un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre coalitie si UDMR

14 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Două lucruri nu prea înţeleg în “peisajul politic românesc”, după cum e vorba:

1. Cine mai crede în reuşita la guvernare a unei coaliţii formată din mai multe partide? În 1996 CDR-ul părea cavalerul pe cal alb, venit să salveze România de sub guvernarea PSD-ului. Şi n-au făcut decât să se certe, să schimbe premierii, să rupă coaliţia în bucăţi, iar acum PNȚ-ul a dispărut de tot (dar au rămas cu sediul ăla de lângă Spitalul Colțea, deşi la putere nu mai sunt de ani buni). Apoi a apărut Alianţa Dreptate şi Adevăr, în care PD-ul şi PNL-ul s-au certat precum chiorii timp de 4 ani şi n-au ştiut cum să se separe mai repede. De ce ar fi acum altfel în coaliţia PSD-PDL? Crede cineva că vor rezista mai mult de 2 ani?

2. UDMR-ul reprezintă o minoritate. Rolul lor este să vegheze ca cei mulţi să nu abuzeze şi să nu ignore drepturile celor puţini, pe care îi reprezintă în Parlament şi alte locuri. Şi atunci de ce vor să fie mereu la guvernare? De ce trebuie ca aleşii celor puţini să-i conducă pe cei mulţi? Nu văd nici un motiv pentru care UDMR ar trebui să facă parte din toate guvernele din urmă şi din viitor, mi se pare suficient faptul că sunt în parlament şi au funcţii în administraţia locală.

    3 comentarii

  1. Toti sunt dupa “ciolan”. Chiar de la formare au precizat cei din conducerea UDMR-ului ca partidul se va autodizolva atunci cand ….. bla bla (niste cerinte cu referire la minoritati) . S-au realizat cerintele si nu-l vad dizolvat.

      (Citează)

  2. 1. PD a fost la guvernare intre 1996-2000. Nu stiu cum se face ca toti au uitat asta. Basescu a fost ministru 4 ani. El si partidul au iesit ca niste sfinti din dezastrul ala si pe taranisti i-ar fi batut lumea pe strada daca i-ar fi prins. De ce … n-am inteles niciodata.

    Oricum, traiasca FSN-ul.

    2. UDMR-ul nu ar trebui sa existe. Dupa revolutie era de inteles sa existe, cand aveau pt ce sa lupte. Acum dupa 20 de ani, nu. Ori minoritatea lor nu are destule drepturi, si nu am auzit pe nimeni de la UE sa se planga de asta, ori vor ceva mai mult. De fapt ei isi ademensc alegatorii cu autonomia si se pupa pe gura cu oricine e la putere ca sa-si mai rotunjeasca veniturile. Ei pot sa spuna multe, problema e cine ii tot voteaza si de ce .

      (Citează)

  3. Am un “ciolan” pentru politicieni. Ii astept sa vina sa-l roada ….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus