un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

BestJobs are o idee buna pentru a incuraja spam-ul

16 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Acum vreo două luni site-ul BestJobs.ro a introdus o secţiune de colegi/contacte. Cred că se doreşte a fi un fel de LinkedIn românesc, unde pe mine, în căutarea unui nou job, să mă ajute şi recomandări de la colegi sau parteneri de afaceri care mă cunosc. Nu ştiu cât de mare succes are această iniţiativă, dar eu mă gândesc că mulţi oameni preferă ca proprii colegi să nu afle cu ce se lăudă ei prin CV-uri sau ce contacte au.

Pentru a populariza noile posibilităţi de socializare, BestJobs organizează un concurs. Persoana care are cele mai multe contacte la data de 13 martie va primi un MacBook Pro. “Îhh… să vezi acum goană după contacte“, mi-am spus alaltăieri când am citit newsletter-ul cu concursul. Goană după voturi la RoBlogFest va fi o nimica toată. Pentru un astfel de premiu le vor sclipi ochii multor oameni şi vor adăuga contacte în stânga şi în dreapta, fără vreo logică.

Două zile mai târziu deja am primit o cerere de băgat în seamă de la un om al cărui nume nu-l ştam. M-am uitat la profilul său unde scrie că a lucrat prin Drobeta Turnu Severin şi Timişoara şi în domenii cu care eu nu m-am întâlnit niciodată. M-am decis că pe viitor să marchez ca spam toate adresele de email de pe care primesc astfel de solicitări, câtă vreme vin de la persoane cu care nu am avut niciodată treabă. Şi e numai vina BestJobs-ului că n-au găsit o idee mai bună de concurs. Puteau să propună ceva de genul “până la 13 martie conectează-te cu cel puţin 10 persoane cunoscute şi participi la tragerea la sorţi pentru un MacBook Pro”, nu un concurs de popularitate care mereu va suferi de astfel de probleme.

    2 comentarii

  1. acest concurs este o teapa ordinara.

    dupa 3 zile de la inceperea sa si dupa ce anumiti indivizi si-au sporit listele de contacte la vreo 3000 de useri, bestjobs a introdus o regula cf careia nu ai nevoie sa ai mai putin de 10% in lista de prieteni din invitatiile trimise.

    dupa alte 3 zile, dupa ce unii au sarit pe la vreo 4000-5000 de contacte, au introdus o regula cf. careia nu ai voie sa trimiti mai mult de 50 de invitatii pe zi.

    asadar, cei noi care vor sa intre in concurs, canci! cum sa-i ajungi pe aia cu 4000-5000 din moment ce poti trimite doar 50 de invitatii pe zi ?

    asta e romania. credeam ca doar politica e de 2 lei, dar daca stau sa ma gandesc bine si politicienii aia sunt tot de oameni alesi, oameni care la randul lor…

    sincer, macbookul ala probabil nici nu-i pe bune, sau daca este, va ajunge la un foarte bun prieten al vreunuia din stafful bestjobs.

    asta e

      (Citează)

    • Nu stiu daca e o teapa ordinara, ci mai degraba au citit postul acesta la care comentam si si-au dat seama de greseala pe care o fac. Incearca sa impiedice practicile urate, dar asa cum spui tu acum e prea tarziu si pe cei din fata nu-i mai poate ajunge nimeni.

      Chiar au unii 4000-5000 de contacte? WTF?!?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus