un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bun si Twitter la ceva

25 Apr 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

De cutremur eram într-o clădire din Băneasa. Când a început să se zgâlţâie podeaua, câţiva oameni s-au ridicat surprinşi şi s-au uitat spre tavan (şi eu am făcut la fel), ca să vedem ce ne poate cădea în cap. Asigurându-ne ca de sus nu e pericol şi terminându-se şi cutremurul, ne-am aşezat şi am continuat să le facem pe ale noastre.

Totuşi, a fost sau n-a fost, vorba filmului? Fiind în Băneasa, m-am gândit că poate s-a prăbuşit un avion, că prea mi s-a părut scurt pentru un cutremur. Ce să fac? Dacă intram pe site-urile de ştiri erau mici şanse să găsesc ceva la 15 secunde după terminarea zgâlţâielii. Să sun alte persoane nu puteam, deoarece nu mai mergea reţeaua mobila (întâmplător traficul de date mergea fără probleme, doar cel de voce picase, probabil prea solicitat, ca de Revelion). Aşa că m-am gândit că dacă e un loc unde pot afla ce se întâmplă acum, acela e Twitter. Am intrat acolo şi într-un minut de la cutremur cred că deja erau 30 de update-uri care îl anunţau, inclusiv că a fost şi în alte oraşe. Uite că e şi Twitter bun la ceva, nu cum credeam eu.

    4 comentarii

  1. Comunicatiile nu picasera datorita suprasolicitarii retelei ci pentru ca sistemul de securitate in vigoare inchide toate canalele de comunicatie civile in cazul unui dezastru natural. La mine si internetul a cazut la cateva minute dupa cutremur. Orange, Vodafone, RDS, Romtelecom erau de asemenea nedisponibile.

      (Citează)

  2. internetul mergea pe mobil fara probleme. am fost conectat pe yahoo tot timpul, ca si pe twitter. ma voi interesa daca exista un astfel de sistem, nu prea e logic.

      (Citează)

  3. Nu cred ca exista un asemenea sistem pentru ca internetul mergea, la fel si telefonul fix. Mai mult ca sigur este vorba de capacitatea operatorilor de telefonie mobile de a ruta apeluri, cat nu de incarcarea retelei in sine. (de aceea traficul de date mergea)

      (Citează)

  4. Din cate stiu traficul de date nu e acelasi ca cel de voce, sunt niste canale separate, una e reteaua 3G, alta este cea GSM clasica pe care probabil ca ruleaza inca multe telefoane. Din cate stiu un turn poate “tine” in acelasi timp un numar maxim de convorbiri, dar traficul de date nu stiu cum e gestionat.

    Un sistem de inchidere a comunicatiilor nu isi are rostul, decat poate in caz de atentate teroriste. In caz de dezastre, din contra, trebuie sa mearga toate foarte bine, ca sa poate interveni serviciile de urgente acolo unde ii cheama lumea. Ce s-a intamplat la noi mi se pare un mare semnal de alarma si sper sa se investigheze cauzele, daca nu ma insel Ministerul Comunicatiilor chiar a cerut o ancheta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus