să te facă să te întrebi dacă vreunul din ei poate fi numit personaj negativ. Filmul e cam violent la început şi un pic ilogic la sfârşit, dar merită văzut.

    2 comentarii

  1. doar un pic ilogic la sfarsit? sfarsitul a stricat un film care se putea fi excelent, dar nu, the bad guys never win. un avocat a fraierit un tactician innascut. for real?

      (Citează)

    • Lasand asta cu avocatul vs tactician, filmul mi s-a parut ca e si despre cum sistemul legal complicat baga bete in roate cand e vorba de prinderea criminalilor. Si atunci ce face procurorul? Gaseste o bomba periculoasa, o transporta prin tot orasul, o duce in celula vinovatului, il omoara cu ea si lasa si o mare parte din inchisoare sa fie distrusa astfel. Unde e legea aia?

      Eu preferam alt sfarsit: Gerard Butler ii omoara pe toti si apoi scapa, din lipsa de probe sau ceva. Sau varianta doi, cea in care Jamie Foxx intra in celula si ii trage un glont in cap, asa cum i se recomandase. Astfel abandoneaza legea, il omoara doar pentru ca se temea ca va fi el urmatorul pe lista si ramane sa suporte consecintele gestului sau.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus