un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Parintii unde erau?

7 Aug 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Într-un sat de pe lângă Bacău, 6 copii cu vârste între 6 şi 10 ani s-au dus la scăldat într-un iaz. 4 dintre ei s-au înecat, ceilalţi doi scăpând pentru că un băiat de 10 ani n-a vrut să intre în apă şi de pe mal i-a întins o creangă unei fete ce avea şi ea dificultăţi. Ce am mai auzit la ştiri: iazul e de fapt o baltă adâncă, plină cu noroi, cunoscută ca fiind periculoasă chiar şi pentru adulţii ce ştiu să înoate, dar copiii erau singuri, neînsoţiţi.

Ce n-am văzut la ştiri: nici un părinte explicând de ce copii între 6 şi 10 ani (deci clasele 1-4, cei mai mici poate nici la şcoală) s-au dus singuri la scăldat, într-un iaz periculos; de ce nu i-au educat să nu se arunce în apă de capul lor aşa, fără supraveghere şi fără să ştie să înoate; cine îşi asumă acum răspunderea şi când vine cineva să-i ancheteze pentru modul în care îşi cresc (sau nu) copiii. Părinţii ştiau să-i plângă, dar nici unul nu părea marcat de vina pe care o are, ci mai degrabă convinşi că aceasta aparţine bălţii înşelătoare. La 6 ani majoritatea copiilor n-au voie să iasă din casă, darămite să meargă la scăldat în cine ştie ce baltă. În majoritatea ţărilor moderne, grijă pentru copii atinge nişte niveluri poate chiar alarmante, la noi însă parcă ar fi o metodă de selecţie naturală.

Între o ştire despre copii morţi şi una despre alpinişti morţi, Antena 1 a strecurat şi un reportaj despre cum să-ţi menţii bronzul cât mai multă vreme.

    1 comentariu

  1. Parintii erau:
    a) la munca in Spania
    b) la furat in Italia
    c) la cersit in Franta
    d) beti sub pat/in sant in satul respectiv
    eventual e) la munca la unul mai instarit din satul respectiv
    si f) la muncit parcela de pamant proprietate personala

    Tu crezi ca la sate parintii isi supravegheaza copiii ca la oras? :)) Se vede ca ai fost crescut (numai) in buricul Bucurestiului :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus