un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ref: prof din Electronica, pe Metropotam

29 Apr 2007  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Cineva care se semnează Cristina a scris un post interesant despre un prof ciudat, pe Metropotam. După ce am citit articolul, îndrăznesc să cred că se referă la prof. Drăghici, din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Bucureşti. L-am avut şi eu ca profesor (să zic “am avut privilegiul de a-l avea profesor” poate e un pic prea mult, dar n-a fost un prof rău) la materia CID – Circuite Integrate Digitale, în anul 2, acum vreo 4 ani.

Era cam ciudat profesorul. Ne spunea despre planul astral, despre călătorii în afara corpului, despre o cunoştinţă de-a lui care e persoana de contact a pământenilor cu extratereştrii şi cum a dus-o la un munte sfânt că să scape de “aliens”. Se auzea că dacă vii îmbrăcat în negru la ore te da afară, pt că emani energie negativă. Ne spunea mereu de unde vine cuvântul “mişto” (baston, în turcă, parcă). Nişte prieteni de-ai mei au fost după un timp la un seminar ţinut de o tipă Jazmuheen (o femeie care cică nu mai mâncase de 40 de ani şi făcea şi alte chestii magice) şi proful era şi el în sală. Prin facultate mergea mereu în papuci şi într-un fel de halat, că doctorii. Era cam bizar, într-adevăr (“cam” e puţin spus, de fapt), dar amuzant la ore. Cel mai înverşunat era dacă beai Coca-Cola în faţa lui, îţi spunea imediat cât de toxică e, ca americanii curăţă petele de sânge de pe autostrada cu cola, că îţi dizolvă stomacul. Trebuia doar să treci pe lângă el cu o sticlă în mână şi îţi ţinea un discurs.

Materia era grea. Una din cele mai grele din Electronică. Pt că te lua cu funcţii logice, ŞI, SAU, XOR, etc… şi ajungeai la porţi logice, la multiplexoare şi demultiplexoare, la large arrays, VLSI, şi alte circuite în care între mii si sute de mii de tranzistoare. Era materia la care învăţai de la automate programabile şi până la memorii RAM. Trebuia să ştii cum merg automatele, ce trebuie aplicat la fiecare intrare şi unde se duce, cum trece dintr-o stare în alta, să faci tabele, grafice, să ştii formele de undă şi cum se gestionează CAS before RAS, etc. Nu erau elemente de tocit, trebuia să gândeşti logic şi să înţelegi ce se întâmplă acolo. La parţial din 90 de oameni doar cinci au luat notă de trecere, restul 0 puncte. Promovabilitatea la sfârşit a fost ok totuşi, am văzut şi mai mică la alte materii.

Dintre toţi profesorii, acesta e printre cei mai memorabili. Cred că toţi studenţii care l-au avut îşi aduc aminte de el. Mă bucur să văd că prin Metropotam, legenda merge şi mai departe.

    7 comentarii

  1. wow, ce parere ai tu despre CID :) pentru mine a fost cea mai frumoasa materie de pana acum, dupa UPC (Utilizarea si Programarea Calculatoarelor, pentru necunoscatori). si tocmai pentru ca se inrudea oarecum cu UPC-ul cred ca mi-a placut asa mult si am invatat-o usor.

    cat despre proful tau….nu as fi crezut ca exista asa ceva daca nu as fi auzit-o de la cineva de incredere…:)

      (Citează)

  2. Depinde cum a fost predat CID-ul si cat de multa materie este. La noi proful efectiv turuia, cine intelegea tinea pasul, cine nu, poate la reluarea de la anul… materie era foarte multa si doar un semestru era alocat, iar 3 ore scria si explica non-stop. Cred ca s-a ajuns chiar prea departe, ne-a explicat prea in detaliu chestii de baza iar elemente avansate, precum memorii si procesoare, mai putin. Mai bine ne-ar fi invatat sa programam un afisaj cu led-uri sau ceva asa, macar mai scoteam un ban acum.

      (Citează)

  3. Nu ati invatat cum sa programati un afisaj cu LED-uri? E tare stupid invatamantul in Romania. Eu la Electromecanica am avut un proiect cu tema asta. E stupid pentru ca, in opinia mea, la Electronica si Telecomunicatii ar fi fost mai potrivit un asemenea proiect. Nu inseamna ca nu mi-a placut acel proiect, ci din contra….. Din nefericire am cam uitat tot ce am invatat la acel proiect….

      (Citează)

  4. A, ca uitasem de profesor.. Daca e chiar asa cum scrie in acel articol, mi se pare deplasat. Adica, la facultate trebuie sa predai o anumita materie, nu sa tii prelegeri despre cat de nociva este Coca-Cola sau despre reincarnare.

      (Citează)

  5. l-am avut profesor si pot spune ca mai stiu cate ceva despre cid si acum , alte materii nu se pot lauda cu performanta asta. Avea si el piticii lui: copiii violet si alte chestii dar la cursul lui daca erai atent chiar intelegeai ce spune el acolo.

      (Citează)

  6. Sabotor are dreptate, un profesor de facultate trebuie sa-ti predea materia lui, nu sa te educe despre alte elemente. Este un savant al circuitelor, nu doamna educatoare. Ce-i reprosez e ca era foarte la curent cu ce se mai intampla in planul astral si planurile extraterestrilor, in schimb ne preda tehnologia de acum 30 de ani, ne zicea ca pana anii trecuti preda inclusiv amplificatoare cu tuburi, acum trecuse la nivelul anilor 50-70.

    Insa in Electronica nu numai ca n-am invatat sa programez automate sau LED-uri, ci nici macar sa tii un letcon in mana nu iti permite nimeni, sau sa inveti macar sa schimbi un bec sau o priza.

      (Citează)

  7. Eh, nici noi nu am tinut un pistol de lipit in mana :). In schimb, voi ati fost favorizati, eu am avut o lucrare de laborator pe un motor electric produs in 1893. Pe de alta parte, la un curs in mecanica am invatat sa sudam :D . De fapt, doar am tras niste “linii” de sudura pe o placa, dar macar am tinut un aparat de sudura in mana.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus