un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diverse #14: mai economice asa

28 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Mă întrebam zilele trecute cum se poate duce Ernst & Young la Târgul de Cariere Bucureşti, care este acum în Piaţa Revoluţiei şi unde sunt sponsori principali, după ce tocmai le-a murit o angajată din cauza volumului mare de muncă. Se pare că s-au retras, o decizie deşteaptă (link). Firma a fost amendată cu 18.000 de RON pt încălcarea legilor privind muncă, şi pt că Raluca Stroescu nici măcar nu figura cu ore suplimentare (EVZ şi Gândul). Probabil că atâţia bani dă E&Y pe hârtie de birou pe lună, cam puţin valorează viaţa unui om.

Dacă vă întrebaţi cum merg afacerile Fornetti în România, un articol din EVZ ne spune că scot 25 de milioane de euro pe an şi că au avut cel mai mare succes la noi în ţară. Cred şi eu… dacă n-are lumea bani de mâncare adevărată. Mai văd câte un bătrân care abia se târăşte cum îşi ia Fornetti de 1 leu, şi mănâncă cele 4 pateuri în loc de masă de prânz. Numai la noi se poate ajunge astfel.

Carrefour are zilele astea o promoţie interesantă, iei un obiect şi îţi dă un alt obiect cadou. Întâmplător vârful de lance al promoţiei este faptul că iei un mp3 player E-boda Wygo (nu-l confundaţi cu Wygo Groove, care e mai şmecher) la 150 de lei şi îţi dă încă un player din asta gratis. Cu alte cuvinte vine 75 lei pe un mp3 player, mai găseşti un prieten care să vrea şi el şi le-aţi luat. Doar că am văzut, căutând pe net, că tipul ăsta de player e varză, se strică repede, se rupe, e anevoios de utilizat. Tot în oferta Carrefour este unul mai interesant, MP4 Player Well, care arată cam ca un iPod şi deci are ecran color TFT de 1,8″ parcă, la 180 de lei. Mai degrabă asta, deşi nu-mi place că se încarcă pe USB cred şi acumulatorul e integrat. Personal am pus ochii pe un SanDisk Sansa de 2 GB, de la eMag, la 200 RON, care are şi afişaj şi radio, şi merge cu o baterie AAA şi tine şi vreo 15 ore (link). Prefer aşa, pt că vreau să-l folosesc la drum, când nu am acces la un calculator pt încărcare. Însă promotiile Carrefour sunt destul de interesante, intraţi pe site-ul oficial şi daţi un click pe primul catalog din centrul paginii, ăla cu Catalog 1 + cadou.

De 1 mai, în Parcul Izvor din capitală, PSD da mici şi bere gratis la vreo 10.000 de bucureşteni, estimează ei. N-ar fi marfa să înceapă o mare luptă stradală, dacă apar şi susţinătorii lui Băsescu în număr mare? N-ar fi, dar s-ar putea întâmpla, o bătaie din aia între moşi şi babe, fiecare scandând numele candidatului preferat. Mai bine ocoliţi zona aceea dacă nu sunteţi PSD-isti.

    1 comentariu

  1. Mai bine ocoliti parcul si maine si luni… am fost azi si il vazui pe Mr. Vanghelie, se plimba cu politistii de acolo. A crâcnit cand a trecut prin fata mea – eu citeam. Nu cumva ar fi trebuit sa ma simt sa-l salut cu “Buna ziua, domn primar”, cum au facut altii??

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus